|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
Własnoręczny prezent urodzinowy...
Hej, domyślam się, że takich wątków jest mnóstwo, ale problem w tym, że ja mam nieco inny problem. Uwielbiam dawać prezenty, w szczególności ważnym osobom dla mnie. Jest taka mega ważna osoba dla mnie, nauczycielka religii z mojej podstawówki (jeśli to coś w temacie zmieni ;p), która niedługo ma urodziny. Wiele jej zawdzięczam, wyciągnęła mnie z niejednego doła i w ogóle i nie ma to tu najmniejszego znaczenia; po prostu jest dla mnie ważna i wyjątkowa. Zawsze pamiętam o niej w święta, dzień nauczyciela, imieniny... i teraz przychodzi do urodzin.
Jest to kobieta koło 40-tki, uczy religii, gra na gitarze, śpiewa, kocha dzieci (i dzieci ją). Chciałabym dać jej coś własnoręcznego, prosto z serca, ale też takiego, żeby to zapamiętała na zawsze. Żeby tzw. 'kopara' jej opadła, że ktoś może jej taki prezent dać... Pierwszą częścią na pewno będzie album rysunków dzieci, stworzonych specjalnie dla niej. Poprosiłam dzieci w klasach od 1-6 o narysowanie 'laurek' a4 i zareagowały bardzo z entuzjazmem, także to jest to. Ale oprócz tego chciałabym coś jej dać też bardziej od siebie, a nie od dzieci. Jakieś pomysły? Błagam, pomóżcie!!! (myślałam też nad jakimś grawerem, ale gdzie? na czym? nie wiem...)
|
|
|
#2 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Własnoręczny prezent urodzinowy...
Cytat:
Sama ostatnio zamawiałam na Allegro biżuterię z grawerem na prezent, w firmie której kupowałam sama możesz zaprojektować coś ładnego i osobistego oczywiście z ich pomocą Jeśli jesteś ciekawa możesz obejrzeć ich realizacje na FP "Dedicante" Jeśli nie lubisz zakupów przez internet, zostaje Ci jubiler , ale akurat w moim mieście liczą sobie 2zł od grawerowanego znaku
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Rozeznanie
|
Aaaaaa, dziękuję kaszlak18! To Dedicante wydaje się naprawdę super! A jak z jakością, jesteś zadowolona?
Wymyśliłam bransoletkę z napisem 'es Auctoritas', co znaczy 'jesteś autorytetem'; bo skoro uczy religii to znaczy, że umie łacinę, a to takie fajne i niebanalne moim zdaniem Do tego dołączę album rysunków dzieci i może coś jeszcze, ale to się wymyśli... Naprawdę dziękuję!
|
|
|
#4 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
Bluzka uszyta na drutach
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
to sobie sprawdzi w słowniku
Pomysł na napis świetny! Tylko czy bransoletka nie będzie zbyt kosztownym prezentem? No i nie będzie własnoręczny
|
|
#7 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Myślę, że nie kosztowny, bo wg allegro nie przekroczę 28zł, więc nie tak źle. Do tego dołączę ten album rysunków od dzieci iiii coś, co sama zrobię. Żeby jednak to było własnoręczne też Nie mam pomysłu co...
|
|
|
|
#8 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#9 |
|
and cigarettes
|
Jeśli chodzi o słodkości na urodziny, to jednak jestem tradycjonalistką i zawsze daję tort.
Można zrobić mniejszy niż tradycyjne. Jakoś dostanie tortu na urodziny robi na ludziach wrażenie, wydaje mi się, że trochę zanika taki zwyczaj.
|
|
|
|
|
#10 |
|
Rozeznanie
|
A ja bym ulepiła figurkę z masy solnej np. anioła i na odwrocie napisała życzenia lub sentencję.
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Raróg
|
Można własnoręcznie pomęczyć się nad kartką, tylko chyba potrzebny Ci będzie gruby papier.
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
A to jest była nauczycielka, czy obecna? Bo jeśli obecna to wydaje mi się lekko nie na miejscu takie spoufalanie się... bransoletka na urodziny.
Wspólny prezent (np wspomniany album), od wszystkich dzieciaków natomiast, jak najbardziej tak.
|
|
#13 |
|
Rozeznanie
|
Oliskowa to jest była nauczycielka! Mam 18 lat, ostatnią lekcje z nią miałam w wieku 10 lat. Od 8 lat (pomijając dwa lata przygotowań do bierzmowania w gimnazjum) nasze relacje są czysto "przyjacielskie", nie związane ze szkoła, a wręcz właśnie ze wszystkimi problemami i sprawami poza nią. Jakby mnie uczyła jeszcze to w zyciu bym się nie zdecydowała na taki prezent!
Laura2112 dzięki! Śliczna ta kartka, z cala pewnością bede kombinować!
|
|
|
#14 | ||
|
Raróg
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:17.

Sama ostatnio zamawiałam na Allegro biżuterię z grawerem na prezent, w firmie której kupowałam sama możesz zaprojektować coś ładnego i osobistego oczywiście z ich pomocą
Nie mam pomysłu co...

Wspólny prezent (np wspomniany album), od wszystkich dzieciaków natomiast, jak najbardziej tak.