|
Notka |
|
Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Zbyt ciasna suknia ślubna
Witam wszystkie wizażanki
![]() Nie wiem, czy podobne pytanie padło już na tym forum, jeśli tak to przepraszam. Czy zdarzyło się którejś z Was, że na ostatniej przymiarce sukni ślubnej okazało się, że suknia jest za mała/ za ciasna, z wiadomych względów oczywiście ![]() Najczęściej się mówi, że Panna Młoda przed ślubem chudnie, bo wiadomo stres, nerwy, dużo bieganiny, itp. Ale co jeśli PM przytyje a do ślubu mało czasu? podzielcie się swoimi doświadczeniami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zbyt ciasna suknia ślubna
Ja tak miałam, że niestety z powodów chorobowych trochę przytyłam - wcześniej suknia była idealnie pod moje wymiary.
Suknię zakupiłam w salonie (jednym z bardziej polecanym w mojej okolicy), model z wieszaka. Tuż przed zakupem zapytałam o możliwość zmiany rozmiaru - okazało się, że ze zwężeniem nie będzie problemu i bez szkody dla fasonu można pomniejszyć o 2 rozmiary, natomiast jest też zapas tkaniny i można ją powiększyć o maks. 1 rozmiar. To przesądziło o zakupie. Intuicja kazała odebrać mi umówić się na ostatnią przymiarkę na 4 dni przed ślubem. Konieczne okazało się poszerzenie w talii o 2 cm (na pierwszej przymiarce uzgodniłam, że dopasowujemy tylko do wzrostu, talię tuż przed ślubem, więc zapas materiału był). Dało radę ![]() Myślę, że jeśli PM zdarzyło się trochę przybrać na wadze, a kupiła suknię wieszakową z dobrego salonu, to nie ma co się stresować. Najlepiej skontaktować się z salonem - myślę, że nie takie rzeczy dobre krawcowe widziały i czesto zdarza się dopasowywać suknię pod większe wymiary lub ciążowe brzuszki ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Arleta, a Ty masz już kupioną suknię?
Ja kupiłam na olx (okazja) i w dniu zakupu była na mnie dość mocno dopasowana. Ładnie mnie wyszczuplała, ale nie czułam się w niej super komfortowo. Boję się, że jak będę brać ślub (data jeszcze nie ustalona, ale mniej więcej w ciągu roku od zakupu) to może być na mnie przyciasna. Zdecydowałam się na zakup, bo to tylko 120 zł i nawet gdybym miała ją sobie jakoś przerobić to i tak warto, ale też mam obawy.
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() na szczęście nie było się o co martwić, bo sukienka pasuje idealnie i nie wymaga żadnych poprawek ![]() Jeśli chodzi o Ciebie to myślę, że dobra krawcowa załatwi sprawę, bo się pytałam Pani z salonu to mówiła, że bez problemu poszerzają w razie "w" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
No mam taką nadzieję
![]() ![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
U mnie było tak, że suknia była idealna, miałam zapinaną na zamek, no iii w dniu ślubu puściła haftka, moja mama i świadkowa nie mogły mnie dopiąć. Ale igła z nitką poszły w ruch, ja wciągnęłam na maksa brzuch i mnie dopięły. Masakra!
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:26.