Opole 2005 :) - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz siê trzymaæ tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co ciê interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2005-06-11, 13:36   #1
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Wiadomo¶ci: 33 873

Opole 2005 :)

Prawde mówi±c nie interesowalam sie zbytnio i zapomnialam, ze Opole ma byc ale w³±czy³am przypadkiem i juz tak zosta³am (bo jak w³±czy³am to akurat Brodka spiewa³a, a ja lubie

I tak mnie ten festiwal sk³oni³ do rozwa¿añ o polskiej muzyce. Bo z ka¿d± piosenk± by³o gorzej, z nielicznymi wyj±tkami... A¿ pomy¶la³am, ze w tych spotach pomiêdzy piosenkami jest sporo prawdy, a polska muzyka jest w kiepskim stanie :/

Z ca³ego festiwalu podoba³a mi siê Brodka, Mezo i Marysia Sadowska.
Kilka piosenek umiarkowanie, ale wiekszosæ masakra! A "Poca³uj mnie" mnie za³ama³o... Nie pamietam kto to ¶piewa³, ale by³o paskudne.

A co wy s±dzicie?

Lexie jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-06-11, 13:41   #2
jami
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 908
Dot.: Opole 2005 :)

Ja nie ogladalam i zaluje.Tez chcialam to zobaczyc. Lubie najnowsza piosenke Brodki
jami jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-06-11, 13:42   #3
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Acha i by³a jeszcze jedna piosenka o tek¶cie tak banalnym, ze zniesæ jej nie mog³am i taza³am sie ze ¶miechu. Jak sobie przypomne tytu³ to wpisze. A moze wy wiecie?
Stary 2005-06-11, 13:44   #4
smerfeta01
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 8 244

Tak my¶la³am w³a¶nie, ¿e wygra Brodka spoko jest no Mezo jeszcze by³ ok, ale reszta.... najbardziej nie lubiê Golców....bfee
smerfeta01 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-06-11, 13:51   #5
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez smerfeta01
Tak my¶la³am w³a¶nie, ¿e wygra Brodka spoko jest no Mezo jeszcze by³ ok, ale reszta.... najbardziej nie lubiê Golców....bfee
Golce... te¿ za nimi nie przepadam, i nie s³ucha³abym ich dla w³asnej przyjemnosci, nie kupi³aym p³yty itp. Jednak doceniam to, ¿e trzymaj± siê swojej konwencji takie typowo rozrywkowe pioseneczki o g³upiutkich tematach. Je¶li ludzie chc± ich s³uchaæ, to czemu nie?
Przynajmniej nie sil± siê na jakie¶ "g³êbokie przes³ania" ich piosenek. Bo niektórzy pisz± co¶, co uwa¿aja za inteligentne, w³asnie z przes³aniem i usi³uj± to wcisnaæ s³uchaczom (np "Pokolenie", nie cierpie, brrr... albo ten nieszczêsny varius manx z "Bezimienn±")
Stary 2005-06-11, 13:52   #6
Myszo³apka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 262

Ja te¿ stawia³am na Brodkê. Mezo mia³ ca³kiem prezyjemn± piosenkê. Mnie osobi¶cie najbardziej podoba³± siê Marysia Sadowska. Nie ogl±da³am ca³ego, ale zd±zy³am zobaczyæ urywek Moniki z Varius Manx i oczywi¶cie pierwsze spojrzenie - makija¿ Jak Wam siê podoba³?? Jak dla mnie by³ taki troszkê hmmmmm zbyt intensywny, ale ca³o¶c ogólnie siê prezentowa³a dobrze
Stary 2005-06-11, 14:09   #7
xanka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 327
GG do xanka

Cytat:
Napisane przez lexie
Z ca³ego festiwalu podoba³a mi siê Brodka, Mezo i Marysia Sadowska.
Kilka piosenek umiarkowanie, ale wiekszosæ masakra! A "Poca³uj mnie" mnie za³ama³o... Nie pamietam kto to ¶piewa³, ale by³o paskudne.

