|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
jejku, jaka to bajka? (aligatory i miśki)
Hej
![]() Mój problem może nie jest poważny, ale wierzcie mi, że bardzo mnie męczy już od paru dobrych lat Może w końcu ktoś mi pomoże..Pamiętacie taką bajkę o misiach (chyba to były misie..), które były od czasu do czasu atakowane przez aligatory? Aligatory były chyba dwa, pływały w rzece i ciągle przeszkadzały w czymś tym miśkom :p Więcej szczegółów chyba nie pamiętam, wiem jedynie, że uwielbiałam tę bajkę. Proszę, a nawet błagam o pomoc!
Edytowane przez chomiG Czas edycji: 2013-06-16 o 01:21 |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: jejku, jaka to bajka?
Napisz o tym na filmwebie, tam potrafią podać prawie każdy tytuł
|
|
|
#3 |
|
Konto usunięte
|
Dżeki i Nuka?
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Może chodzi o te misie?
http://pl.wikipedia.org/wiki/Trzy_mi...ial_animowany) |
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
to była bajka w odcinkach?
|
|
|
#6 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
A może Troskliwe misie?
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
mnie w pierwszej kolejności skojarzyło się właśnie z Troskliwymi Misiami- ale nie pamiętam żeby tam regularnie występowały krokodyle.. coś mi świta, ale nie mogę sobie przypomnieć, google też mi nie pomaga
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Brygada RR chyba jak się zaczynała miała coś z krokodylami ale czy występowały częściej to nie pamiętam
|
|
#10 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: jejku, jaka to bajka? (aligatory i miśki)
Kiwaczek vs. krokodyl Giena?
http://i1.ytimg.com/vi/0_QtaONI8Uk/hqdefault.jpg
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
A może Gumisie?
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Autorko daj koniecznie znać, jaka to była bajka, jeśli się dowiesz
|
|
|
#13 |
|
Rozeznanie
|
nie sądziłam, że aż tak trudno będzie ją znaleźć
![]() niestety to dalej żadna z powyższych ![]() w tej bajce w każdym odcinku był wątek z aligatorami (nie krokodylami, to były właśnie konkretnie ALIGATORY ;D ), były 2 takie same, zielone z żółtymi brzuchami i raczej nie były przyjazne, pamiętam, że często bałam się o życie miśków ![]() pamiętam jeszcze, że często te miśki przechodziły przez most nad rzeką (kiedy robiły jakieś imprezy, święta itp.) i ten most często się rwał (albo aligatory przegryzały linki, nie wiem już) i wtedy wpadały do wody i robiło się groźnie :p w jednym odcinku pojawiła się też taka wypindrzona niunia, też misiowata, bardzo ładna (chyba była niebieska.. ) i większość miśków się w niej kochała i ulegały jej, a ona wcale nie była do końca dobra.wiem, jak to wszystko brzmi, ale BARDZO ZALEŻY MI NA ZNALEZIENIU TEJ BAJKI, mimo, że mam już swoje lata :P i dziękuję za taki duży odzew i zaangażowanie ![]() właśnie się zaczęłam zastanawiać, czy to były miśki, czy małe szopy, a może w ogóle małe skunksy, albo po prostu taka pomieszana populacja, ale jedno jest pewne - były dwa aligatory ;D Edytowane przez chomiG Czas edycji: 2013-06-17 o 19:39 |
|
|
|
|
#14 |
|
Rozeznanie
|
A czyjej produkcji to mogła być bajka? Rosja? USA? W jakich latach była puszczana? (też kiedyś szukałam strasznie długo bajek z dzieciństwa, znam ten ból
)EDIT-Kissyfur? Edytowane przez mallary Czas edycji: 2013-06-17 o 22:34 |
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
"Wyspa niedźwiedzi"?
http://www.filmweb.pl/serial/Wyspa+N...zi-1992-314133---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- zapytaj tutaj: http://szuman.eu/archives/64-Stare_k...e_bajki_;.html |
|
|
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
A małpki? Ale kurczę, chociaż lata podaj i gdzie leciała, bo ja nie kojarzę. Tzn jakieś aligatory mi się gdzieś pałętają, ale więcej szczegółów by się przydało.
|
|
