|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
Jaka szminka dla osoby z cerą daleką od ideału?
Marzy mi się szminka czerwona, ale wiem, że uwydatnai neidoskonałości. Jestem brunetką, oczy szare, cera jasna, trądzikowa, jaki kolor szminki będzia dla mnie dobry?
|
|
|
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Jaka szminka dla osoby z cerą daleką od ideału?
Niestety czerwona uwydatni niedoskonałości przez co będziesz wyglądac źle. Tak jak ostre krzykliwe kolory
![]() Najbezpieczniej stosować odcienie brązu, beżu, delikatnego (ale nie matowego!) różu. |
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
delikatne nudziaki najlepiej
|
|
|
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
|
jak odpowiednio zaszpachlujesz niedoskonałości, to możesz używać każdego koloru odpowiedniego dla twojego typu urody
![]() Jeśli nie tapetujesz się porządnie (zakrywając wszelkie niedoskonałości), nie ma co używać kolorów znacznie odbiegających od naturalnego koloru ust. A to, co napisałaś o sobie to za mało, żeby stwierdzić jaki kolor szminki będzie ci pasował
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
Sama mam mocno różową naczynkową skórę na twarzy i przed użyciem czerwonej szminki dodatkowo tuszuję zaczerwienienia mocno żółtym korektorem trochę jaśniejszym od podkładu. Dodatkowo unikam zimnych i ciemnych czerwieni a celuję bardziej w cieplejsze i dosyć jasne czerwienie albo wpadające w koralowy
Ale to już jeśli mi bardzo zależy. Na codzień robię tak jak pisały już dziewczyny - używam po prostu bardziej neutralnych odcieni takich jak nude, lekko rozbielony róż, brzoskwiniowy. Najlepiej szukać metodą prób i błędów bo wiadomo - to co pasuje mi czy innym dziewczynom nie koniecznie będzie dla Ciebie
Edytowane przez Kaoru22 Czas edycji: 2013-02-05 o 09:41 |
|
|
|
|
#6 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam się z Fiasco, ze lepiej skupić się na zatuszowaniu niedoskonałości, od użycia mdłej szminki pryszcze i tak nie znikną. Jeśli bardzo czerwone szminki podkreślają zaczerwienienia, to lepiej wybrać coś mnie jaskrawego albo bardziej z palety róży czy fioletów - oczywiście w zależności od tego, co ci pasuje. Brąz i beż przy jasnej karnacji bardzo rzadko wypada naturalnie. Na "nudziaki" lepiej uważać, bo nie każdemu pasują, bardzo cielista szminka jest mniej naturalna niż czerwonawa czy różowa.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:43.

Ale to już jeśli mi bardzo zależy. Na codzień robię tak jak pisały już dziewczyny - używam po prostu bardziej neutralnych odcieni takich jak nude, lekko rozbielony róż, brzoskwiniowy. Najlepiej szukać metodą prób i błędów bo wiadomo - to co pasuje mi czy innym dziewczynom nie koniecznie będzie dla Ciebie