![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Facet - dzieci, rodzina, malzenstwo - podpuszcza? bada teren ?
Cześć dziewczyny
![]() Teraz takie pytanie na luzie trochę, ot ciężko mi faceta rozgryźć ![]() Jestem z kimś od wiosny. On 25 ja 30. Znamy się od 1,5 roku - przyjaciel mojego brata, ulubieniec moich rodziców. Znałam jego 2 dziewczyny, obserwowałam te związki, ich rozwój i upadki. Oboje zadurzylismy sie w sobie zaraz po poznaniu się, ale ze względu na swoich partnerów ówczesnych, każde z nas to przemilczało i przeczekało (sprawa wyszła na jaw dopiero tej wiosny kiedy oboje byliśmy wolni i znów zaczynało iskrzyć). Jestem bardzo szczęśliwa i spełniona emocjonalnie. Związek rozwija się płynnie i bez jakichkolwiek zgrzytów. No ale do rzeczy... ![]() Kiedy się wszystko zaczęło, on delikatnie chcial sie dowiedziec jak szybko i czy wogóle chcę dzieci i małzeństwa. Wie ze mam 30 i moglabym juz bardzo chcieć. Pytanie wzięlo się stąd ze jego 24letnia byla po 6 mies związku zaczela go meczyc o dziecko i slub. Jemu zalezalo zeby razem pomieszkali, lepiej sie poznali, odlozyli troche pieniedzy i wtedy zdecydowali. Ze nie tak szybko. PO 2 miesiacach zwiazek sie rozpadl - stwierdzila ze jest niezaradny i ze nie stac by go bylo na utrzymanie jej z dzieckiem (on pracowal calymi dniami, ona siedziala w domu). Ponieważ ja nie mam takiego parcia na slub i dzieci, uczciwie powiedzialam, że spokojnie, bo ja tez chce jeszcze troche pozyc, poza tym o slubie i dzieciach bede myslec wtedy gdy bede czula ze ich chcę z kims konkretnym, a nie dla samego posiadania dzieci. Utulil, ucalował, powiedzial ze bardzo sie cieszy w takim razie. Minął jakiś czas... Niemal co tydzień mówi coś co mnie peszy. Albo wypytuje czy nie uważam ze juz czas na dziecko w moim wieku, albo czy taki facet jak on nie bylby dobrym materialem na męża dla mnie, albo kiedy są w naszym poblizu jakies dzieci i np pakuja mi sie na kolana, puszcza mi oczko ze mi pasują i potem mruczy zebyśmy sobie takie zrobili. Ostatnio bylismy na obstawie motocyklowej znajomych i po slubie i odwiezieniu mlodych na salę przy wszystkich znajomych palnął "kochanie, my też bedziemy tak fajnie mieli prawda?", kiedy jego siostra pokazywala mi swoj pierscionek zareczynowy i mierzylam go podziwiając, od razu podlecial zapytac czy pasuje na mnie i jaki noszę rozmiar... Ostatnio na weekendzie dogryzal mi ze ja nie chce za maz wychodzic, wiec kiedy odpysknelam ze nie prawda, ze chcę, tylko jestem ostrozna w podejmowaniu takiej decyzji - to chwilę potem zapytał " to co, to kiedy bierzemy ślub?" Ja kompletnie nie wiem jak sie zachować w takiej sytuacji. Zbija mnie to z pantałyku... całkiem. Nie wiem... po co te teksty ? Co mogą mieć na celu ? Staram się odbić piłeczkę z dowcipem, np pytam, "kochanie, 3 mies temu nie chciales tak szybko dzieci i zony... czyzbym byla tak za✂✂✂ista ze zmieniasz zdanie?" albo "takiś prędki do żeniaczki? od kiedy skarbie?(tu całus w nos)". Zazwyczaj sie szeroko uśmiecha i albo nic nie mówi i mnie przytula albo mówi zagadkowo "może...". Prawda wygląda tak, ze gdyby mi naprawde zaproponowal malzenstwo, to bylabym szczesliwa jak pijany zając w kapuście, a myśl o wspólnym dziecku pierwszy raz w zyciu napawa mnie radoscią a nie strachem. Póki co jednak nie chce mu tej prawdy dac poznac, bo po co mam mu odbierac frajde z gonienia króliczka ![]() ![]() Ot taka mała zagwozdka ![]()
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Facet - dzieci, rodzina, malzenstwo - podpuszcza? bada teren ?
