|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Nowości kosmetyczne w naszych sklepach - część 1
Zostałam pogoniona przez Moderatorstwo za lenistwo
, a więc zaczynamy.1. Nowości dostępne w Auchan: Bonyplus, seria Fructals - KLIK ! , dostępne serie: - do włosów przetłuszczających się z ekstraktami z limonki, kiwi i pomarańczy (zielona), - farbowanych i zniszczonych zabiegami fryzjerskimi z ekstraktami z jeżyn, czereśni i malin (różowa), - do włosów delikatnych i z rozdwojonymi końcówkami z ekstraktami z jagód (niebieska) - do włosów suchych i zniszczonych z ekstraktami z mango, marakui i melona (żółta). Każda seria składa się z szamponu, odżywki, maski (w dwóch pojemnościach - 300 g i 1 kg) i coś, co Brazylijki uwielbiają - kremu bez spłukiwania ułatwiającego rozczesywanie (creme para pantear). Ceny - od 4 - 11 zł. Lorys, seria Professional - KLIK ! , dostępne serie: - Nutri Sun Gloss - do włosów narażonych na wysoki poziom nasłonecznienia, czyli jak dla nas - jak pojedziemy na wakacje do krajów cieplejszych ![]() - Czekolada - nie pytajcie jak pachnie , do włosów farbowanych i zniszczonych zabiegami fryzjerskimi- Over Liss - seria wygładzająca, - Extreme Defrizz - dla puszków - Nutri Shine - nadaje blask, - Deep Hidrat - seria głęboko nawilżająca. Każda seria składa się z szamponu, odżywki, maski i kremu ułatwiającego czesanie; niektóre serie mają jeszcze emulsję chroniącą do prostownicy oraz sera w małych buteleczkach. Ceny - 7 - 15 zł. Jutro wybieram się do Galerii Centrum - podobno "rzucili" serię amerykańskich kosmetyków, oraz kilka "niszówek", zdam relację.
Edytowane przez szugarbejb Czas edycji: 2008-11-08 o 22:35 |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowości kosmetyczne w naszych sklepach - część 1
Brakowało takiego wątku
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Szkoda, że nie założyłaś tego wątku wcześniej
bo koło 11.00 rano byłam w Auchan i widziałam Lorysy, to bym sprawdziła które są. Jest tak chyba z 5 czy 6 różnych masek, czekoladowej nie widziałam, ale była ta z węza (???) i czosnkowa.A pomysł na wątek świetny!
|
|
#4 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i jakieś sera do końcówek, podobnież 10 rodzajów Jutro będę wszystko wiedzieć Cytat:
![]() Te wężowe i czosnkowe już są od jakiegoś czasu (nawet mają dobre noty w KWC), w Naturze też , a te Professional podobno od niedawna.
Edytowane przez szugarbejb Czas edycji: 2008-11-08 o 23:00 |
||
|
|
|
|
#5 |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Nooooo
wreszcie jest To ja, jak zwykle, przewidywalna do bólu, jadę z Joanną ![]() Tym razem pyszna seria owocowa Fruit Fantasy - zestawy: szampon + maska * Hawajski ananas * Soczysta malina * Dojrzała marakuja Ceny kosmetyków w przedziale 5-9 zł Nie wiem jak Wam, ale mnie już leci ślinka
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Malina będzie moja
|
|
|
|
|
#7 |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Ja atakuję ananasa
niech tylko w moich okolicach się pojawi
|
|
|
#8 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mi smaka zrobiłaś
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
o co chodzi z maską z węża?
te Lorysy chyba widzialam w Auchan juz dawno temu te nowe Joasie wydają sie ciekawe, ale wrodzony kosmetyczny pesymizm mowi mi, ze fajny w nich bedzie tylko zapach sa juz w DOZ http://www.☠☠☠☠☠☠☠/sklep/s0-Szukaj |
|
|
|
|
#10 | |
|
Zakorzenienie
|
Bierzesz zaskrońca, nie ? Tarabanisz nim kilka razy o ścianę, potem trochę gnieciesz nogą, wkładasz do gara i gotujesz około godziny doprawiając sproszkowaną zajęczą łapką. Powstałą papkę nakładasz na moher. I włala
![]() No wiesz, nie myślałam, że takiej wyjadaczce - mieszaczce muszę tłumaczyć taki prosty przepis ![]() A tak na serio to odżywka ma w składzie kolagen i elastynę, że to niby wydzieliny wężowe ![]() Cytat:
Edytowane przez szugarbejb Czas edycji: 2008-11-09 o 09:54 |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
az węze wydają sie byc milsze... kto by pomyślał
Edytowane przez carlo_rossi Czas edycji: 2008-11-09 o 10:33 Powód: dopiska |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Te Joanny pachną rewelacyjnie, kupowałam je na prezenty - mi osobiście ślinka leci do ananasa... ale chyba faktycznie najpiękniejszy jest w nich zapach
|
|
#13 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo chętnie sprawiłabym sobie malinkę
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
Zły pomysł na taki wątek,bo
1.Jako włosomaniaczka zaraz coś sobie nowego wypatrze 2.Jak wypatrze to zechcę sprobować i kupie 3.Ucierpi portfel męża Niby wszystkie kosmetyki do włosów ,które są potrzebne do pielęgnacji to posiadam,ale niby Już się napaliłam na tą serie owocową z Joanny i Lorys czekoladowa Życia mi zabraknie do zużycia tego wszystkiego co mam do włosów.
