Pieczenie, palenie skóry - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz siê trzymaæ tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co ciê interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2011-08-19, 22:57   #1
barefootangel
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 133
Unhappy

Pieczenie, palenie skóry

Wiza¿anki. Mam nadzieje ze mi jako¶ pomo¿ecie. Od 3 dni piecze mnie delikatnie skóra na ca³ym ciele. By³am u lekarza i pani doktor powiedzia³a zebym zaczê³a braæ witaminy i mnie odesla³a. ( moja doktorka jest naprawdê typow± ignorantk±) Dzisiejszego wieczoru pieczenie jest nie do wytrzymania. Piecze mnie na tyle skóra ze nie jestem w stanie po³ozyc siê do ³ozka i przykryæ ko³dr±. Nie mogê nawet na³o¿yæ na siebie ubrañ. Nie mam si³y. Jestem ju¿ za³amana.
Na ¿ebrach, tu¿ pod piersi± pojawi³o mi siê 5 b±belków. Wygl±daj± jakby pogryz³y mnie komary ale ... sama nie wiem.

Jesli macie jakies pomys³y to dajcie znaæ .. jak mogê sobie ul¿yæ i sk±d siê to bierze ?

Od razu dziêkujê.
Stary 2011-08-19, 23:09   #2
skazana_na_bluesa
.

Wiadomo¶ci: 28 112
Dot.: Pieczenie, palenie skóry

to moze czas zmienic lekarza, skoro ten jest ignorantem?
skazana_na_bluesa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-08-19, 23:12   #3
barefootangel
Raczkowanie

mam taki zamiar ;/ bo to co ona robi to siê w g³owie nie mie¶ci.
Stary 2011-08-20, 00:04   #4
201604250941
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 22 811

Albo cos zjadlas i masz uczulenie na zywnosc albo nosilach ciuchy wyprane w tym samym proszku do prania, ktory Cie podraznil. Mi to wyglada na alergie skoro tak na calej skorze, pomysl czy mialas kontakt z czyms uczulajacym. Jakby to byla roslinka to by wyszlo miejscowo, jak na calej skorze to chyba od jedzenia.
A moze sie w czyms umylas?
Moja lekarka tez taka jest ;/
Wapn wypij, nie zmieniaj poszewek poscieli na swiezo wyprane, zostaw stare, to samo z pizama. I nie kap sie, wez prysznic, a glowe umyj nad wanna, zeby sie szampon po Tobie nie lal.
Mozesz zrobic probe, czy balsam do ciala piecze. Ale on moze podrazniac, jedyne co to krem dla dzieci albo nivea nie podrazni.
201604250941 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-08-20, 00:35   #5
201604190949
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 7 274

Przyczyn mo¿e byæ 1000 ale je¶li chcesz ulgi to ob³ó¿ siê jogurtem naturalnym. Takim z lodówy. Nie do¶æ, ¿e ukoi to mo¿e jeszcze pomóc na ewentualne podra¿nienie/uczulenie.
Do tego wziê³abym zyrtec czy inny amertil. Krzywdy nie zrobi a mo¿e pomóc.
201604190949 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-08-20, 09:07   #6
skazana_na_bluesa
.

Wiadomo¶ci: 28 112

Cytat:
Napisane przez candycotton Poka¿ wiadomo¶æ
Albo cos zjadlas i masz uczulenie na zywnosc albo nosilach ciuchy wyprane w tym samym proszku do prania, ktory Cie podraznil. Mi to wyglada na alergie skoro tak na calej skorze, pomysl czy mialas kontakt z czyms uczulajacym. Jakby to byla roslinka to by wyszlo miejscowo, jak na calej skorze to chyba od jedzenia.
A moze sie w czyms umylas?
Moja lekarka tez taka jest ;/
Wapn wypij, nie zmieniaj poszewek poscieli na swiezo wyprane, zostaw stare, to samo z pizama. I nie kap sie, wez prysznic, a glowe umyj nad wanna, zeby sie szampon po Tobie nie lal.
Mozesz zrobic probe, czy balsam do ciala piecze. Ale on moze podrazniac, jedyne co to krem dla dzieci albo nivea nie podrazni.
ale to nie musi byc alergia. wrecz watpie, zeby to byla np. alergia pokarmowa. za dlugo sie utrzymuje, a watpie, zeby autorka jadla codziennie to samo w takich samych ilosciach. to moze byc np. nerwica
skazana_na_bluesa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-08-20, 10:27   #7
barefootangel
Raczkowanie

