|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Szukam ksiazki o pozytywnym mysleniu i realizacji celow - help
hej
![]() ![]() ale kiedys slyszalam o pewnej kasiazce ktora chce teraz kupic osobie w potrzebie ![]() chodzi o ksiazke ktora mowi o tym ze pozytywne myslenie 'przyciaga' pozytywne rzeczy ![]() np caly czas sobie powtarzamy ze bd.miec swoj dom i wymarzona prace, oczywiscie nie stanie sie to z dnia na dzien ale jesli bd o tym przekonani ze tak sie stanie to w koncu osiagniemy nasze marzenia ![]() taka sila wlasnej perswazji czy podswiadomosci - sama nie wiem jak to nazwac ![]() mam nadzieje ze cos podpowiecie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Dot.: Szukam ksiazki o pozytywnym mysleniu i realizacji celow - help
Jest też taki film - Sekret
http://mrfire.pl/sekret-polskie-napisy-pelna-wersja/ tu masz linka Jest jeszcze książka "Pokochać siebie" Walter Trobisch, Książka może ma troszke inną tematykę, ale mówi o tym jak ważne jest samospełnienie, samoszacunek oraz miłość do samego siebie żeby w życiu nam się powodziło na wielu obszarach.
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Potege podswiadomosci mozesz sobie darowac. Ta ksiazka to stek bzdur. Nie da sie nawet doczytac do konca. Jest pelna glupich przykladow typu jesli bedziesz bardzo dlugo myslec o swoim wymarzonym facecie to on do Ciebie przyjdzie.
#5 |
Zakorzenienie
|
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Polecam książki Silvy - jest w nich program miesięczny lub 3miesięczny, w którym codziennie pracujesz nad sobą wg wskazówek.
W ksiązce Murphyego są ogólniki. Najlepiej iść do biblioteki/księgarni na dział psychologia to na pęczki tego znajdziesz ![]() Jak ktoś jest w stanie zbliżonym do depresji to książka za wiele nie pomoże. Ja sobie zdałąm kiedyś sprawę, że źle ze mną;p przez 2 lata przeczytałam mnóstwo książek o pozytywnym myśleniu i różnica jest tylko taka, że już nie chcę "skoczyć z mostu" w każdej trudnej sytuacji ale nadal wszystko mnie dołuje i jestem pesymistką. W złej sytuacji pomoże tylko psycholog lub psychiatra. Albo jakaś grupa religijna gdzie wypiorą mózg i człowiek uwierzy w siłę modlitwy i że jest super, bo bóg go kocha.
#7 |
Mrs Mrau
|
Zdecydowanie: Anthony de Mello "Przebudzenie"
|
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
A ja bardzo, ale to bardzo polecam "Odrodzenie Feniksa" Nikodema Marszałka dostępne w wydawnictwie Złote Myśli (chciałam wstawić bezpośredni link ale coś nie działa :/ )
Moim zdaniem trzeba uważać z takimi publikacjami, bo wybór jest ogromny a nie wszystkie pozycje posiadają wysokiej jakości informacje. Ja sama przeczytałam mnóstwo tego typu książek (w tym wspomnianą "Potęgę podświadomości" Murphy'ego - była to moja pierwsza książka w tych tematach ![]()
...no day but today... Edytowane przez scoiatael86 Czas edycji: 2012-05-26 o 11:19 Powód: niedziałający link |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem, czy takie książki pomogą, jeśli Twoja przyjaciółka popada w depresję.
"Potęga podświadomości" jest nieco nudna - treść można sprowadzić do kilku zdań, jest tam też sporo nawiązań do religii, ale przeczytać warto. Mogę polecić też "Zasady Zwycięzców" (krótka i konkretna) i D. Carnegie'go "Jak zdobyć przyjaciół i zjednać sobie ludzi".
#10 |
DOMator
|
Może zamiast książki wizyta u psychologa? Koleżance pewnie bardziej pomoże rozmowa z kompetentną osobą, niż książka, którą być może rzuci w kąt. Poszukaj namiarów na dobrych fachowców i wybierz się z koleżanką - będzie jej łatwiej, jeśli ktoś ją zmobilizuje i odprowadzi do drzwi gabinetu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
heh.. dziewczyny zeby tylko ona nas sluchala zeby isc do tego psychologa to by swieto bylo... a ta nic ze jest ok, ale nosa z domu jej sie wychylic... filmy juz ogladala... ona jest molem ksiazkowym to moze w ten sposob ja podejdziemy bo zaczynamy rece zalamywac... ehhhh... moze jej przejdzie...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo książkę: Ostatni wykład Film mozna obejrzeć na youtube: pozytywne, motywujące, rewelacja pod tym względem A jak jej się nic nie chce to może warto na jakiś czas dac jej spokój
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
A ja ci polecam Projekt szczęście Rubin Gretchen. Sama dostałam ją od bliskiej mi osoby kiedy popadłam w depresję, po przeczytaniu kilkudziesięciu stron wiedziałam że coś chcę zmienić w swoim życiu. Chciałam zaprojektować swoje własne szczęście i poniekąd mi się udało. Kup książkę bo to naprawdę fajna pozycja może nie taka naukowa ale daje do myślenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Potęga podświadomości - Joseph Murphy Sekret Byrne Rhonda Jest nawet wątek na wizażu https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=227664 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=98519 Warto przeczytać najpierw książki, a potem forum, żeby nie ulec sugestiom ![]() "Potęga podświadomości " jest właściwie kwintesencją tego co zawiera "Sekret", ja w to wierze, bardzo wierzę, ale trzeba umieć pozytywnie myśleć, mieć pozytywne nastawienie do życia i wierzyć w sukces cokolwiek miałoby to znaczyć. Ja sama jeszcze tego nie potrafię. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
PAUL McKENNA "Zmień swoje życie w 7 dni"
![]() i Norman V. Pele
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() odświeżam wątek, nie chciałam zakładać specjalnie nowego. Mój TŻ ostatnio cały czas nie wierzy w siebie, powtarza, że wyrzucą go ze studiów etc. Radzi sobie dość dobrze, po prostu póki co jest stabilnie i na pewno nie ma powodu, aby tak mówić. Ja bardzo w niego wierzę i na każdym kroku to powtarzam, ale on cały czas w kółko, że mu się nie uda etc. Ma bardzo małą wiarę w siebie i ciągle mówi , że mi zazdrości mojego myślenia. A ja po prostu czytam bardzo dużo książek, przeczytałam "Potęgę podświadomości", "Sekret" i kilka innych z tej dziedziny - lubię takie książki, pozytywnie mnie nastroją i poszerzają horyzonty. Chciałabym żeby mój TŻ też w siebie uwierzył, ale on jest dość sceptycznie nastawiony do tego typu książek. Do prezentu na Gwiazdkę chciałabym mu dokupić właśnie jakaś książkę w tej tematyce, taką którą by przeczytał i w końcu w siebie uwierzył ![]() Myślałam o książce Bear Grylls " Poradnik przetrwania w życiu". Czytałyście? ![]() Będę wdzięczna za każdą odpowiedz ![]()
#17 |
Zakorzenienie
|
getting things done
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
dziękuję za odpowiedź, ale obawiam się , że TŻ nie przeczytałby tego (chociaż ja z chęcia).. jakieś inne propozycje
![]()
#19 |
Zakorzenienie
|
Książka, z której mam podpis, zaraz sprawdzę...
![]() Edit: Chyba właśnie to wcześniej juz polecane "Przebudzenie". ![]()
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ Edytowane przez solaola Czas edycji: 2013-12-16 o 20:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2013-12-18 o 18:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:02.