|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Kosmetyki naturalne dla cery naczynkowej
Hej,
tyle się naczytałam o kosmetykach naturalnych, że trzeba chyba wypróbować co nieco. Mam cerę naczynkową - może polecicie coś co ją skutecznie ukoi i nie podrażni? Myślałam o mydłach czy maseczkach, dogrzebałam się w tej kwestii do glinki czerwonej i żółtej, i jeszcze takiej z nazwą, której niestety teraz nie pamiętam i nie mogę wyguglać. Próbowałyście ich, możecie coś polecić? Udało się znaleźć : chodzi o glinkę Beloun - czy to to samo, co czerwona? Która lepsza na naczynka? Edytowane przez olaloli Czas edycji: 2011-12-21 o 16:19 |
|
|
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Kosmetyki naturalne dla cery naczynkowej
Polecam maseczki z ziaji które zawierają glinkę zieloną, żółtą i białą co prawda jej zastosowanie wiąże się raczej z niedoskonałościami a nie z naczynkami ale i tak polecam. Ja mam cerę mieszaną z tendencją do pękania naczynek stosuję te maseczki i jestem z nich zadowolona ponieważ dobrze pielęgnują cerę. pozdrawiam
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
nie lepiej wypróbować czystą glinkę? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się, że lepiej czystą
Do cery naczynkowej polecany jest macerat z kasztanowca, olej z róży piżmowej, hydrolat z kocanki, chwalony jest też kompleks na naczynka z Naturalisa: http://naturaliskosmetyki.pl/komplek...mula-p-51.html . |
|
|
|
|
#5 |
|
Rozeznanie
|
jeśli regularnie popijam tonik octowy to "czerwonka' mi schodzi. Mam też dobre doświadczenia z zarodkami/otrębami pszennymi. Jednak efekty nie są na zawsze
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:58.