A co wy s±dzicie?

lexie mam bardzo podobne odczucia. Sadowska, Brodka i Mezo to jedyni wykonawcy, którzy wypadli najlepiej na tym koncercie. Reszta pozostawia wiele do ¿yczenia. "poca³uj mnie" masakra, Varius Manx - dno (tak jak lubi³am i w pewnym sensie wychowywa³am siê na ich muzyce (szczególnie pierwsze 2 p³yty i jeszcze te z Lipnick±, to teraz nie mogê strawiæ tego co prezentuj±). Mietek Szcze¶niak... co to by³o ??!!
Naj¶mieszniejsze by³o to, ¿e te wszystkie piosenki brzmia³y jeszcze "jakotako" w tych urywkach (teledyskach) podczas których podawane by³y telefony audiotele , ale jak niektórych siê pos³ucha³o na ¿ywo.. no to ca³y czar prys³

A ¿eby nie by³o ca³kiem OT , pozostajê w temacie wiza¿owym i za³±czam fotki Brodki mia³a ¶liczny zielony makija¿.

xanka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2005-06-11, 14:15   #8
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez xanka
lexie mam bardzo podobne odczucia. Sadowska, Brodka i Mezo to jedyni wykonawcy, którzy wypadli najlepiej na tym koncercie. Reszta pozostawia wiele do ¿yczenia. "poca³uj mnie" masakra, Varius Manx - dno (tak jak lubi³am i w pewnym sensie wychowywa³am siê na ich muzyce (szczególnie pierwsze 2 p³yty i jeszcze te z Lipnick±, to teraz nie mogê strawiæ tego co prezentuj±). Mietek Szcze¶niak... co to by³o ??!!
Naj¶mieszniejsze by³o to, ¿e te wszystkie piosenki brzmia³y jeszcze "jakotako" w tych urywkach (teledyskach) podczas których podawane by³y telefony audiotele , ale jak niektórych siê pos³ucha³o na ¿ywo.. no to ca³y czar prys³
Oooo tak varius manx jest coraz gorszy, nie moge ani patrzec na te mowa wokalistke, ani jej s³uchaæ. Okropno¶æ.
A urywki brzmia³y dobrze bo takie ³adne fragmenty wybrali Chociaz juz w urywkach po niektórych "dzie³ach" nie spodziewa³am sie niczego dobrego "Poca³uj mnie" odrzuca³o mnie od samego pocz±tku
A Szczesniaka to w pierwszej chwili nie pozna³am, tak sie zmieni³ (i nie na korzysæ niestety )
Stary 2005-06-11, 14:18   #9
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez Myszo³apka
Ja te¿ stawia³am na Brodkê. Mezo mia³ ca³kiem prezyjemn± piosenkê. Mnie osobi¶cie najbardziej podoba³± siê Marysia Sadowska. Nie ogl±da³am ca³ego, ale zd±zy³am zobaczyæ urywek Moniki z Varius Manx i oczywi¶cie pierwsze spojrzenie - makija¿ Jak Wam siê podoba³?? Jak dla mnie by³ taki troszkê hmmmmm zbyt intensywny, ale ca³o¶c ogólnie siê prezentowa³a dobrze
Mnie sie jej makija¿ nie podoba³ ale nie ze wzgledu na intensywno¶æ (bo trzeba by³o zobaczyc makijaz Brodki ), ona mi sie nie podoba³a za ca³okszta³t - od makija¿u, przez ciuchy, po "taniec" i mimike :/
Stary 2005-06-11, 14:40   #10
kasiulka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 303

Jestem w szoku ze Brodka wygra³a, bo fa³szowa³a okrutnie, a¿ g³osnik wy³±czy³am bo mam dosyc wra¿liwe ucho. Mo¿e ona i ³adnie ¶piewa ale w studio bo na ¿ywo to niestety pora¿ka .
Za to ca³kiem fajnie zaspiewa³ Wydra, nawet spodoba³a mi sie ta jego piosenka.

Oliwka
kasiulka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-06-11, 14:57   #11
xandra78
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 109

Mam do Was prosbê dziewczyny-podajcie mi tytu³ piosenki Sadowskiej.Ja nie ogl±da³am Opola, a jestem bardzo ciekawa, jak siê zaprezentowa³a (wszyscy j± tak chwal± ).Dzieki
xandra78 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-06-11, 15:01   #12
Nutka
Nutka nie gryzie!