ja juz sama dziewczyny nie wiem. Przesz³am ostatnio kilka wstrz±sów psychicznych , mam os³abiony organizm bo 2 chorobach naraz ...G³upio jest mi i¶æ na pogotowie a przychodnia dzi¶ zamkniêta.
Dziêki kochane. Dostosuje siê do waszych rad.
Stary 2011-08-20, 11:29   #8
201604250941
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 22 811

Mozesz isc do apteki, tam tez cos powiedza.
201604250941 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-08-20, 12:23   #9
Reme
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 009

A oprócz tych zmian na skórze masz jeszcze jakie¶ dolegliwo¶ci? Np. w okolicach tych b±belków? Lub nie wiem... g³owa Ciê boli, jeste¶ os³abiona, miê¶nie bol±?

Pytam, bo sama jestem ju¿ trochê przewra¿liwiona na tym punkcie Rok temu mia³am w³a¶nie takie przeczulenie skóry, ale oprócz tego czu³am siê tak, jakby przewia³o mi plecy. Te¿ mi siê pojawi³o pocz±tkowo kilka b±belków w okolicy brzucha i okaza³o siê, ¿e to choroba zaka¼na (pó³pasiec), która pó¼niej niesamowicie bola³a. Potem mnie wysypa³o b±belkami na ca³ym brzuchu i leczy³am siê miesi±c
Te b±belki mog± byæ tu kluczowe, bo czasem nic innego nie boli, wiêc najlepiej wybierz siê do innego lekarza, najlepiej jak najszybciej. ¯yczê Ci, ¿eby to nie by³o nic powa¿nego.

Edytowane przez Reme
Czas edycji: 2011-08-20 o 12:35
Reme jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-08-20, 13:20   #10
anoska
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 437

Cytat:
Napisane przez barefootangel Poka¿ wiadomo¶æ
ja juz sama dziewczyny nie wiem. Przesz³am ostatnio kilka wstrz±sów psychicznych , mam os³abiony organizm bo 2 chorobach naraz ...G³upio jest mi i¶æ na pogotowie a przychodnia dzi¶ zamkniêta.
pewnie, lepiej siedzieæ i czekaæ na mannê z nieba
id¼ na pogotowie, chcesz cierpieæ czy siê wyleczyæ?
Stary 2011-08-20, 13:54   #11
barefootangel
Raczkowanie

Reme ja mam wra¿enie ¿e bol± mnie p³uca, czujê po prostu ciê¿ar w okolicach p³uc. A do tego pluje flegm±. B±belki na pocz±tku wygl±da³y jak zwyk³ê pogryzienia komarów teraz zaczê³y siê na nich robiæ strupki ( wielko¶ci g³owki od szpilki). Trochê piek±, troche swêdz±. Po dotkniêciu ich czuje okropne pieczenie. Jak to u Ciebie wygl±da³o? Jak te b±belki wygl±da³y?

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-20, 14:13   #12
Reme
Zadomowienie

