|
Notka |
|
Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
problem z dowodem osobistym
Witam!Mam problem... mieszkam w Anglii,jestem w 36 tyg ciazy,porod mam przewidziany na 08.09,waznosc dowodu konczy mi sie 21.08...zlozylam wniosek o paszport,ktory moge odebrac dopiero 19.09...obawiam sie,ze podczas porodu nie bede miala zadnego waznego dokumentu (a chyba bedzie potrzebny)...i dodatkowo nie wiem czy bede w stanie odebrac paszport bez dowodu... do Polski przez najblizsze miesiace(z przyczyn chyba zrozumialych) nie bede mogla poleciec... prosze poradzcie mi co moge zrobic... bo ja, jak narazie to mam tylko nadzieje,ze urodze przed 21.08...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: problem z dowodem osobistym
Do odbioru paszportu nie jest potrzebny dowod. Przedstawia sie stary paszport, ktory jest anulowany, oddaja go i daja nowy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
wyjasnij sprawe w ambasadzie i popros o przyspieszone wydanie dokumentu wlasciwego lub dowod tymczasowy uznawany przez szpital z powodu ciazu, mysle ze powinni zrozumiec.
Swoja droga troche pozno interesujesz sie sprawa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Skladajac wniosek moglas prosic o przyspieszenie wydania dokumentu, albo pomyslec o tym wczesniej ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Dziekuje za odpowiedzi...
![]() ![]() Wiem,ze troche pozno sie ogarnelam...ale ciagle zylam w przekonaniu,ze posiadam dowod 10cio letni i dopiero moj chlopak zauwazyl,ze jest tylko 5cio... ![]() a za paszport placi sie 90f plus dojazd do londynu-nie bylo mnie stac-bo tylko moj partner pracuje... o przyspieszenie mozna sie bylo tylko starac w powaznych zyciowych przypadkach... ehhh...zobaczymy jak to bedzie...dziecka mi nie odbiora przeciez ![]() dzieki dziewczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:24.