|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Schudnąc i poprawić kondycję w 3 miesiące ;)
Dzisiaj postanowiłam, że wreszcie po 2 miesiącach wakacji muszę wziąść się za siebie. Zacznę więc od początku. Mam 15 lat, 168 cm wzrostu i 68 kg wagi. Moim problemem są grube uda, pupa, nieco wystający brzuszek i "boczki". Założyłam, że nie będę podjadać między posiłkami, będę jeść mniejsze porcje (3-4 razy dziennie) i ostatni posiłek minimum 2 godziny przed snem, zero słodyczy i napojów gazowanych- tylko woda mineralna. No i oczywiście ćwiczenia, codziennie wieczorem z płytą (pilatesowy areobik SHAPE zestaw ćwiczeń kształtujących i odchudzających) lub własne. Proszę Was o radę, czy taki plan który sobie ułożyłam przyniesie rezultaty???? Z góry dziękuję
![]() Ps. Chcę zrzucić w 3 miesiące ok. 4 kg jak na początek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Schudnąc i poprawić kondycję w 3 miesiące ;)
Cytat:
Jestes jeszcze mloda - rosniesz - wiec wyciagnie cie jeszcze w gore i waga ci sie rozlozy - na tym etapie rozowju nie mozes zobcinac sobie kalori. Podstawowe zasady dot tego co napisalas: 1. 4 kg w 3 miesiace - jak najbardziej realnie - mysle ze spokojnie wiecej 2. Nie jedz 3-4 posilkow dziennie tylko rozloz sobie na 5 - sniadane-obiad-kolacja te wieksze oraz II sniadanie i podwieczorek - mniejsze 3. Shape Pilates dobre - ale przeciez mozesz robic brzuszki - biegac - skakac na skakance - do tego nie sa zadne przyrzady potzrebne aa no i rower - swietne na pupe,uda - troche na brzuch 4. Ostatni posilek tak jak piszesz powinien byc okolo 1-2h przed snem ![]() 5. Napoje gazowane i slodycze - OUT maszracje - ale po sobie wiem ze jak sobie raz na 2-3 tygodnie pozwlisz na jakiegos malego batonika to sie nic nie stanie. Co do wody mineralnej - okolo 1,5l-2l dziennie polecam + do posilku czerwona badz zielona herbata - siwtenie oczyszcza organizm i przyspiesza metabolizm 6. Jestes na dobrej drodze by wycwiczyc cialko i uformowac je tak jak tychcesz - ale tak jak wspominalam - nie ma co sie odchudzac w wieku 15 lat - bardziej polece Ci juz w tym wieku wpajanie sobei dobrych , zdrowych nawykow zywieniowych oraz cwiczen ![]() Zdrowy styl zycia poprawia kondycje - ujedrnia cialko - i poprawia samopoczucie ![]() Zdawaj relacje jak Ci idzie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
a skąd pomysł, by pić zieloną herbatę do posiłku???
zieloną herbatę pije się tylko z dala od wszelkich posiłków batoniki to syf do kwadratu i lepiej zdać sobie z tego sprawę, wtedy nawet od czasu do czasu człowieka na ich widok jedynie odrzuca i nie ma problemu ani dylematu
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Jestem w podobnej sytuacji. W wakacje jakimś sposobem (nie mam pojęcia jakim
![]() ![]() Ale nie zgodzę się z opiniami na temat picia zielonej herbaty. Ona odwadnia organizm, a nie odchudza. Lepiej pić wodę albo herbatę z dzikiej róży (ale raczej ja nie będę potrafiła zrezygnować z mojej ukochanej waniliowej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez podskok30 Czas edycji: 2011-08-27 o 11:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
omg - i co teraz bedzie wywod na temat tego ze napisalam batonik? przekaz byl taki ze mozna raz na jakis czas sobie pozowlic ze slodkiego na to co sie lubi - skoro napisala ze eliminuje slodycze to znaczy ze je lubi jasne nie? ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat:
Wlasciwosci zielonej hebraty moja droga mozesz przeczytac sobie w niejednym artykule - wsytaczry wygooglowac Przeciez nie napisalam ze ma pic 5 litrow dziennie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
o sposobie picia i parzenia herbaty też można przeczytać w niejednym artykule, moja droga ![]() wystarczy wygooglować ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
na razie idzie mi nawet dobrze, nie poddaję się- zobaczymy co będzie dalej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:52.