|
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
Dobsz, reszta znad rogala marcińskiego
![]() Nowości w Galerii Centrum: 1. Kosmetyki Marc Anthony - KLIK ! We Wrocku dostępne serie: Strictly Curls, Instantly Thick, Smoot & Straighth, Brilliant Colour, Damage Repair i Moisture Gloss. Składy mają sympatyczne, niedługie, seria Gloos mnie najbardziej zainteresowała, ma panthenol, amo i keratynę z tego co pamiętam. Ceny - 35 - 65 zł. 2. Gosh Professional Hair Care - KLIK ! - dostępne wszystkie serie, w każdej szampon, odżywka i maska, chyba jeszcze coś do stylizacji - w Esentii są dostępne też - KLIK ! Składy wg mnie średnie, bo najlepsze składniki są za zapachem ![]() Ceny od 30 do 60 zł. 3. Jakaś włoska firma - Shot - KLIK ! . Dostępna linie: Repara Life Color, (do farbowanych i zniszczonych), Hair Tec - do stosowania w trakcie zabiegów fryzjerskich, i jeszcze kilka flakoników serum do końcówek z serii Ritual. Ceny w granicach - 20 - 50 zł. Dostępne są też wszystkie serie Vitality's: Espresso, WeHo i Intensive, no ale już są od jakiegoś czasu, więc raczej nie nowości, no i nowa seria Rene Furterer - Myrrhea - skandal na denacie w strasznych cenach, z mirrą i olejkiem avokado na końcu w składzie
Edytowane przez szugarbejb Czas edycji: 2008-11-09 o 13:03 |
|
|
|
|
#16 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pędzę szukać składów w sieci. DziękiEDIT Dobra, jesli chodzi o serie Strictly Curls: Strictly Curls Curl Booster - Alcohol Denat. , Water - Aqua , Enriched with Silk Proteins and Vitamin E , PVP , PVP/VA Copolymer , Styrene VP/Copolymer , Hydrolyzed Silk , Fragrance - Parfum , Propylene Glycol , Octamethylcyclotetrasilox ane , Decamethylcyclotetrasilox ane , Hexamethyl Cyclotrisiloxane , Imidazolidinyl Urea , Methyl Paraben , Propyl Paraben , Tocopheryl Acetate - Vitamin E , Triethanolamine , Yellow 5 - CI 19140 Marc Anthony Strictly Curls Curl Defining Shampoo - Aqua , Sodium Laureth Sulfate , Cocamidopropyl Betaine , Cocamide DEA , Polyquaternium-7 , Glycerin , Cyclomethicone , Dimethiconol , Panthenol , Hydrolyzed Silk , Glycol Distearate , Tocopheryl Acetate , Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride , Parfum , Methylchloroisothiazolino ne , Methylisothiazolinone , Citric Acid , Sodium Chloride , Yellow 5 - CI 19140 Strictly Curls Curl Defining Lotion - Aqua , PVP/VA Copolymer , Polysorbate-20 , Glycerin , Hydroxyethyl Cellulose , Polyquaternium-7 , Styrene VP/Copolymer , Hydrolyzed Silk , Panthenol , Fragrance , Propylene Glycol , Octamethylcyclotetrasilox ane , Decamethylcyclotetrasilox ane , Hexamethyl Cyclotrisiloxane , Imidazolidinyl Urea , Methyl Paraben , Propyl Paraben , Carbomer , Tocopheryl Acetate - Vitamin E , Triethanolamine , CI 19140 Marc Anthony Strictly Curls Frizz Sealing Conditioner - Aqua , Cetyl Alcohol , Stearyl Alcohol , Stearalkonium Chloride , Cetrimonium Chloride , Cyclopentasiloxane , Cyclomethicone , Dimethiconol , Panthenol , Hydrolyzed Silk , Tocopheryl Acetate , Parfum , Methylchloroisothiazolino ne , Methylisothiazolinone , Citric Acid , Yellow 5 - CI 19140 Kiepsko
Edytowane przez tulipanna. Czas edycji: 2008-11-09 o 13:56 Powód: dopisek |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
Nie byłoby tak źle gdyby te wszystkie jedwabie i silikony i panthenole były bliżej ...
