![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() Jak zareagowałybyście na takie słowa?
Jak zareagowałybyście na takie słowa TŻ?
'Podobają mi się inne dziewczyny, ale jestem z Tobą'. Pierwsza moja reakcja wyglądała mniej więcej tak ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak zareagowałybyście na takie słowa?
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kwestia jeszcze tego w jakich okolicznościach padło to stwierdzenie. Bo jeśli ot tak sobie z powietrza facet zarzucił takim tekstem to bym się zastawiała po co? Ale jeśli męczyłaś go ciągłym misiaczku czy mnie lofffciasz? Czy jestem najładniejsza? Czy podobają Ci się inne? To uważam tę odpowiedź za uczciwą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Zależy od przyjętej definicji słowa "podobają"
![]() Bo jeżeli ja stwierdzę, że jakiś facet jest przystojny, inteligentny i do tego ma poukładane w głowie, to jeszcze nie znaczy, że mi się podoba. ![]() Edytowane przez improbable Czas edycji: 2012-10-31 o 10:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
A ja osobiście poczułabym się jednak dotknięta. Bo gdy ktoś jest w kimś naprawdę mocno zakochany to nikt inny mu się "nie podoba". Wiadomo, może doceniać czyjąś urodę itd., ale słowo "podobać się" znaczy już trochę więcej. Skoro podobają mu się inne, to czemu z nimi nie jest?
Jest takie fajne zdanie: "Prawdziwy mężczyzna nie pozwoli na to by jego kobieta była zazdrosna o inne. Prawdziwy mężczyzna sprawi, że to inne będą zazdrosne o nią." On nie powinien sugerować Ci, że masz konkurencję (bo tak to poniekąd można odebrać) w postaci kobiet, które mu się PODOBAJĄ. Edytowane przez xmdln Czas edycji: 2012-10-31 o 11:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=Kolor Bzu;3734
Kwestia jeszcze tego w jakich okolicznościach padło to stwierdzenie. Bo jeśli ot tak sobie z powietrza facet zarzucił takim tekstem to bym się zastawiała po co? Ale jeśli męczyłaś go ciągłym misiaczku czy mnie lofffciasz? Czy jestem najładniejsza? Czy podobają Ci się inne? To uważam tę odpowiedź za uczciwą.[/QUOTE] Nie męczyłam go, w żadnym razie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Ale w jakim sensie "podobają"? Tak normalnie, zwyczajnie, że pomyśli "no ładna", czy jest w tym jakiś podtekst, próba flirtowania?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
podoba mi się np. vin diesel, ale czemu z nim nie jestem? hmmm ciężkie pytanie ![]() mój tż też mi się podoba, a jestem z nim, bo go kocham. to mu daje lekką leciutką przewagę nad innymi, ale nigdy nie wiadomo kto mi się spodoba ![]() btw. temat wpasowany idealnie, dzisiaj tż powiedział, że podoba mu się mila kunis, przyznałam mu rację, bo jest fajna, ale ostatnio jakoś przytyła, pokazałam mu zdjęcia i stwierdził, że faktycznie się jakoś zaniedbała, bardziej mu/nam się podobała wcześniej. straszne c/nie? ![]() muszę go zapytać czemu jest ze mną a nie z nią, skoro tak mu się podoba ![]() Edytowane przez 201803080934 Czas edycji: 2012-10-31 o 11:37 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dlatego też zanim w sytuacji autorki stwierdziłabym, czy mogę być spokojna czy też powinnam się obrazić ostentacyjnie a śmiertelnie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Jak mi się coś podoba, chcę to dla siebie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Biała Dama
|
No dobra, ale jak kogoś widzimy pierwszy raz i go wcale nie znamy to nie wiemy czy jest chamski a można stwierdzić że ładny, przystojny. Więc dla mnie też podobanie to raczej wrażenie, ulotne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Czy nie lepiej zabrzmiałoby: "Ty mi się najbardziej podobasz". Słysząc taki tekst: ''Podobają mi się inne dziewczyny, ale jestem z Tobą'' miałabym wrażenie, że TŻ robi mi jakąś ogromną łaskę tudzież powinnam go wielbić, za to, że mnie wybrał
![]() ![]() ![]() ![]() Związek oczu nie zamyka. Ale czasem powinien zamknąć usta ![]() Po prostu nie rozumiem po co to mówił. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
to już brzmi naprawdę maniakalnie, nie zawsze możesz mieć dla to co ci się podoba. w jednym przypadku nie pojedziesz do kraju, który ci się podoba, bo masz w tym czasie pracę, a w drugim nie będziesz zarywać do faceta, który ci się podoba, bo masz aktualnie tż-ta.
