|
|||||||
| Notka |
|
| Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Opóźnienie z tabletkami antykoncepcyjnymi, niepewna sprawa.
Witam!
Zapomniałam wziąć tabletkę antykoncepcyjną z mojego pierwszego opakowania. Wzięłam ją po upływie niecałych 12 godzin (11,5h). Była to ostatnia tabletka pierwszego tygodnia (7 tabletka), a w ciągu ostatnich 2 dni uprawiałam seks. Co powinnam zrobić i jakie jest ryzyko że zaszłam w ciążę? Troszkę wariuję, dlatego proszę forumowiczki o szybkie odpowiedzi. |
|
|
|
|
#2 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Opóźnienie z tabletkami antykoncepcyjnymi, niepewna sprawa.
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Spokojnie, w mojej ulotce piszą, że do 12 godzin można się spóźnić, w Twojej pewnie jest to samo
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Wszystko zależy od tego czy jest to minipigułka czy pigułka dwuskładnikowa.
Dla dwuskładnikowej: -jeśli nie minęło 12 godzin, przyjąć jak najszybciej, zabezpieczenie działa i nie ma potrzeby stosowania dodatkowych metod antykoncepcyjnych, -jeśłi upłynęło ponad 12 godzin- zabezpieczenie przed ciążą nie jest pewne w tym cyklu i konieczne dodatkowe zabezpieczenie, -1 tydzień tabletek- przyjąć zapomnianą tabletkę( kolejne 7 dni z dodatkowym zabezpieczeniem), -2 tydzień tabletek -przyjąć zapomnianą- zabezpieczenie działa, -3 tydzień -przyjąć zapomnianą- zabezpieczenie działa, ewentualnie można zacząć kolejne opakowanie tabletek bez 7-dniowej przerwy. Mam nadzieję, że pomogłam. Brałam pigułki 8 lat i zdarzało mi się zapomnieć, ale nie miałam żadnej dzidziusiowej niespodzianki. Informacje zaczerpnięte z ulotki
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Seks
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:02.