#17 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dziękuję!!! nic już się nie liczy, nic już nie jest ważne, dzisiaj akurat skończyłam sesję, więc mam teraz mnóóóstwo czasu na powrót do dzieciństwa haha ;D teraz widzę, jak dużo szczegółów mi umknęło albo źle je opisałam, ale w końcu jeeeeest! ależ Wam dziękuję, o jeny!
Edytowane przez chomiG Czas edycji: 2013-06-18 o 22:56 |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Teraz już mogę zrobić sobie medal z ziemniaka dla bajkowego szukacza
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
super, że się znalazła
pamiętam, też ją oglądałam, muszę sobie przypomnieć kiedyś kilka odcinków
|
|
|
#20 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, a mnie męczy pewna bajka, której nikt nie pamięta.. Przypominam sobie jedynie, że bohaterka była młoda dziewczyna mająca brązowe włosy. Kojarzę scenę, w której idzie z przyjaciółmi (polną drogą? ) oraz scenę w której jedzie pociągiem a zła postać ( w czasie burzy ) przedostaje się do pociągu ( chyba umiała zamieniać się w ducha ). Pamiętam też jakiś bal, ale nie wiem czy to na pewno było w tej bajce..
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie też nie daje spokoju jedna bajka. Pamiętam z niej tylko tyle, że akcje w niej (między innymi) działy się w barze (?) i była tam taka szara/czarna kotka w chyba czerwonej sukience. Chodziła na dwóch łapach
coś mi się jeszcze kojarzy, że grywała na czymś i śpiewała, ale tego już pewna nie jestem. Błagam, piszcie jeśli kojarzycie od wielu lat się głowię co to za bajka była
To, że się do Ciebie uśmiecham, wcale nie musi oznaczać, że Cię lubię. Mogę, na przykład, wyobrażać sobie, że stoisz w płomieniach Mała Mi "Dobrze jest umieć odróżniać życie od procesu powolnego umierania." |
|
|
|
|
#22 |
|
Rozeznanie
|
Skoro już tak wszyscy pytają...
![]() Kojarzy ktoś może taką bajkę nie pamiętam dokładnie jaka była jej fabuła, pamiętam scenę w której jakiś drwal (?) w lesie znakował sprayem drzewa które mają być ścięte i tam w tym lesie żyła jakaś wróżka która się na to nie chciała zgodzić i na końcu oni walczyli z jakąś maszyną ![]() Nie umiem tłumaczyć...
|
|
#23 | |
|
Rozeznanie
|
white orchid, może Anastazja ?
Cytat:
Znalazłam taką bajkę, w której też jest kotka, ale mam wrażenie, że to jeszcze coś innego - Łebski Harry.
Edytowane przez lone bird Czas edycji: 2013-09-16 o 18:30 |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi też właśnie takie obrazy z tej bajki siedzą w pamięci.
To, że się do Ciebie uśmiecham, wcale nie musi oznaczać, że Cię lubię. Mogę, na przykład, wyobrażać sobie, że stoisz w płomieniach Mała Mi "Dobrze jest umieć odróżniać życie od procesu powolnego umierania." |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#26 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.filmweb.pl/film/Aryskotraci-1970-35162 ale tam chyba koty w sukienkach nie chodziły ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#27 |
|
Inkwizytor
|
To teraz ja.
W bajce była księżniczka, blondynka z długimi włosami i kilkoma tęczowymi (różowymi?) pasemkami. Te włosy były w jakiś sposób magiczne. Czarny charakter (oczywiście brunetka z długimi włosami) chciała obciąć jej te włosy aby przejąć władzę nad królestwem. Chodzi mi po głowie imię, jakby "Kruczycha", ale nie jestem pewna. Była scena z przewrócona karocą i powrotem do kraju. Jakkolwiek durnie brzmi opis, bajeczka była na prawdę fajna
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa |
|
|
|
|
#28 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Polski tytuł to chyba "Kwiat paproci" ale nie mogę tego znaleźć nigdzie na necie więc może to nie ten tytuł, ale tak mi się kojarzy że to właśnie "Kwiat paproci" ![]() EDIT: Przypomniałam sobie: Dolina Paproci!
Edytowane przez nulca Czas edycji: 2013-09-17 o 12:14 |
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:57.

Może w końcu ktoś mi pomoże..

おはよう! 

) i większość miśków się w niej kochała i ulegały jej, a ona wcale nie była do końca dobra.
od wielu lat się głowię co to za bajka była