Kocie Alergiczki - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz siê trzymaæ tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co ciê interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2011-04-17, 11:21   #1
speedstar
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 255

Kocie Alergiczki

Witam, od 4 dni ratuje bezdomnego kota, zamieszka³ na moim podwórku. Jest bardzo mi³y, mruczy, przytula siê itp. Teraz wo¿ê go do weterynarza na zastrzyki. Niestety wysz³o mi na testach ¿e mam alergiê na kota. Tylko, ¿e gdy przychodzê w odwiedziny do kole¿anki, która ma kota (podwórkowego) nigdy nie kicham. Za to kiedy przyjdê do innej (ma kota domowego który nigdzie nie wychodzi), kicham strasznie, szczególnie latem. Mam wiêc do Was takie pytanie... czy jest jaka¶ szansa ¿eby ten kot u mnie zamieszka³? Czy u alergików objawia siê alergia, przy kotach podwórkowych? Kota na dworze dotykam: nie mam wysypki, nie kicham, nie swêdz± mnie oczy. Oczywi¶cie kot by³by wypuszczany na dwór, na razie mieszka w szopie . Tak mi go szkoda
Stary 2011-04-17, 13:08   #2
rosiek
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 12 523
GG do rosiek
Dot.: Kocie Alergiczki

zaobserwuj jak zareaguje Twój organizm na obecno¶æ nowego lokatora.
je¶li pojawi siê jaka¶ reakcja id¼ do lekarza - mo¿e wprowadzi jakie¶ leki na alergiê, mo¿e odczulanie? ale istnieje te¿ opcja, ¿e trzeba bêdzie znale¼æ dla kociaka nowy dom.
rosiek jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-04-17, 13:10   #3
mm444
W³adca Wiza¿u

Wiadomo¶ci: 17 366

Tre¶æ usuniêta
mm444 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-04-17, 14:30   #4
urojona
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 370

A ja bym siê zainteresowa³a najpierw czy to kocur czy kotka

Jestem obecnie posiadaczk± dwóch kotów, obu p³ci. Jako alergik na wszystko co mo¿liwe oczywi¶cie na koty równie¿ jestem uczulona Bardziej uczulaj± kotki i to sprawdzi³am na w³asnej skórze - kocur mo¿e mi na g³owie le¿eæ i zupe³nie nic siê nie dzieje, a koteczka wystarczy, ¿e siê obok mnie przewinie i ju¿ kicham, piek± mnie oczy i ogólnie jest nieweso³o

Musisz sprawdziæ na sobie, ja koty mam praktycznie od zawsze i jestem do nich tak przywi±zana, ¿e wolê sobie odmówiæ tulenia siê z nimi ni¿... pozbyæ siê ich

W sytuacjach kryzysowych pijê wapno, objawy ustêpuj±
Stary 2011-04-17, 18:18   #5
Varicella
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 539

Nie ka¿dy kot wytwarza t± sam± ilo¶æ alergenów.
Mo¿liwe, ¿e podwórkowy kot Twojej kole¿anki nie jest mocno alergenny.
Pozbycie siê dywanów lub czêste ich odkurzanie (wraz z m.in. materacami i kocami) specjalnym sprzêtem jest dobrym rozwi±zaniem. Mo¿na te¿ u¿ywaæ filtrów do odkurzaczy, które wychwytuj± bardzo niewielkie cz±steczki (kocie Fel d 1).
Stary 2011-04-17, 23:51   #6
Nealinne
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 12 956

Ja mam alergiê na koci± sier¶æ a jednocze¶nie posiadam kotkê Testy robiê co roku i zauwa¿y³am, ¿e im d³u¿ej mam kota, tym moja alergia na niego coraz s³absza Nie wiem czy zawsze tak jest, mo¿e mój organizm tak reaguje po prostu, no ale to dowód na to, ¿e jednak da siê, mimo alergii
Stary 2011-07-04, 19:15   #7
autoironia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 97
Smile Dot.: Kocie Alergiczki

Ja równie¿ mam alergiê na koci± sier¶æ i posiadam kotkê Jak by³am ma³a to kilka godzin z kotem przyprawia³o mnie o wielki katar, kichanie oraz spuchniête, zaczerwienione i ³zawi±ce oczy... A teraz alergia "uaktywnia" siê tylko jak za d³ugo jestem w domu np. jak jestem przeziêbiona lub po prostu poleniuchujê 2 dni i nie wychodzê z domu Tak wiêc moja kotka skutecznie wyleczy³a mnie z lenistwa i motywuje do codziennych spacerków

A.
autoironia jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Forum plotkowe

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:24.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.