|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Zazdrość u mężczyzn ..
Witam , mam pewiem problem od dwóch lat jestem z chłopakiem i on ciągle jest zazdrosny. Nawet gdy napisal do mnie kolega z pytaniem czemu nie pojawiam sie w pewnym miejscu on odrazu miał do mnie pretensje i kazał pisac mi do kolegi ze ma do mnie nie pisac i skasowac mój numer. w niektórych sytuacjach nie chce mi wierzyc w to co mówie (np. gdy zadaje mi pytania) twierdzi ze go okłamuje choć mówie mu cały czas prawde. Naprawde juz nie wiem co mam robic z jego zazdrością.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zazdrość u mężczyzn ..
Nic, olać, bo argument, który ci podał, bo zwykłym smsie od kolegi jest zbyt idiotyczny, ale traktować to serio. Pomijam,że taki rodzaj zazdrości dla mnie nie ma nic wspólnego z miłością, z chorą zaborczością- dużo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Wiem co masz zrobić... Uciekać od niego i to szybko! Koleś ma problemy ze sobą i przykro mi to mówić, ale z miłością to nie ma nic wspólnego. Twój chłopiec ma problemy emocjonalne i kompleksy.
Toksycznym związkom mówimy nie. A Twój związek przypomina bardziej usidlenie niż zdrową bliskość. Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam koleżankę, której chłopak jest bardzo zazdrosny. Dzwoni do niej kilkanascie razy dziennie i słyszę tylko: "ale Mateusz, tam nie było żadnych chłopaków!". ![]() Raz chciał pobić chłopaka innej koleżanki za to właśnie, że ten napisał do niej smsa z prośbą o numer innej koleżanki. To chore.
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
To jego pierwszy związek?
Ktoś go kiedyś zdradził? Ile macie lat, szkoła średnia.studia,praca? Od początku związku był zazdrosny? Rozmawiałaś z nim o tym, że ci to przeszkadza i jakie sa tego przyczyny? I czy napewno Tobie jego zazdrość przeszkadza? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
dokładnie. nie wiem w ogóle jak można dopuścić do takiej sytuacji
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kolezanka, o której pisałam wcześniej, wie dobrze, że jej facet zachowuje się jak debil, ale stwierdziła tylko "przyzwyczaiłam się". ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
He he a to dobre
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez limonka1983 Czas edycji: 2011-07-02 o 08:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
osobiście nie wytrzymałabym w takim związku i podejrzewam, że ty też masz tego dosyć. niezdrowa, przesadna zazdrość to dla mnie choroba, a nie oznaka miłości
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
dopóki on nie poczuje, że jesteś w stanie od niego odejść, to się nie zmieni, bo po co? ale ty pewnie nie pokażesz mu, że potrafisz, bo się boisz. także zakładam, że żadne rozmowy na ten temat nic nie pomogą, chyba że faktycznie wytłumaczysz mu wszystko, postawisz na swoim i powiesz, że jeżeli będzie się tak zachowywał, to ty po prostu odejdziesz.
nikt tutaj na forum ci faceta nie zmieni.
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Miałam podobnie i przez to,że nie odpisywałam do kolegów wyszłam na chama.Nie słuchaj go.
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Coś autorka zniknęła
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Byłam z takim typkiem i po około roku powiedziałam do widzenia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
BAN stały
|
najwięksi zazdrośnicy często niestety sami mają coś za uszami...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
ajj na pewno przesadza, ale oni tak mają. Chwilami jest to słodkie, ale czasem przechodzi ludzkie pojęcie i irytuje. Ja to pewnie pogadałabym o tym, że fajnie, iż jest zazdrosny, ale fajniej byłoby, gdyby chociaż trochę ufał ;p
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() To jest chore, ja bym sobie tak nie pozwoliła! ![]() Ma brak zaufania do Ciebie, nie ufa, nie wierzy. Jak ty tak długo z nim wytrzymałaś? ![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
To nie jego pierwszy zwiazek i wczesniej nie był taki zazdrosny . Rozmawiałam z nim wiele razy i powiedział ze bedzie sie starał ale on tak ma . I przeszkadza mi ta zazdrość. Al niestety go kocham i moze to mnie trzyma
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I cóż za brak szacunku do samej siebie, aby znosić takie "jazdy". |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Uwazasz ze powinnam go odstawic i gdy zrozumie to moze sie zmieni. Ale jezeli on juz taki jest to nie zmieni sie tak po prostu...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
- albo postawisz, ze takie tekst/zachowanie robi OSTATNI raz i będziesz konsekwentna. Pamiętaj stara zasada: MASZ, NA CO POZWALASZ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
No tak, bo Ty, jak większosc forumowiczek, znacie jej związek bardzo dobrze! A tak na poważnie, bądzmi dorośli - co Ty mozesz wiedziec o nim i o jego uczuciach?? Nie bądz śmieszna, po kilku zdaniach autorki wywnioskowalas tyle rzeczy...Nie pomyślałaś, że ma np syndrom Apolla, wiesz, mój facet też jest chorobliwie zazdrosny, a mimo to wiem dobrze, że bardzo mnie kocha. Nad życie. I vice versa, a - i tutaj cię zaskoczę, też jestem baaardzo zazdrosna, i co? To znaczy, że my, zazdrosnicy nie mamy szans na normalne życie? Autorko - mi pomogły długie, częste, upierdliwe, męczące i mozolne rozmowy. Czasem przypominało to juz walkę z wiatrakiem, nerwy nie raz puściły wodzy, ale jakos przebrnęlismy i poziom naszej zazdrosci wyraznie się ustabilizował. Nie wiem czy i Twojemu związkowi pomoże to co mi, ale zawsze możesz się ostro wk*** i wyjsc.Zobaczymy czy będzie mu do smiechu, w koncu powinien zrozumiec, że swoim zachowaniem niszczy wszystko. Może tak bardzo Cię kocha, że chce Cię chronic przed kazdym napotkanym facetem, nie wiem no to chore, dlatego Twoj facet powinien z tym walczyc. Zazdrosc zazdroscią, ale bez jaj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
Zazdrość leży w naturze zarówno kobiet jak i mężczyzn. Jednak Twój Tż ma poważny problem, dlatego powinnaś zacząć działać i to natychmiast. Jeżeli rozmowy nie pomogą, zaproponuj mu spotkanie ze specjalistą. I nie zostawiaj tej sprawy na później, gdyż problem może się pogłębiać, a z czasem możesz nie poradzić sobie z obsesyjną zazdrością Twojego faceta.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:20.