|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
pytanie o cv
Czy w CV w rubryce doświadczenie piszecie wszystkie najdrobniejsze podejmowane przez was prace czy to dorywcze czy nie? bo aplikując przykładowo na stanowisko sprzedawcy czy kelnera do czego pracodawcy jest to,że ktoś np kiedyś pracował jako wychowawca kolonijny, uważam,że to mija się z celem chyba. Ale może się mylę. Albo np że pracowałam kiedyś jednorazowo przy inwentaryzacji sklepu,czy to również uwzlędnić? Czy piszę się wszystko bez względu na to czy podpada to pod dane stanowisko na jakie się aplikuje? Czy prace w formie wolontariatu też uwzględnić?
Edytowane przez alice203 Czas edycji: 2011-09-06 o 14:44 |
|
|
|
|
#2 |
|
Komplikatorka
|
Dot.: pytanie o cv
CV musisz napisać tak, żeby potencjalny pracodawca po przeczytaniu jego chciał Cię w swoim zespole
Jeśli uważasz że nie potrzebne jest wpisywanie doświadczeń typu wolontariat czy inwentaryzacja sklepu to nie wpisuj Z doświadczenia wiem, że czasami osoby z wyższym wykształceniem nie wpisują że ukończyły studia bo aplikują na sprzedawcę czy inne stanowisko w którym nie koniecznie mgr jest wskazany - mówię tutaj o sytuacji kiedy mgr administracji nie może znaleźć pracy w zawodzie i "chwyta" się wszystkiego innego byle tylko pracować.
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Zawsze miałam problem z tym i nie wiedziałam czy to wszystko pisać czy nie, przeważnie zawsze pomijałam jakieś inwentaryzacje jednorazowe czy pracę jako wychowawca kolonijny przy aplikowaniu na stanowisko sprzedawcy. Ale teraz się zastanawiam jak to powinno jednak być
|
|
|
|
|
#4 |
|
BAN stały
|
Ja zawsze wpisuję wszystko,gdzie pracowałam.Bo liczy sie doświadczenie
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Z drugiej strony racja, bo takie "puste" CV dla pracodawcy nie jest atrakcyjne
zawsze to pracodawca widzi,że ktoś nie bał się żadnej pracy ani wyzwań
|
|
|
|
|
#6 |
|
Rozeznanie
|
Może to śmiesznie z pozoru wyglądac, ale akurat to o wychowawcy kolonijnym bym wpisała
Aplikując na stanowisko sprzedawcy atutem jest umiejętnośc pracy w zespole, łatwośc w nawiązywaniu kontaktów - a takie umiejętności można nabyc pracując jako opiekun kolonijny
"Ludzi można podzielić na dwa rodzaje - tych, którzy są wytworem świata, w którym żyją, i tych którzy są wytworem samych siebie, którzy choć świata nie zmienili, nie dali się zmienić światu. Oni chodzą po świecie a nie świat po nich." /E. Stachura/ |
|
|
|
|
#7 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny korzystajcie z wyszukiwarki, jest już wątek o tym jak pisać cv i lm....
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=52543
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:16.

Jeśli uważasz że nie potrzebne jest wpisywanie doświadczeń typu wolontariat czy inwentaryzacja sklepu to nie wpisuj