|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Zaskórniki zamknięte
Dziewczyny,
Podzielcie się proszę sposobami walki z zaskórnikami zamkniętymi. Zaskórniki to moja zmora. Póki co: 1) stosuję naprzemiennie, Glamid, Qcera, Episudo oraz raz w tygodniu punktowo Atrederm 2) chodzę raz na 1,5 miesiąca do kosmetyczki na czyszczenie z kwasem 3) odstawiłam słodycze, produkty z mąki pszennej i o wysokim IG - z innych przyczyn ale też pomaga a co Wy robicie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Zaskórniki zamknięte
Na ZSK sprzedają liposomy z nanozłotem. Kilka tygodni temu kupiłam jedno opakowanie, rozpuściłam w wodzie w maksymalnym stężeniu 7%, dodałam 1% FEOGu (to konserwant) i przemywam taką mieszanką twarz rano i wieczorem, cera bardzo mi się wygładziła, nie jest jeszcze idealnie, ale śmiało mogę powiedzieć, że zniknęło jakieś 75% zaskórników
![]() Parę miesięcy temu myłam twarz najpierw olejkiem z emulgatorem, a potem dobrze spienionym, różowym żelem z Mixy (nie pamiętam dokładnej nazwy) i chyba wrócę do nich, bo pamiętam, że zniknęło mi bardzo dużo zaskórników, skóra była taka "przepchana" i bardzo czysta. Odstawiłam też cukier, próbowałam odstawić również takie "mocne" węglowodany np. z białego pieczywa i makaronu, ale nie widzę żadnej różnicy, więc wróciłam do nich, bo dają mi więcej energii. Edytowane przez OceanGirl Czas edycji: 2017-09-14 o 12:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Przede wszystkim warto poszukać przyczyny - może to hormony? Dieta? Alergia? Skóra z jakiegoś powodu to wywala, stosowanie preparatów zewnętrznie nie rozwiązuje przyczyny, leczy tylko objaw.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
kwasy co 1,5 miesiąca??? wg mnie to jakoś często strasznie. Ja chodzę może raz, dwa razy do roku. A na pewno ta kosmetyczka umiejętnie to robi?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
![]()
Ja odkryłąm ostatnio maseczki z aktywnego węgla, super sprawa. Przynajmnej u mnie, bardzo ładnie oczyszczają cerę. Dwa razy w tygodniu stosuję. Jak dla mnie najlepsza jest z Bielendy. Ale słyszałam że taką maseczkę możńa zrobić samodzielnie w domu , rozkusza się tabletki węglowe, miesza z oliwą z oliwek lub z jugurtem .
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Jakąś fajną maskę na zaskórniki i rozszerzone pory polećcie mi pliiis!
Bilenda mnie kiedyś uczuliła, więc maska z tego raczej odpada. Ale chętnie popróbuje czegoś nowego bo już nie mogę na ten mój nos i czoło patrzeć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
czarna z evre jest fajna i niedroga
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Dzięki! Kupiłam - wypróbuje i dam znac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Dobry na zaskórniki jest żel bio detox ze starej mydlarni i maseczki z węglem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Maseczki w węglem aktywnym rzeczywiście dobrze oczyszczają, ja używam takiej z eveline Facemed + 8w1. Można też wykonać taką maskę samodzielnie, ale ja nie mam czasu za bardzo na takie rzeczy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:54.