Wiadomo¶ci: 3 757

A ogladaæ festiwal na zywo to jest to Tylko ja zazwyczaj chodze na Super Jedynki czy takie tam ..Premiery,debiuty omijam szerokim ³ukiem...Chocia¿ bywaja niezle

_________________________ _________________________ _
_________________________ _________________________ _

WYSZUKIWARKA nie gryzie

Nutka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-06-11, 15:10   #13
natii4
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 12 341

Wiedzia³am,¿e Mezo i Brodka bêd± walczyæ o pierwsze miejsce
Mi najbardziej przypadli do gustu poza wy¿ej wymienionymi arytystami M.Sadowska,Toronto i Lady Tullo

Bieganie i czytanie
to
klucz do ¿ycia

natii4 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-06-11, 15:32   #14
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez xandra78
Mam do Was prosbê dziewczyny-podajcie mi tytu³ piosenki Sadowskiej.Ja nie ogl±da³am Opola, a jestem bardzo ciekawa, jak siê zaprezentowa³a (wszyscy j± tak chwal± ).Dzieki
Nie jestem pewna, ale jej piosenka mia³a chyba tytu³ "Tylko tu i teraz" albo "Tu i teraz"
Stary 2005-06-11, 15:47   #15
mona1978
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 687
GG do mona1978

Jak dla mnie to Brodka i Mezo wypadli najlepiej, a make up Brodki by³ taki s³odki ciekawe jakie to cienie?

mona1978 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-06-11, 15:52   #16
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez mona1978
Jak dla mnie to Brodka i Mezo wypadli najlepiej, a make up Brodki by³ taki s³odki ciekawe jakie to cienie?

och tu pudernico!
Tu o muzyke, a nie o makijaze chodzi
Stary 2005-06-11, 16:27   #17
zgagunia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 173

mi najbardziej podoba³o sie Zakopower;-)Brodka ok , Sadowskiej nie widzia³am ale lubie j± ,pieknie aranzuje wiersze Pawlikowskiej

Edytowane przez zgagunia
Czas edycji: 2005-06-11 o 17:24
zgagunia jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-06-11, 16:44   #18
kasia89
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 741

Mo¿e pamieta ktoras z Was tytul piosenki Mezo? Mi osobiscie sie Zakopower, Wydra i wlasnie Mezo najbardziej podobali A to "poca³uj mnie" to kto spiewal? bo chyba przeoczylam
kasia89 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-06-11, 16:56   #19
Myszo³apka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 262

Mezo - Wa¿ne

A Toronto jak± mia³o piosenkê, bo nie ogl±da³am a zespo³ lubiê choæby za "Na w³asno¶æ"??
Stary 2005-06-11, 17:07   #20
kasia89
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 741

Cytat:
Napisane przez Myszo³apka

A Toronto jak± mia³o piosenkê, bo nie ogl±da³am a zespo³ lubiê choæby za "Na w³asno¶æ"??
Toronto- Gdyby¶ wiedzia³
kasia89 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-06-11, 17:21   #21
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez kasia89
Toronto- Gdyby¶ wiedzia³
Po nazwie zespo³u nie wiedzia³am jaki tytu³, ale teraz mi sie skojarzy³o - te¿ mi sie nie podoba³o, jakas taka ta piosenka... eee
Jeszcze wydra by³ dla mnie niez³y. Moge go dodaæ do tej trójki, któr± juz wymienia³am. Czyli ze wszystkich piosenek podoba³y mi sie tyl;ko 4...

Przypomnia³o mi sie jak wystepowli 18L ale niezgrane g³osy mieli! Ka¿dy z nich sobie, a do tego chórek - te¿ sam sobie ¶piewa³ Nie mam pojêcia czy oni w ogóle æwiczyli t± piosenkê razem...
Stary 2005-06-11, 17:22   #22
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Tak sie z tego smieje, ¿e tyle beznadziejnych piosenek - a w rzeczywistosci to raczej smutne jest...
Stary 2005-06-11, 17:29   #23
Abuba
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 089

Monika Kuszyñska z VM denerwuje mnie swoja teatralno¶ci±, sztucznosci±, stwarzaniem wydumanych kreacji. Popatrzcie, ¿e najbardzej podobali nam sie ci, którzy po prostu wyszli na scenê i zaspiewali z zaanga¿owaniem bez otoczki tancerzy i aktorów.

Tego w³asnie najbardziej nie lubiê na naszych festiwalach i koncertach - grup tanecznych jak w "Jaka to melodia". Czy pseudogóralka pomog³a Zakopower? Albo "stra¿ak" wymachuj±cy ga¶nic± przy wystepie Golców?
Abuba jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-06-11, 17:52   #24
natii4
Zakorzenienie

http://tvp.pl/4309.dzialyChyba mo¿na sobie st±d mp.3 ¶ci±gn±æ

Bieganie i czytanie
to
klucz do ¿ycia

Stary 2005-06-11, 18:02   #25
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez Abuba
Monika Kuszyñska z VM denerwuje mnie swoja teatralno¶ci±, sztucznosci±, stwarzaniem wydumanych kreacji. Popatrzcie, ¿e najbardzej podobali nam sie ci, którzy po prostu wyszli na scenê i zaspiewali z zaanga¿owaniem bez otoczki tancerzy i aktorów.

