jak bezbole¶nie wróciæ do swojego koloru w³osów? - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury

Notka

Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-11-12, 17:58   #1
malinucha14
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 17
Exclamation

jak bezbole¶nie wróciæ do swojego koloru w³osów?

cze¶æ dziewczyny .
Mój naturalny kolor w³osów to ciemny br±z, taki troszkê popielaty. W³osy zaczê³am farbowaæ 4 lata temu, najpierw kilka razy na czerwono, pó¼niej przesz³am na rudy, raz w ci±gu rudego farbowa³am na ciemny br±z, pó¼niej rozja¶nia³am i znów na rudy. Uwielbiam go, i ciê¿ko mi siê z nim rozstaæ, ale chyba muszê. Mam strasznie zniszczone w³osy, które z natury s± i tak bardzo cienkie, a chyba jeszcze bardziej mêcze je tym farbowaniem. S± do ramion, ¶ciête na równo, rosn± baaardzo powoli, tabletki na ich wygl±da i porost juz nic nie daj±, a fryzjera unikam jak ognia, bo nie do¶æ ¿e s± cienkie, to jeszcze zawsze tracê ich po³owe przy podcinaniu koñcówek, i ani pó¼niej nie moge ich spi±æ, a z rozpuszczonymi a¿ wstyd chodziæ. S± sianowate, pusz± siê, kiedy¶ siê krêci³y, teraz s± tak zniszczone, ze chyba nawet nie maj± na to si³y. Czy dobrym pomys³em by³o by zakoñczenie ich farbowania, i jako¶ podleczenie? Tylko jak, i czy to ma sens... Dodam, ¿e moja mama ma strasznie cienkie w³osy, i w rodzinie raczej wszystkie mamy bardzo rzadkie i 'nijakie' w³osy. Pomó¿cie dziewczêta, bêdê wdziêczna

Mówi±, ¿e wulkany drzemi± w nas.
malinucha14 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-11-12, 20:59   #2
Kwa¶na truskawka
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 936
Dot.: jak bezbole¶nie wróciæ do swojego koloru w³osów?

Ja po rudym, kiedy chcia³am wróciæ do mojego naturalnego koloru pofarbowa³am w³osy (ten rudy kolor) na ciemny br±z, ³adnie mi chwyci³o. Pó¼niej ju¿ nie farbowa³am, zapuszcza³am odrosty. I powiem szczerze,¿e efekt mi siê podobaj, wiec szczerze polecam

A co do od¿ywienia w³osów, to polecam odzywki, maski nawil¿aj±c i odbudowujace

Edytowane przez Kwa¶na truskawka
Czas edycji: 2011-11-12 o 21:01
Kwa¶na truskawka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-11-12, 22:08   #3
curry
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 153

Cytat:
Napisane przez malinucha14 Poka¿ wiadomo¶æ
cze¶æ dziewczyny .
Mój naturalny kolor w³osów to ciemny br±z, taki troszkê popielaty. W³osy zaczê³am farbowaæ 4 lata temu, najpierw kilka razy na czerwono, pó¼niej przesz³am na rudy, raz w ci±gu rudego farbowa³am na ciemny br±z, pó¼niej rozja¶nia³am i znów na rudy. Uwielbiam go, i ciê¿ko mi siê z nim rozstaæ, ale chyba muszê. Mam strasznie zniszczone w³osy, które z natury s± i tak bardzo cienkie, a chyba jeszcze bardziej mêcze je tym farbowaniem. S± do ramion, ¶ciête na równo, rosn± baaardzo powoli, tabletki na ich wygl±da i porost juz nic nie daj±, a fryzjera unikam jak ognia, bo nie do¶æ ¿e s± cienkie, to jeszcze zawsze tracê ich po³owe przy podcinaniu koñcówek, i ani pó¼niej nie moge ich spi±æ, a z rozpuszczonymi a¿ wstyd chodziæ. S± sianowate, pusz± siê, kiedy¶ siê krêci³y, teraz s± tak zniszczone, ze chyba nawet nie maj± na to si³y. Czy dobrym pomys³em by³o by zakoñczenie ich farbowania, i jako¶ podleczenie? Tylko jak, i czy to ma sens... Dodam, ¿e moja mama ma strasznie cienkie w³osy, i w rodzinie raczej wszystkie mamy bardzo rzadkie i 'nijakie' w³osy. Pomó¿cie dziewczêta, bêdê wdziêczna
Jesli sie kiedys krecily to szczerze polecam forum kreconowlosych. Tu "pigulka" : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=387147 a w niej linki do najwaznejszych watkow. Jesli zastosujesz odpowiednia pielegnacje Twoje wlosy ozyja, a zeby wiedziec co zastosowac musisz poswiecic najpierw czas na przeczytanie masy informacji i potem juz na wlasciwa pielegnacje.
Rosna wolno? Pomoz im, stosuj wcierki( https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=552146 ), zacznij pic drozdze ( https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=571906 ) albo pokrzywe/skrzyp, na pewno urosna.
Z rudego rezygnowac nie musisz. Mozesz odrosty zaczac farbowac naturalna henna, nie niszczy wlosow, a mozna uzyskac piekne marchewkowe odcienie. Poza tym jesli odpowiednio dba sie o wlosy, to nawet farbowanie chemiczne nie powinno orbic z nich siana(polecam przejrzec watek "pochwalmy sie naszymi wlosami", czesc wizazanek farbuje, a ich wlosy i tak sa cudowne).
Takze polecam lekture watkow informacyjnych, w razie pytan(juz po przeczytaniu watkow ) kreconowlose z pewnoscia pomoga. To forum jest nasycone informacjami nt pielegnacji wlosow, nic tylko czytac i korzystac. Powodzenia w walce o zdrowe wlosy

W ramach motywacji: http://anwena.blogspot.com/search/la...owa%20historia -cykl na blogu wlosomaniaczki o metamorfozach wlosowych. A przy okazji mozesz poczytac tez bloga, wiele cennych rad.

Na koniec ostrzezenie- wlosomaniactwo wciaga Jak zaczniesz dbac o wlosy i zobaczysz pierwsze efekty to potem nie ma juz odwrotu Potwierdzi nie jedna wlosomaniaczka

Edytowane przez curry
Czas edycji: 2011-11-12 o 22:15
curry jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-11-13, 01:06   #4
Bayka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 778
GG do Bayka

a je¶li mimo wszystko zdecydujesz siê na powrót do naturalnego koloru, to s± 2 w±tki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=517452

i

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=524830

gdzie mo¿esz siê dowiedzieæ jak przetrwaæ

Polskie literki? -Brak
Bayka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów i fryzury

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:28.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.