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
A co się dzieje, rozprostowują itp. ?
|
|
|
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj nocowałam u swojego Lubego, który mieszka w północnej części miasta, ja w południowej. Zawsze myjąc u niego łeb mam na głowie oklapnięty koszmar, który na nic nie reaguje, po prostu - szczotę. Zaczęłam się zastanawiać, co ma na to wpływ, doszłam do wniosku, że woda. Przegrzebałam internet na temat dostawców wody w Krk. Okazało się, że woda do mnie doprowadzana jest z Raby i jest miękka, natomiast na północy miasta - z Rudawy, twarda, obfita w minerały. No i co? Znowu grzebanie w internecie, okazuje się, że twarda woda tak samo nadbudowuje się na włosach i kręcioły mające szczęście żyć z taką w kranie muszą raz w tygodniu spłukiwać tą nadbudowę octem, tudzież czymś z witaminą C jeśli się nie mylę. U mnie różnica jest w tej chwili widoczna po jednym myciu twardą wodą czy po jednym użyciu odżywki z silikonami. Brzmi jak obsesyjne wynurzenia członka sekty ![]() Sorry za OT ![]() (przerwany przez matkę pytaniem: Magdaaaaaaaaaaaa?? A dlaczego Ty zamawiasz WAX przez internet, a nie chcesz używać tego co stoi pod prysznicem???) |
|
|
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
Tak
Ale ja mogłabym się tak samo wynaturzać o wpływie wszystkiego na włosy przetłuszczające się, więc wiesz, raczej wśród swoich jesteś ![]() A Twój post może by tu przenieść - KLIK ! Bo tytuł i temat jest jak najbardziejszy. |
|
|
|
|
#22 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
A ja na temat włosów cienkich... wrr... dlaczego nie ma sposobu, aby choć trochę pogrubić włos???
|
|
#24 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#25 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sephora, Green Connection, Bio - Organic - KLIK ! - uniwersalny szampon do włosów - Zawarty w szamponie odżywczy olej z oliwek oraz tonizujący żeń-szeń oczyszcza i dotlenia włosy. Pojemność 200 ml Cena - 39 zł - Odżywcza maska do włosów Maska odżywcza zawiera miód akacjowy o właściwościach kojących oraz masło z drzewa karité o właściwościach odżywczych. Pojemność 200 ml Cena - 55 zł - Uwalniający peeling do włosów Peeling do skóry głowy. Czerwona glinka i regenerujący olej araganowy uzdrowią skórę głowy i uwalniają połysk włosów Pojemność 200 ml Cena - 55 zł |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Rozeznanie
|
Byłam dzis w Auchan i widzialam Lorysy, maski za 10 zl 1 litr! ale wiecej roznistych niz tu byly podane i inne opakowania, na czesci nawet napisy byly jakies arabskie(?). myslalam zeby wziac taka do mycia
tylko mialam problem w czytaniu skladu (2 mialy sylikony cyclo. na poczatku to na pewno) ale niektore mialy zaklejone skład jakas naklejką ;/ chcialam odkleic i wyniuchac co tam jest dokladnie ale moi wspołzakupowicze nie ulatwiali mi zycia i poganiali tak wiec zrezygnowalam z zakupu. moze wy cos wiecej wiecie jak u nich ze skladami...
|
|
|
|
|
#27 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i czemu ja kupowałam szampon 400ml ..jak są superowe nowości do wypróbowania w niedługim czasie!!! ![]() Cytat:
choć nie wiem czy mąż by się cieszył ! hihihi
|
|
|
#28 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Zakorzenienie
|
`A propos tego tematu : nie wiem dlaczego mój TŻ chce seppuku popełnić ?!
Już Mu przetłumaczyłam : jeśli komornik zapuka do drzwi, podawaj szugar jako podżegacza !!! Hi ! Hi ! HI !
|
|
|
|
|
#30 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam prośbę do tych, które będą w najbliższym czasie w Auchanie!
Czy któraś z Was mogłaby zerknąć na skład maski Sther tej głęboko nawilżającej(Deep Hidrat)? Głównie chodzi mi o obecność silikonów(jeżeli są to jakie), składniki odżywcze, czyli same podstawy ![]() Z góry dziękuje
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:48.

, a więc zaczynamy.
, do włosów farbowanych i zniszczonych zabiegami fryzjerskimi

Jutro będę wszystko wiedzieć 

Bo chętnie sprawiłabym sobie malinkę

tak wiec zrezygnowalam z zakupu. moze wy cos wiecej wiecie jak u nich ze skladami...