Tego w³asnie najbardziej nie lubiê na naszych festiwalach i koncertach - grup tanecznych jak w "Jaka to melodia". Czy pseudogóralka pomog³a Zakopower? Albo "stra¿ak" wymachuj±cy ga¶nic± przy wystepie Golców?
Wiesz, Abuba, ¿e co¶ w tym jest... Dopiero teraz to zauwa¿y³am, bo nie zwraca³am wielkiej uwagi na tancerzy, czy Sadowska ich mia³a? A wydra? Bo nie pamiêtam...
A golcowie minie ¶mieszyli - tez "strazak" i te ich b³êkitne garniturki na dodatek jako¶ tandetnie jak dla mnie wygl±dali...
Ju¿ wiem kto spiewa³ moje ulubione :Poca³uj mnie" - wspania³a grupa pod nazw± Kind of blue... Ponoæ dzia³ali na rynku niemieckim. Zawsze wiedzia³am, ¿e nie warto s³uchaæ tego co niemcy
Stary 2005-06-11, 18:13   #26
monyczkaaa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 861

Cytat:
Napisane przez natii4
http://tvp.pl/4309.dzialyChyba mo¿na sobie st±d mp.3 ¶ci±gn±æ
³eee to tylko urywki piosenek
Stary 2005-06-11, 18:15   #27
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez monyczkaaa
³eee to tylko urywki piosenek
Hehe ale za to jakie wspania³e opisy zespo³ów tam maj±! Jak sobie przeczyta³am opis Lady Tullo to hmmm uzna³abym to za ciekawe, gdybym oczywiscie nie s³ysza³a ich wczoraj. Ten opis nijak mi nie przystaje do orygina³u

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-06-11, 18:53   #28
natii4
Zakorzenienie

£eeeeeeeeee

Bieganie i czytanie
to
klucz do ¿ycia

Stary 2005-06-11, 19:08   #29
Lovisa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 742
Talking Dot.: Opole 2005 :)

Cytat:
Napisane przez lexie
Oooo tak varius manx jest coraz gorszy, nie moge ani patrzec na te mowa wokalistke, ani jej s³uchaæ. Okropno¶æ.
A urywki brzmia³y dobrze bo takie ³adne fragmenty wybrali Chociaz juz w urywkach po niektórych "dzie³ach" nie spodziewa³am sie niczego dobrego "Poca³uj mnie" odrzuca³o mnie od samego pocz±tku
A Szczesniaka to w pierwszej chwili nie pozna³am, tak sie zmieni³ (i nie na korzysæ niestety )
Ja te¿ nie cierpiê varius manx, odk±d pojawi³a siê Monika Kuszyñska. Pomijam fakt, ¿e maj± tak banalne i kiczowate piosenki [a z Lipnick± jako wokaistk± tak nie by³o, ale to ona wtedy pisa³a teksty, stare dzieje], ¿e a¿ przykre, najgorsza jest ta Kuszyñska. na pocz±tku mia³a raczej krótkie, br±zowe w³osy, normalnie siê ubiera³a. Ale chyba sprzeda¿ p³yt im spad³a, bo zrobili z niej teraz jak±¶ lalê, utlenili w³osy i teraz zawsze jest rozebrana, jakby s³abiznê, któr± spiewa nadrabia³a wygl±dem. Ja tego nie kupujê, zreszt± i tak nie znoszê tego gatunku muzyki [je¿eli to w ogóle jest jaki¶ gatunek].
Najbardziej podoba³a mi sie Brodka, ma g³os i ciekawe piosenki, by³am pewna, ¿e wygra. Jedyne co mi nie pasowa³o, to ta czapka, któr± miala na g³owie
Lovisa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-06-11, 19:10   #30
Lovisa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 742
Talking Dot.: Opole 2005 :)

A nie podoba³o mi siê to cos o nazwie Kind of blue - koszmar nie do zniesienia. No i Golcowie, oni zawsze byli do bani, takie piosenki to sie na wesele nadaj±, nie wiem czemu ludzie ich lubi±, nie mogê tego poj±æ
Lovisa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Forum plotkowe

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:08.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.