Schudnąc i poprawić kondycję w 3 miesiące ;) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-08-25, 12:11   #1
podskok30
Przyczajenie

Schudnąc i poprawić kondycję w 3 miesiące ;)

Dzisiaj postanowiłam, że wreszcie po 2 miesiącach wakacji muszę wziąść się za siebie. Zacznę więc od początku. Mam 15 lat, 168 cm wzrostu i 68 kg wagi. Moim problemem są grube uda, pupa, nieco wystający brzuszek i "boczki". Założyłam, że nie będę podjadać między posiłkami, będę jeść mniejsze porcje (3-4 razy dziennie) i ostatni posiłek minimum 2 godziny przed snem, zero słodyczy i napojów gazowanych- tylko woda mineralna. No i oczywiście ćwiczenia, codziennie wieczorem z płytą (pilatesowy areobik SHAPE zestaw ćwiczeń kształtujących i odchudzających) lub własne. Proszę Was o radę, czy taki plan który sobie ułożyłam przyniesie rezultaty???? Z góry dziękuję

Ps. Chcę zrzucić w 3 miesiące ok. 4 kg jak na początek.
podskok30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-25, 13:37   #2
megusiia
Zakorzenienie

GG do megusiia Send a message via Skype™ to megusiia
Dot.: Schudnąc i poprawić kondycję w 3 miesiące ;)

Cytat:
Napisane przez podskok30 Pokaż wiadomość
Dzisiaj postanowiłam, że wreszcie po 2 miesiącach wakacji muszę wziąść się za siebie. Zacznę więc od początku. Mam 15 lat, 168 cm wzrostu i 68 kg wagi. Moim problemem są grube uda, pupa, nieco wystający brzuszek i "boczki". Założyłam, że nie będę podjadać między posiłkami, będę jeść mniejsze porcje (3-4 razy dziennie) i ostatni posiłek minimum 2 godziny przed snem, zero słodyczy i napojów gazowanych- tylko woda mineralna. No i oczywiście ćwiczenia, codziennie wieczorem z płytą (pilatesowy areobik SHAPE zestaw ćwiczeń kształtujących i odchudzających) lub własne. Proszę Was o radę, czy taki plan który sobie ułożyłam przyniesie rezultaty???? Z góry dziękuję

Ps. Chcę zrzucić w 3 miesiące ok. 4 kg jak na początek.
Odrazu Ci napisze :

Jestes jeszcze mloda - rosniesz - wiec wyciagnie cie jeszcze w gore i waga ci sie rozlozy - na tym etapie rozowju nie mozes zobcinac sobie kalori.

Podstawowe zasady dot tego co napisalas:
1. 4 kg w 3 miesiace - jak najbardziej realnie - mysle ze spokojnie wiecej
2. Nie jedz 3-4 posilkow dziennie tylko rozloz sobie na 5 - sniadane-obiad-kolacja te wieksze oraz II sniadanie i podwieczorek - mniejsze
3. Shape Pilates dobre - ale przeciez mozesz robic brzuszki - biegac - skakac na skakance - do tego nie sa zadne przyrzady potzrebne aa no i rower - swietne na pupe,uda - troche na brzuch
4. Ostatni posilek tak jak piszesz powinien byc okolo 1-2h przed snem ale czasami nei stosuj sie do zasady-mitu - ,,nie jem po 18"
5. Napoje gazowane i slodycze - OUT maszracje - ale po sobie wiem ze jak sobie raz na 2-3 tygodnie pozwlisz na jakiegos malego batonika to sie nic nie stanie. Co do wody mineralnej - okolo 1,5l-2l dziennie polecam + do posilku czerwona badz zielona herbata - siwtenie oczyszcza organizm i przyspiesza metabolizm
6. Jestes na dobrej drodze by wycwiczyc cialko i uformowac je tak jak tychcesz - ale tak jak wspominalam - nie ma co sie odchudzac w wieku 15 lat - bardziej polece Ci juz w tym wieku wpajanie sobei dobrych , zdrowych nawykow zywieniowych oraz cwiczen
Zdrowy styl zycia poprawia kondycje - ujedrnia cialko - i poprawia samopoczucie

Zdawaj relacje jak Ci idzie
Stary 2011-08-26, 16:40   #3
macerata
Zakorzenienie

a skąd pomysł, by pić zieloną herbatę do posiłku???
zieloną herbatę pije się tylko z dala od wszelkich posiłków

batoniki to syf do kwadratu i lepiej zdać sobie z tego sprawę,
wtedy nawet od czasu do czasu człowieka na ich widok jedynie odrzuca i nie ma problemu ani dylematu
Stary 2011-08-26, 16:52   #4
SkinnerBox
Raczkowanie

Jestem w podobnej sytuacji. W wakacje jakimś sposobem (nie mam pojęcia jakim) trochę przytyłam i od dziś zamierzam się za siebie zabrać. Mam plan podobny do Twojego. A w grupie raźniej