poczuł może że jesteś tą jedyną
![]() ja bym umarła ze szczęścia choćby od takiego 'głupiego gadania' ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
hym
może facet uznał, ze trafił na "jedyną" i teraz tak się kręci wokół tematu bo nie chce zostać odrzucony w razie czego z powodu waszej wcześniejszej rozmowy? To, że całkiem niedawno z inną partnerką nie był gotowy na tego typu deklaracje nie znaczy, ze ty nie mogłaś się okazać dla niego osobą którą jakieś tam nowe potrzeby wywołała. Myślę, że jeżeli sama jakiegoś parcia nie masz to podejdź do tematu spokojnie. Możesz mu najwyżej dać do zrozumienia - o ile tak czujesz - że on dla ciebie też jest kimś z kim planujesz przyszłość.
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ech, no staram się być spokojna, aczkolwiek za każdym razem tak mnie to zaskakuje, że mija chwila zanim coś odpowiem, a w międzyczasie oblewam się rumieńcem (nie ze wstydu, ale skoku ciśnienia i stresu) - co on uwielbia i uważa za urocze
![]() ![]()
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Moim zdaniem zobaczył, że ma do czynienia z rozsądną babką, która nie chce dziecka dla dziecka i ślubu dla ślubu i go trafiło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
po drugiej stronie szafy
|
Ja jestem hardkorem, więc pewnie zapytałabym wprost o co mu kurna chodzi
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Mi też się wydaje,że może poczuł ,ze jestes jedyną..
raczej się cieszyć niż płakać ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Spoko lajcik, jak to sie mówi. Ja sie tam niczym nie martwie, tylko zastanawiam
![]() ![]() za 5 dni we dwoje na motorku do Chorwacji jedziemy... ech, będzie cudnie ![]()
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Żeby cie się w tej Chorwacji nie oświadczył i to na poważnie. Czasami faceci nie wiedząc jak mają coś powiedzieć rżną głupa ale jak już nie będą chcieć takiego odbijania piłeczki to potrafią zaskoczyć. Także sweetaśnej podróży
![]() ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- No a mój wraca za 5 dni i nie mogę się doczekać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
No chyba bym wymiękła
![]() po 3 miesiącach ? to byłby hardcore w trybie ekspresowym ![]() ale nie spodziewam się ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
BAN stały
|
Moim zdaniem facet bardziej co najwyżej fantazjuje a Ty sobie robisz nadzieję. Taki typ człowieka, może nawet się oświadczyć, może nawet i ożenić, ale czy naprawdę byłby gotowy na poważny związek, ciężko powiedzieć. Wg mnie poczuł się komfortowo, że nie stawiasz mu warunków i sprawdza, czy aby na pewno, podoba mu się, że zgrywasz taką niedostepną, a ponieważ jest zakochany, to nie mówi przecież ''nie''.
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2011-07-25 o 22:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
za dużo gada
pomyśl o swoim podejściu, czyt Ty też tak eksploatujesz temat? Nie, bo podchodzisz poważnie ![]() ja jestem nieufna wobec takich hej do przodu Chyba, że on rzeczywiście chce wyskoczyć z pierścionkiem, ale o tym będziesz się musiała przekonać osobiście.
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Hultaj, możesz mieć oczywiście rację, po części wypisałeś moje własne wątpliwosci co do możliwej lekkości traktowania tematu przez faceta
![]() ![]() Nadziei sobie nie robię - na nic nie czekam ![]()
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Hm a może chce zrobić na złość byłej, żeby szybko się dowiedziała o jego założeniu rodziny? Szkoda tylko żeby to było Twoim kosztem.