i przykład jest tylko przykładowy, nie porównuję wycieczki do związku. po prostu moja miłość jest nadrzędnym uczuciem od tego, że ktoś mi się podoba. tak samo jak praca jest ważniejsza od wycieczek. jeśli na drodze do zdobycia na własność faceta, który mi się podoba, stoi facet, którego kocham, to nie będę zdobywać tych podobających się, bo to by się równało z zostawieniem tego, którego kocham. a to jest interes zupełnie nieopłacalny. więc autorka powinna się zastanowić czy facet tak sobie gada, czy robi coś w kierunku tych dziewczyn, które mu się podobają. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Huh, po prostu podoba mi się jeden facet na raz... Bo "podoba" to dla mnie dużo, po prostu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziwny dobór słów albo po prostu facet jest mało subtelny
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Ja bym to odebrała jakby żałował, że nie może wykorzystac szansy bo przecież podoba mu się Aśka, no ale jest z Tobą i tak nie wypada, nie chce być świnią. :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | ||
Zakorzenienie
|
Zareagowałabym negatywnie, bo brzmi to jakby łaskę Ci robił, że jest z Tobą, przecież tyle fajnych dup się kręci dookoła, a on jednak z Tobą
![]() Cytat:
![]() ![]() Poza tym dla mnie, podobnie jak improbable "podobać się" znaczy więcej niż widziany przelotnie "przystojny facet / ładna kobieta". Więc użyłabym słów: jest wiele ładnych kobiet / przystojnych mężczyzn, ale Ty mi się podobasz i to Ciebie kocham. Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
Mówił to śmiertelnie poważnie. Ja też czasami podziwiam urode innych mężczyzn, ale nie mówie mu o tym, bo po co?
![]() No nic, chyba dzisiaj porozmawiam o tym z moim 'łaskawcą' ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Masz prawo do zachowania milczenia. Jeśli rezygnujesz z tego prawa, wszystko, co od tej pory powiesz, może zostać użyte przeciwko tobie. ;-)) Edytowane przez 2fc115705b804dd24ceafb6c62ae2b078a3b7407_5febc32a8749f Czas edycji: 2012-10-31 o 18:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() W stanie ciężkiemi ZAKOCHANIA to nie byłam chyba nigdy, więc nie wiem, jak to jest mieć klapki na oczach. U mnie był od razu etap "znania się jak łyse konie" i świadomości, że istnieją inni ludzie, czasem mniej, a czasem bardziej atrakcyjni ode mnie/mojego faceta ![]() Cytat:
![]() ![]() Coś w tym jest, ja bym takiego Rickmana chetnie zagarneła dla siebie ![]() Inna kwestia, że facet autorki powiedział to w taki sposób, że nawet ja na chwilę popadłam w stupor ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
A ja nie rozumiem podejścia w stylu "nie ten to inny".
Skoro palnął taką gafę, niech się tłumaczy. Nie znamy Was, nie znamy kontekstu, więc różnie można to tłumaczyć.
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Do pogrubionego - może w tym jest cały sęk, ja się po prostu nie zastanawiam czy kimś mogłabym się zainteresować będąc sama, nie rozwodzę się nad urodą innych ludzi, za leniwa chyba na to jestem ![]()
![]() |
![]() |
#30 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:21.