|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Włosy z boku mi sie puszą i odstają
Moi drodzy proszę was o poradę, nie wiem już co zrobić z moim problemem, bo dla mnie jest to problem:/
Załączam dwa zdjęcia na których od razu widać o co chodzi. Mam gęste i dość zdrowe włosy, nie farbuję ich, nie niszczę stylizacją, więc są dość zdrowe, choc mają brzydki kolor, ale to juz trudno. Problem jest taki, że krótsze włoski po bokach, tuż nad uszami oraz dość słabe i cienkie włoski z "zakoli" a także te przy karku są strasznie upierdliwe i niszczą mi fryzurę. Po prostu odstają jak porażone prądem, nic nie pomaga lakierowanie ich, nanoszenie żelu, wosku, przylizywanie, one po jakimś czasie i tak wracaja do swojej sterczącej pozycji. Kiedy mam jakies spotkanie po prostu używam prostownicy tylko na te problematyczne partie włosów, ale to pomaga tylko na jeden dzień, potem te i tak słabe i liche włoski jeszcze bardziej sie niszczą i puszą ![]() Wygląda to na prawdę śmiesznie i źle się czuje z takim czymś na głowie:/ Co z tym można zrobić, oprócz codziennego prostowania? |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosy z boku mi sie puszą i odstają
ja stosuję wsuwki, bo mam tak samo. Ewentualnie lakier, ale bardzo rzadko.
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Wsuwki, koleżanka wyżej ma słuszność.
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Zdecydowanie wsuwki, jak już dziewczyny napisały. Prostownicą im nie pomożesz, nie dość że będą odstawać dalej, to jeszcze będą zniszczone i przesuszone, co tylko pogorszy problem z opanowaniem ich.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
Możesz też spróbować z musem stylizacyjnym, pianką albo odrobiną(!) gumy do włosów.
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
Ja też tak mam
może nie aż tak bardzo odstające jak rogi, ale mam, zawsze myślałam, że to po prostu nowe włoski tak się układają i mi to specjalnie jakoś baaardzo nie przeszkadza, ale jak wyżej dziewczyny napisały: wsuwki.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
Jeśli nie pomagają żadne kosmetyki do włosów, pozostają tylko wsuwki.
|
|
#8 |
|
Wtajemniczenie
|
mam dokładnie to samo;/
wczesniej prostowałam, łatwiej je byłó ulizać. niestety to niezbyt mądry pomysł. teraz zaczesuje, pryskam lakierem, ewentualnie wsuwki. Czasami obciązam włosy woskiem(got2be) |
|
|
|
|
#9 |
|
Przyczajenie
|
Własnie o to chodzi, że wsuwki nie pomagają, te kłaczki i tak po jakims czasie się wyślizgują z wsuwek, bo są cienkie i krótkie:/ Psikam je lakierem i próbowałam obciązać woskami i gumami do stylizacji, ale tylko porobiły się posklejane strąki i dalej odstawały. jak myslicie, czy keratynowe prostowanie pomoże? Kupiłam juz zestaw do trwałego prostowania keratyną i zamierzam go użyć własnie najbardziej na tych partiach odstających.
|
|
|
|
|
#10 |
|
Wtajemniczenie
|
wiem o co chodzi, napisałam Tobie jak sobie z nimi radzę ale one i tak odstają ;/
jest jedna opcja - opaski ja lubie te z gumkączęsto nosiłam taką o to fryzurę, prawie że identyczną. zmieniałam tylko kolory gumek. a jest naprawde duzy wybór; cienkie, grube, kolorowe.....pojedyncze, podwójne, potrojne heheh |
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Jaki zestaw kupiłaś? Mam nadzieję, że nie ten z got2be.
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:53.

może nie aż tak bardzo odstające jak rogi, ale mam, zawsze myślałam, że to po prostu nowe włoski tak się układają i mi to specjalnie jakoś baaardzo nie przeszkadza, ale jak wyżej dziewczyny napisały: wsuwki.