Ale nie zgodzę się z opiniami na temat picia zielonej herbaty. Ona odwadnia organizm, a nie odchudza. Lepiej pić wodę albo herbatę z dzikiej róży (ale raczej ja nie będę potrafiła zrezygnować z mojej ukochanej waniliowej).
SkinnerBox jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-27, 11:22   #5
podskok30
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez SkinnerBox Pokaż wiadomość
Jestem w podobnej sytuacji. W wakacje jakimś sposobem (nie mam pojęcia jakim) trochę przytyłam i od dziś zamierzam się za siebie zabrać. Mam plan podobny do Twojego. A w grupie raźniej

Ale nie zgodzę się z opiniami na temat picia zielonej herbaty. Ona odwadnia organizm, a nie odchudza. Lepiej pić wodę albo herbatę z dzikiej róży (ale raczej ja nie będę potrafiła zrezygnować z mojej ukochanej waniliowej).
Zobaczymy czy mam silną wolę, czy wytrzymam. Już kilka razy się do tego zabierałam i z moich planow nici. ;p A i powodzenia

Edytowane przez podskok30
Czas edycji: 2011-08-27 o 11:25
Stary 2011-08-27, 12:07   #6
megusiia
Zakorzenienie

GG do megusiia Send a message via Skype™ to megusiia

Cytat:
Napisane przez macerata Pokaż wiadomość
a skąd pomysł, by pić zieloną herbatę do posiłku???
zieloną herbatę pije się tylko z dala od wszelkich posiłków

batoniki to syf do kwadratu i lepiej zdać sobie z tego sprawę,
wtedy nawet od czasu do czasu człowieka na ich widok jedynie odrzuca i nie ma problemu ani dylematu
hmm do posilku czy nie dla mnei bez roznicy - ja pije do posilku , jezeli nawet lepiej jest sama to z tym sie nie spotkalam - chodzi o sam fakt zbey ja pic

omg - i co teraz bedzie wywod na temat tego ze napisalam batonik? przekaz byl taki ze mozna raz na jakis czas sobie pozowlic ze slodkiego na to co sie lubi - skoro napisala ze eliminuje slodycze to znaczy ze je lubi jasne nie?

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Cytat:
Napisane przez SkinnerBox Pokaż wiadomość

Wlasciwosci zielonej hebraty moja droga mozesz przeczytac sobie w niejednym artykule - wsytaczry wygooglowac
Przeciez nie napisalam ze ma pic 5 litrow dziennie
Stary 2011-08-27, 18:03   #7
macerata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megusiia Pokaż wiadomość
hmm do posilku czy nie dla mnei bez roznicy - ja pije do posilku , jezeli nawet lepiej jest sama to z tym sie nie spotkalam - chodzi o sam fakt zbey ja pic

nie, nie chodzi o sam fakt, żeby ją pić
coś nie działa w oczekiwany sposób przez sam fakt, że jest, albo że tego używamy w jakikolwiek sposób,
ale działa w oczekiwany sposób jeśli się czegoś używa we właściwy sposób
przecież to takie logiczne.

nie, do posiłku czy bez to nie jest bez różnicy
ani czas zaparzania, ani temperatura, ani które parzenie-nie jest bez różnicy
czasem zanim zaczniemy się bawić nowymi zabawkami warto
przeczytać instrukcję obsługi

bo i szczoteczką do zębów można umyć zlew, a zęby innym rodzajem szczotki

omg - i co teraz bedzie wywod na temat tego ze napisalam batonik? przekaz byl taki ze mozna raz na jakis czas sobie pozowlic ze slodkiego na to co sie lubi - skoro napisala ze eliminuje slodycze to znaczy ze je lubi jasne nie?

no co Ty, jakie wywody?
nie będę dyskutować, bo widzę, że masz wyjątkowo silne argumenty
SKORO NAPISAŁA ŻE ELIMINUJE SŁODYCZE TO ZNACZY, ŻE JE LUBI, TO JASNE

jasne, że tak, jeszcze nigdy nic w życiu nie było dla mnie aż tak oczywiste
---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Wlasciwosci zielonej hebraty moja droga mozesz przeczytac sobie w niejednym artykule - wsytaczry wygooglowac
Przeciez nie napisalam ze ma pic 5 litrow dziennie

o sposobie picia i parzenia herbaty też można przeczytać w niejednym artykule, moja droga
wystarczy wygooglować

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-28, 15:57   #8
podskok30
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez macerata Pokaż wiadomość
o sposobie picia i parzenia herbaty też można przeczytać w niejednym artykule, moja droga
wystarczy wygooglować
mniejsza z tym, każdy ma inną opinię- ja pije głównie czerwoną ;p
Stary 2011-08-30, 16:21   #9
podskok30
Przyczajenie

na razie idzie mi nawet dobrze, nie poddaję się- zobaczymy co będzie dalej
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości