|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Zapachy Chopard
Czy Waszym zdaniem zapachy marki Chopard są godne uwagi, czy są dobrej jakości, które najbardziej lubicie ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zapachy Chopard
wszystko jest kwestią gustu. Ja na przykład lubię i mam kilka perfum tej firmy m.in. Wish, Pure Wish, Wish Magical Nights
![]()
![]() |
#3 | ||
Zakorzenienie
|
wklejam wątki Chopardowe:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...hlight=chopard https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...hlight=chopard https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...hlight=chopard i recenzje w KWC: https://wizaz.pl/kosmetyki/producent.php?prod=74 ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
dziękuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
ja pozwole sobie w tym wątku odpowiedziec - mam Cashmir Choparda - i lubię ich używać, kiedy jest okres pieczenia świątecznych ciast - pachnę jak piernik trochę wowczas
![]() aczkowiek z ust mężczyzn można otrzymać komplement w stylu - "pachniesz jak coś pysznego" ![]()
![]() |
#7 |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Godne uwagi moim zdaniem są wszystkie perfumy
![]() ![]() ![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie z kolei najladniejsze z tyhc które próbowałam byly Wish Magical Nights i Casmir. Chyba jednak własnie Casmir najbardziej
![]()
It's so important to say these things when you can because when it's over, it's over ...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Znam tylko casmir (gdzieś mi mignął chyba midnight wish - oddałam bez żalu) - ale polecam na zimę. Może cała flacha to za dużo, ale bywają na allegro miniaturki. Waniliowy z przyprawami, na okres świąteczny czy mrozy - imo bardzo miłe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
oj i teraz sobie namieszałam w głowie ..... sama nie wiem czego chcę ??? czy Burberry Brit, czy Choparda Casmir czy Wisha czy Incredible Me ???? No to mam dylemat !
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- dodam jeszcze na zimę |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Z wymienionych przez Ciebie znam tylko casmir. Słodki, ale czuć też jakąś nutę przypraw - imo nie jest to ulepek. Najlepiej - kupić próbki i sprawdzić, jak się z danym zapachem czujesz. Czasem na nadgarstku wydaje się cudem, a przy globalnym użyciu - nie nadaje do noszenia... (ja tak miałam z przepięknym allure edp).
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
jedyna zaleta tych zapachow jest ich cena, choc Mira bai jest tu akurat wyjatkiem ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- Cytat:
Dla mnie ogoniasto-trwaly i mega slodki jest Ginestet Botrytis, z tańszych słodyczą ocieka Heat Beyonce |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Perfumy Chopard są cudowne. Zapachy są bardzo dobre jakościowo, aż dziw, że nie są tak dobrze znane. Ja mogę polecić:
Chopard Happy Spirit Elixir D'Amour - kwiatowy, kobiecy, bardzo uwodzicielski Chopard Infiniment - kwiatowo-drzewny, ciepły, subtelny, dla romantyczki Chopard Wish Pure - delikatniejsza wersja Pure, pełna radości i jasności, zdecydowanie dla młodych kobiet |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Wtajemniczenie
|
Mi się Chopard kojarzy z wanilią, orientem i ze słodziakami
![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez Aggis Czas edycji: 2011-09-26 o 17:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za podpowiedzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Czy w Casmir czuć brzoskwinię i morelę?
Nie znam, a kusi mnie w ciemno (znów się nie załapałam na rozbiórkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Perfume Lover
|
Cytat:
Ja czuję, może nie są aż tak nachalne jak w Mira Bai, ale zwłaszcza brzoskwinia jest równie wyraźna co wanilia.
![]() |
![]() |
#18 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Również nie lubię aromatu brzoskwini w perfumach, ani w kosmetykach ale w Camir o dziwo mi nie przeszkadza ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
Kobiety, czy któraś z Was zna chłopski zapach Noble Vetiver od Choparda? Może któraś z Was skrobnie kilka słów tym pachnidle jeśli zna. A może TŻ używa i byłaby szansa na sampla, oddam nerkę za kilka kropli
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;32035694]Kobiety, czy któraś z Was zna chłopski zapach Noble Vetiver od Choparda? Może któraś z Was skrobnie kilka słów tym pachnidle jeśli zna. A może TŻ używa i byłaby szansa na sampla, oddam nerkę za kilka kropli
![]() Zna. ![]() ![]() Mój TŻ stwierdził, że Noble Vetiver jest "dla mocno starszego gentlemena albo odważnej kobiety". Może mamy spaczone węchy, ale dla nas ten zapach równie dobrze mógłby stać na półce z napisem "unisex". On jest bardzo delikatny, żeby nie powiedzieć, że "delikatniusi" - i nie ma to z mocą nic wspólnego. Wetiwer jest tu uroczy - dokładnie uroczy, nie męski, nie "walący w pysk", tylko słodki, przełamany bergamotką i czymś co chyba jest kardamonem, ale więcej kardamonu jest Valentino Gold. Środek chyba nie był za bardzo interesujący, bo go nie pamiętam, ale za to na końcu zostawała na mnie mieszanka rodem z przesiąkniętej tytoniem skórzanej kurtki i charakterystyczna, metaliczna nuta Choparda. Na mnie trwałość taka sobie. I to nawet nie w porównaniu z A*Menem. Zapach nie jest zły, może się podobać, i to pewnie nawet bardzo, a do biura latem byłby wręcz idealny, ale dla mnie Noble Cedar jest zdecydowanie lepszy. Cedar jest bardzo męski a Vetiver - gdyby nie to, że nie lubię tytoniu ze skórą w takim mdlącym wydaniu - sama mogłabym nosić. Jak lubisz zapach cedru, i będziesz miał okazję, to przetestuj Noble Cedar. ![]() ![]()
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett Edytowane przez Karkki Czas edycji: 2012-02-03 o 15:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Dzięki śliczne za pomoc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;32064094]Myślałem, że mnie zniechęcisz, Ty mnie zachęciłaś, w dodatku do obu zapachów
![]() Dzięki śliczne za pomoc ![]() Dlaczego miałabym Cię zniechęcać? ![]() ![]() Mój TŻ wielbi killery a na mnie zapachy potrafią układać się dziwacznie i odmiennie niż na innych, ale w porównaniu z ostatnimi nowościami wielu firm - te są znakomite. Przynajmniej dla mnie. Warto je poznać. ![]() A gdy już przetestujesz, to daj znać, bom ciekawa bardzo jak Ty je odbierasz. ![]()
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett Edytowane przez Karkki Czas edycji: 2012-02-04 o 15:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ale obawiam się, że Noble Cedar jest poza moim zasięgiem, chyba w Polce nie idzie go dostać ![]() Relację zdam na pewno ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:20.