|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz siê trzymaæ tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co ciê interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 255
|
Kocie Alergiczki
Witam, od 4 dni ratuje bezdomnego kota, zamieszka³ na moim podwórku. Jest bardzo mi³y, mruczy, przytula siê itp. Teraz wo¿ê go do weterynarza na zastrzyki. Niestety wysz³o mi na testach ¿e mam alergiê na kota. Tylko, ¿e gdy przychodzê w odwiedziny do kole¿anki, która ma kota (podwórkowego) nigdy nie kicham. Za to kiedy przyjdê do innej (ma kota domowego który nigdzie nie wychodzi), kicham strasznie, szczególnie latem. Mam wiêc do Was takie pytanie... czy jest jaka¶ szansa ¿eby ten kot u mnie zamieszka³? Czy u alergików objawia siê alergia, przy kotach podwórkowych? Kota na dworze dotykam: nie mam wysypki, nie kicham, nie swêdz± mnie oczy. Oczywi¶cie kot by³by wypuszczany na dwór, na razie mieszka w szopie
![]() ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kocie Alergiczki
zaobserwuj jak zareaguje Twój organizm na obecno¶æ nowego lokatora.
je¶li pojawi siê jaka¶ reakcja id¼ do lekarza - mo¿e wprowadzi jakie¶ leki na alergiê, mo¿e odczulanie? ale istnieje te¿ opcja, ¿e trzeba bêdzie znale¼æ dla kociaka nowy dom. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
W³adca Wiza¿u
Wiadomo¶ci: 17 366
|
Tre¶æ usuniêta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 370
|
A ja bym siê zainteresowa³a najpierw czy to kocur czy kotka
![]() Jestem obecnie posiadaczk± dwóch kotów, obu p³ci. Jako alergik na wszystko co mo¿liwe oczywi¶cie na koty równie¿ jestem uczulona ![]() ![]() Musisz sprawdziæ na sobie, ja koty mam praktycznie od zawsze i jestem do nich tak przywi±zana, ¿e wolê sobie odmówiæ tulenia siê z nimi ni¿... pozbyæ siê ich ![]() W sytuacjach kryzysowych pijê wapno, objawy ustêpuj± ![]()
![]() |
#5 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 539
|
Nie ka¿dy kot wytwarza t± sam± ilo¶æ alergenów.
Mo¿liwe, ¿e podwórkowy kot Twojej kole¿anki nie jest mocno alergenny. Pozbycie siê dywanów lub czêste ich odkurzanie (wraz z m.in. materacami i kocami) specjalnym sprzêtem jest dobrym rozwi±zaniem. Mo¿na te¿ u¿ywaæ filtrów do odkurzaczy, które wychwytuj± bardzo niewielkie cz±steczki (kocie Fel d 1).
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 956
|
Ja mam alergiê na koci± sier¶æ a jednocze¶nie posiadam kotkê
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 97
|
![]()
Ja równie¿ mam alergiê na koci± sier¶æ i posiadam kotkê
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:24.