Cytat:
Reme ja mam wra¿enie ¿e bol± mnie p³uca, czujê po prostu ciê¿ar w okolicach p³uc. A do tego pluje flegm±. B±belki na pocz±tku wygl±da³y jak zwyk³ê pogryzienia komarów teraz zaczê³y siê na nich robiæ strupki ( wielko¶ci g³owki od szpilki). Trochê piek±, troche swêdz±. Po dotkniêciu ich czuje okropne pieczenie. Jak to u Ciebie wygl±da³o? Jak te b±belki wygl±da³y?
U mnie pocz±tkowo wygl±da³y jak takie wypuk³e plamki a potem zacz±³ siê w nich zbieraæ bezbarwny p³yn. Mia³am nieprzyjemne uczucie na skórze, takie mrowienie, ale same b±ble mi nie dokucza³y, dopiero po ilu¶ dniach strasznie swêdzia³y jak zaczê³y pêkaæ. Do tej pory mam zreszt± delikatne blizny Tylko, ¿e tych b±bli nie podra¿nia³am w ¿aden sposób.
U Ciebie z opisu wygl±daj± inaczej, ale kto wie, co to mo¿e byæ. Mo¿e to nie¶wiadomie drapa³a¶, wiêc id¼ do lekarza, nawet na pogotowie. Ja by³am z tym w³a¶nie na pogotowiu, bardziej siê tam uda³am z bólem pleców a jak zobaczyli b±belki, to mnie wys³ali na oddzia³ chorób zaka¼nych do zdiagnozowania dla pewno¶ci. Nie masz co siê wstydziæ. U mnie by³o wa¿ne, ¿eby jak najszybciej zacz±æ braæ leki przeciwwirusowe. Nawet, je¶li oka¿e siê, ¿e to nic powa¿nego, to chocia¿ bêdziesz wiedzieæ, co z tym zrobiæ.

Jeszcze ma³a ciekawostka... uda³am siê z tym na pogotowie a tam co? Lekarka mnie obejrza³a, zrobi³a wielkie oczy i z u¶miechem zaczê³a wo³aæ wszystkich, którzy byli w pobli¿u, krzycz±c co¶ w stylu "Chod¼cie tutaj! Chyba mamy tu ³adnego pó³pa¶ca, zobaczycie jak wygl±da na ¿ywo" Po chwili sta³y nade mn± chyba ze trzy osoby, ogl±da³y "okaz" i debatowa³y, czy to rzeczywi¶cie to. I w koñcu wys³ali na zaka¼ny, gdzie ju¿ takich cyrków nie by³o.

Edytowane przez Reme
Czas edycji: 2011-08-20 o 14:30
Stary 2011-08-20, 15:10   #13
Heledore
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 538

Cytat:
na pocz±tku mia³am poleciæ ok³ad z zimnego jogurtu naturalnego. Poleci³y mi ten sposób wiza¿anki na piek±c±, podraznion± skórê. Ale po doczytaniu reszty watku wys³a³±bym cie raczej na pogotowie.

A tam zaraz g³upio mama mojego TZ ma czasem dy¿ury na pogotowiu. Ludzie czasem przychodz± z pierdo³ami typu "bo ja tak jako¶ nie mogê dzisiaj spaæ, nie wiem co sie dzieje"

Heledore jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-08-22, 10:03   #14
barefootangel
Raczkowanie

No dziewczêta... wysz³o szyd³o z worka Posz³am do normalnej Pani doktor i okaza³o siê ¿e to okaza³y pó³pasiec + uczulenie. Dosta³am Cetalergin, ibuprofen, Vratizolin, Neomycinum i powinno pój¶æ wszystko g³adko. Do tego skierowanie do alergologa. Dziêkuje Wam wiza¿anki za porady
Jeste¶cie kochane ;*
Stary 2011-08-22, 10:43   #15
Reme
Zadomowienie

Ale masz szczê¶cie, ¿e nie przechodzisz tego ciê¿ko, bo to paskudne choróbsko. Ja umiera³am przez dwa tygodnie i z nóg mnie ¶ciê³o a kolejne dwa mêczy³am siê z pêkaj±cymi b±blami (ostatecznie wysypa³o mnie od po³owy brzucha do po³owy pleców, piêkny "pó³pas" ), swêdzeniem i os³abieniem. Cieszê siê, ¿e wszystko siê wyja¶ni³o ¯yczê szybkiego powrotu do zdrowia!

Edytowane przez Reme
Czas edycji: 2011-08-22 o 10:46
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Forum plotkowe

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:14.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.