|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Problem z Dialogiem.
Witajcie. Piszę do Was z prośbą o radę. Kilka miesięcy temu zerwałam umowę na Internet z firmą Dialog i zaraz po tym oddałam modem (na co mam dokumenty potwierdzające oddanie). Jednak jakiś czas poźniej dostałam maila z notą księgową na 80 zł z niewiadomych przyczyn. Zaraz po otrzymaniu tej wiadomości poszłam do ich biura obsługi klienta i okazało się, że nota została niesłusznie naliczona za niby niezwrócony modem, jednak w systemie było zapisane, że go oddałam. Pani za biurkiem ładnie tę notę anulowała i powiedziała, że w najbliższym czasie powinnam dostać pismo z potwierdzeniem anulowania, którego oczywiście nie dostałam.
Wczoraj natomiast, po kilku miesiącach od tej sytuacji dzwoni do mnie firma windykacyjna z jakiegoś powodu, a ponieważ nie mam żadnych długów pomyślałam, że chodzi o ten Dialog. Dzisiaj poszłam znowu do ich biura i tym razem kobieta powiedziała, że owszem nota została anulowana, ale zanim to się stało oni zdążyli już powiadomić firmę windykacyjną o tym i że teraz powinnam złozyć pismo z prośbą o anulowanie obowiązku tej płatności razem z ksero potwierdzenia oddania modemu. Teraz ja się pytam jak oni już mogli oddać mnie do firmy windykacyjnej, skoro na drugi dzień po otrzymaniu maila z ich roszczeniami ja byłam już w ich biurze anulować całą sytuację? Rozumiem, że nie zdążyli mnie jeszcze powiadomić o tym, a już mi na głowę ściągają windykatorów? Dlaczego w takim razie po tylu miesiącach ktoś się do mnie odzywa, że ma jeszcze jakiś problem do mnie? I na koniec, po co ja mam jeszcze raz pisać i jakieś prośby o anulowanie skoro w systemie mają już to anulowane? Paranoja! Myślałam, że to będzie już koniec moich problemów z Dialogiem, a jednak. |
|
|
|
|
#2 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Problem z Dialogiem.
Cytat:
![]() My w domu mamy prawie analogiczną sytuację, tyle, że jesteśmy na etapie windykacji. Mój tata kupił 2 lata temu samochód ubezpieczony w Allianz, ze względu na naszą zniżkę w PZU zerwał pisemnie umowę z Allianz (też mamy potwierdzenie). No i ponad tydzień temu dostał wezwanie do zapłaty 2 tys. zł za nieuregulowaną polisę |
|
|
|
|
|
#3 |
|
... choć nie Westwood
|
Taka jest procedura, że od razu po nieopłaceniu noty sprawą zajmuje się windykacja. Prześlij do Dialogu protokół zwrotu urządzenia i prośbę o wycofanie sprawy z windykacji, i będzie po wszystkim.
Natomiast dziwne jest to, ze nie dostałaś korekty NKKO bądź NKKA, bo powinnaś jeśli nota została skorygowana.
|
|
|
#4 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
), że windykacja... została zamknięta. Sorry, ale to mnie nie satysfakcjonuje? Może jest tutaj jakaś procedura prawna?Może ktoś wie, co powinnam zrobić? Jestem bardzo wkurzona i mam ochotę napisać do jakiegoś dziennikarza, który zajmuje się reklamacjami (na gazecie pojawiają się często takie artykuły). Nasza sytuacja trwa już miesiąc, a wszystko niby wyjaśniliśmy ponad 3 tygodnie temu. Kontakt z nimi to jakaś kpina. Wiem, że przy świętach nie powinnam się denerwować, ale jak tu się nie denerwować
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
... choć nie Westwood
|
Korekta ta odnosiła się do Dialogu. Została wystawiona nota księgowo odszkodowawcza za brak zwrotu urządzenia. Jesli autorka przekazała protokół jego zwrócenia, nota ta jest w systemie skorygowana. Potwierdzeniem tego jest korekta noty księgowej - w Dialogu w zalezności od wystawionej noty NKOA bądź NKKA
![]() Nie wiem niestety jak się to odbywa w firmach ubezpieczeniowych. natomiast powinnaś dostać jakiś dokument potwierdzający... gorzej jak wierzytelność została sprzedana, wtedy nalezy kontaktować się z firmą windykacyjną.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:53.

), że windykacja... została zamknięta. Sorry, ale to mnie nie satysfakcjonuje? Może jest tutaj jakaś procedura prawna?