|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Dziecko a mężczyzna
Czy to prawda, że kiedy kobieta znajduje tego swojego jedynego faceta, z którym chce dzielić resztę zycia ma większa ochote na macierzyństwo? Czy miłosc do drugiej połówki wpływa na chęć posiadania dziecka mimo, ze wczesniej się było średnio przekonaną? Jak to było z Wami?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Gang Iren
|
Dot.: Dziecko a mężczyzna
Ja od zawsze chcialam miec dziecko/dzieci. Mysle,ze moze tak byc tez jak piszesz,bo wieksze prawdopodobienstwo,ze zechcesz miec dziecko z kims kogo kochaszniz z kims nieodpowiednim.
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
ja sądzę, ze albo dzieci sie lubi, albo są obojętne, albo niektórzy czuja obrzydzenie ( przewijanie itp)
Ci ostatni, watpie zeby zmienili zdanie. Nawet jest na wizazu gdzies taki wątek, gdzie kobiety wypowiadaja się dlaczego nie chca dzieci. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Myślę, że może to mieć znaczenie (jeśli nie było się pewnym) ale bardziej ma znaczenie własne dojrzewanie do pewnych wyborów i decyzji.
Jeśli ktoś od zawsze wie, że nie chce mieć dzieci to nic i nikt go do tego nie przekona i tyle. W tej kwestii nie zaleca się podejmwania decyzji pod presją, tradycja czy facetem. ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
Myślę, że tych kategorii jest znacznie więcej bo przeciez można dzieci lubic ale obce a swoich nie chcieć, można ich nie lubić i nie chcieć, mozna byc obojętnym. A żeby ich nie chcieć nie trzeba czuc obrzydzenia, mozna zwyczajnie ich nie chcieć. Zresztą co za róznica dlaczego ktos nie chce ? Ważne aby ci, którzy chcą podejmowali dojrzałe decyzje w dobrym czasie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo o dziwo większość kobiet (sądząc po statystykach rozwodowych) ma dzieci właśnie z tym kimś nieodpowiednim. A co lepsze - kiedyś tego ktosia kochało. ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Ja chciałam mieć dzieci od zawsze, ale jak poznałam męża i jak byliśy już ze sobą długo, to było nam tak dobrze, że nam sie na jakiś czas odechciało dziecka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Wątpię żeby od razu po znalezieniu partnera od razu załączał się przycisk " robimy dziecko!" Nawet odpowiedniego partnera. Raczej najczęściej to wynik braku antykoncepcji
![]() W skrócie mi dzieci były długo obojętne, w sensie są dzieci ok, ale bez podniecania się ![]() Aż przyszedł czas kiedy dziecka zapragnęłam, miałam już partnera kilka lat. Do wszystkiego trzeba dojrzeć. I teraz się podniecam bardzo tym tematem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
No chyba, że ale sa osoby, które nie chca i już.
Pytanie co przekonało daną osobę ? bo jeśli pozostawienie genów, obawa samotnej starości to wg mnie to słabe argumenty. Jednak w tym wypadku chyba jednak trzeba gdzieś czuć taka potrzebę i chęć dla samego "stworzenia" drugiej istoty, wychowania jej i oddania światu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że przekonuje głównie CHĘĆ. A do czego ta chęć to chyba mało kto analizuje, jak się to czuje pod żebrami, to się czuje. Tak mi się wydaje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Jeśli masz faceta, którego kochasz, czujesz się przy nim bezpiecznie to większe prawdopodobieństwo, że zachcesz dziecka. Ale są kobiety, które dzieci nie chcą i choćby miały najcudowniejszego faceta to nagle nie zachcą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Bo ja traktuję dziecko jak owoc miłości dwojga ludzi. Kiedy nikogo nie kocham to nie chcę mieć dziecka z samej siebie i z byle kogo, kiedy kogoś kocham pragnę mieć dziecko z tym właśnie człowiekiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez houseofcolours Czas edycji: 2012-12-07 o 20:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w moim przypadku nie prawda ![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama jestem z tych osób, które nigdy nie chciały mieć dzieci. Po prostu. Aż pewnego dnia coś się zmieniło. Potrzebowałam prawie 6 lat małżeństwa aby dojrzeć do posiadania dziecka...
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:14.