Moim zdaniem jego deklaracja jest za szybka, mimo tego, że znacie się x lat, ja znam mase kolegów, których znam od 5 roku życia, ale jakoś nie wyobrażam sobie, żeby po takim czasie któryś mi się oświadczył... a nawet mam paru takich, w których kochałam się od przedszkola ![]() Na dwoje babka wróżyła: 1. Albo wie, że spotkał tą jedyną i szkoda mu czasu na wstępne gierki, 2. Albo chce się odegrać na byłej. Z mojego punktu widzenia bardziej prawdopodobna wydaje się opcja 2, niestety...:/ (a w ogóle to chyba nie ten etap związku, gdzie się myśli się o rodzinie, dzieciach, to czas, kiedy jeszcze fruwają motyle w brzuchu, oboje widzicie siebie w różowych okularach, jeśli Twój TŻ na prawdę ma poważne zamiary co do szybkiego ślubu, to poważnie zastanowiłabym się, a co wtedy kiedy po ślubie różowe okulary spadną z nosa, a zamiast motyli w brzuchu pojawią się problemy? przeskoczycie pewien etap - chyba najlepszy w związku, co może być w konsekwencji szkodliwe dla Was).
Wymianka kosmeyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=30110072 #post30110072 _________________________ __________________ Edytowane przez Wizazanka492 Czas edycji: 2011-07-26 o 07:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Ocho zaczyna sie
![]() A tak na powaznie, była jest gdzies za granicą i nikt z nas nie ma z nią kontaktu. Poza tym nie widze związku. Przeciez nie prosil mnie o reke, nikt ze wspolnych znajomych z byłą nie słyszy tych tekstów. Nie ma widowni nie ma show. ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Uzależnienie
|
A ja obstawiam, że ucieszył się, że nie wymagasz a teraz Cię podpuszcza i sprawdza czy jednak wymagać nie zaczniesz. Możliwe, że gdybyś na jego zaczepki odpowiedziała "dobrze, to może weźmiemy ślub na wiosnę" mina szybko by mu zrzedła i by się tłumaczył, że to przecież żarty takie
![]()
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
autorko, moim zdaniem, on bardziej cię podpuszcza, niż rzeczywiście "bada teren"
jaka jest twoja opinia nt. małzeństwa powiedziałaś mu na początku, więc poczuł się bezpiecznie i trochę się bawi... przypuszczam, że pomimo twoich asekuracyjnych reakcji, wie, że cię to nakręca i podoba mu się to... nie chcę przez to powiedzieć, że nie traktuje cię poważnie, prawdopodobnie jest też zakochany, ale to jeszcze nie znaczy, że nagle zachciało mu się biec do ołtarza, raczej myśli o tym jak o jakiejś bliżej nieokreślonej przyszłości (a to moze być przyszłość o wiele odleglejsza, niż ci się wydaje). moim zdaniem powinnaś uzbroić się w cierpliwość i wykazać rezerwę do tematu(ale tak sama przed sobą, bez manifestacji) potraktuj temat z duuużym przymrużeniem oka (on prawdopodobnie tak robi) a na jego teksty odpowiadaj w tym samym lekkim tonie- ślub?- bardzo chętnie ;-) dzieci?- ooooczywiście ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie tempo i powaga deklaracji raczej świadczą o braku dojrzałości.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
BAN stały
|
Dziecinada. Weź go kobieto zapytaj o co mu chodzi, a nie jarasz się i układasz sobie w głowie scenariusze jak pensjonarka. Ojeju jeju...co on może mieć na myśli I`m bubbling with excitement
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
Doczytałam, że jesteście 3 m-ce razem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() PS.Uwielbiam uszczypliwości ![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Ekspert od Dupy Strony
|
Może tak być, że chce sprawdzić czy nie odskoczysz jak oparzona po tych pytaniach
![]() ![]() Zresztą - podoba mi się Twoje podejście ![]()
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2011-07-26 o 08:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
