|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Dezodorant ETIAXIL-czy można stosować w ciąży?
Witajcie!
![]() Mam pytanko takie jak w temacie. Stosowałam wersję do skóry wrażliwej i teraz zastanawiam się, czy będąc w ciąży mogę nadal używać Etiaxilu. Nie zachowałam niestety ulotki i nie pamiętam, co tam pisało na ten temat. Może któraś z Was Dziewczyny nie wyrzuciła ulotki, albo wie, że można bezpiecznie muskać paszki tym specyfikiem ![]() ![]() Z góry dziękuję i pozdrawiam ![]()
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Dezodorant ETIAXIL-czy można stosować w ciąży?
Ja stosuję etiaxil również do cery wrażliwej i nic się nie dzieje, na ulotce nie ma przeciwskazań do stosowania w ciąży. Moze tylko ogranicz jego stosowanie np do 1x na 2tyg. On jest i tak bardzo skuteczny, ja własnie tak robie, żeby czasem nie zaszkodzić dzidzi
![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
![]()
Bardzo Ci dziękuję Agi
![]() ![]() Pozdrawiam serdecznie ![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Dot.: Dezodorant ETIAXIL-czy można stosować w ciąży?
Dziewczyny, a jakie są przeciwskazania do stosowania Etaxilu ??
Ja już jestem mamusią 4 miesiecznego chłopczyka, w ciaży stosowałam raz na jakiś czas Etaxil ( ale rzadziej niż zwykle) i nie zaszkodził w niczym. Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
![]()
Moje obawy wynikały stąd, że Etiaxil powszechnie uznawany jest za dezodorant leczniczy i ma dość silne działanie. Jak wiadomo różnych rzeczy (zwłaszcza leków) nie można używać podczas ciąży, stąd moje pytanie dotyczące właśnie tego specyfiku. Ale skoro na ulotce nie ma zastrzeżenia, żeby nie używać w ciąży, to znaczy, że nie jest on niebezpieczny. I tylko o to zapewnienie mi chodziło, bo sama gdzieś posiałam ulotkę
![]() To takie moje osobiste przewrażliwienie ![]() ![]() Pozdrowionka ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:51.