BAN stały
|
Cytat:
No przecież da się wyczuć jaka jesteś podjarana sytuacją i cieszysz się, że on jednak być może niedługo spełni twoje pragnienie (bo ewidentnie chciałabyś się wydać przecież ![]() ![]() Nie wiem czemu się szczypiesz, w końcu on nie ma oporów żeby ci wypominać wiek na przykład ![]() ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Po prostu uważam, że jeżeli chłopak wprawia cię w zakłopotanie publicznie rzucanymi uwagami, co innego mówił niedawno, a zupełnie inaczej zachowuje się teraz, to najlepiej - zamiast wchodzić w tę grę pt. gonienie króliczka - po prostu jeszcze raz szczerze porozmawiać. Męczy cię przecież ta sytuacja, a zakładanie wątku na publicznym forum i robienie ze swojego życia show przed obiadem dla obcych ludzi, nie przybliży cię ani o milimetr do rozwiązania sytuacji. Co gorsza, choćbyśmy tu się na kilkanaście stron rozpisały, o co chodzi twojemu chłopakowi naszym zdaniem i do czego zmierza, to to ani o milimetr nie przybliży cię do prawdy czyli do poznania faktycznych motywów jego zachowania, bo tylko on wie co nim faktycznie powoduje. Tak myślę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
moj TZ tez przed zareczynami badal sytuacje, tylko, ze u nas mialo to miejsce po 3 latach bycia razem... najpierw pytal co mysle odnosie slubow, dzieci, kiedy itd gdy ja poczatkowo unikalam odpowiedzi bo mnie zaskoczyl takim tematem to tez dogryzal "ze ja to slubu nie chce" ale gdy mu wszystko ladnie w koncu wytlumaczylam co mysle
to chodzil ucieszony jak wtedy gdy sie dopiero co pozalismy... pozniej niby przypadkiem odwiedzilismy jego kuzyke bo pracuje u jubilera i tak niby na zapas chcial sprawdzic moj rozmiar pierscionka "skoro juz tam jestesmy" ![]() ![]() sam mi sie potem przyznal,z e chcial wybadac sytuacje bo on juz dawo byl na to gotowy ale nie chcial mnie tym sploszyc bo ja zawsze unikalam rozmow na te tematy... az w koncu sie odwazyl ![]() moj znajmomy i znajoma byli w dlugoletnich zwiazkach (chyba piecio i czteroletnim), gdy sie poznali tak sie zakochali, ze tamte zwiazki zakonczyli, zareczyli sie po 3 mieisiacach, slub po niecalym roku, po slubie sa juz 5 lat, maja dzidziusia... takie sytaucje tez sie zdarzaja ![]()
Edytowane przez Caroline1920 Czas edycji: 2011-07-26 o 10:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale ja myślę, że facet bada Twój stosunek do założenia rodziny. Ciężko ocenić, czy już by chciał, czy jeszcze nie i czy myśli o Tobie w kategorii ewentualnej matki żony i kochanki . Weż Ty kobieto zapytaj wprost o co chodzi ![]() Edytowane przez agnieszkaqazplm Czas edycji: 2011-07-26 o 10:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
ja jestem z tż rok i na ślub jeszcze za wcześnie ale milo by było takie teksty od faceta posłuchać choćby w żartach
![]()
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nosz kurczę, po co ktoś miałby mi machać przed nosem jakąś wizją, obietnicą a nie robić nic w tym kierunku. To by mnie stawiało w pozycji poddańczej, nie partnerskiej. Jak widać chłopak autorki zrobił jej wodę z mózgu, bo skołowana nie wie co myśleć... On rzeczywiście zachował się dziecinnie, bo autorka nawet nie wie jaki front przyjąć, żeby się przed nim nie zbłaźnić. Ja tam nie lubię lizaków zza szyby.
Edytowane przez dzustam Czas edycji: 2011-07-26 o 10:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
chyba uznał, że wystarczająco długo jesteście razem i jest mu zTobą dobrze.
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
O rany, jakie dziecko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:14.