|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
![]() łuszczyca głowy?
Wydaje mi się że mam łagodną łuszczycę głowy, wyszło mi przy przeziębieniu, a kuzyn na medycynie zdiagnozował że może to być łuszczyca. Mam wizytę u dermatologa umówioną na koniec stycznia dopiero, a chciałabym coś teraz użyć bo skóra się łuszczy coraz bardziej i nie wygląda to ładnie. Można kupić jakiś szampon czy coś, bez recepty żeby mi pomogło?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: łuszczyca głowy?
Nie ogarniam jak można pytać na forum o takie rzeczy... Ktoś Ci jeszcze może zaszkodzić. :/ Idź do apteki i pogadaj z farmaceutą.
![]() |
#3 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
BAN stały
|
Cytat:
A pytam na forum właśnie po to, aby dostać radę od osoby typu joannajj - dziękuję. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
..
Edytowane przez pureinsanity Czas edycji: 2014-02-15 o 14:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A wracając do tematu, to nie musi być łuszczyca. Jest jeszcze coś takiego jak łojotkoowe zapalenie skóry. I jest bardzo prawdopodobne, jeśli dostrzegasz zmiany tylko na skórze głowy. ![]()
![]() |
![]() |
#8 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Tu przynajmniej ktoś doradzi mi bezinteresownie, nie licząc na wygranie zagranicznej wycieczki za dużą ilość sprzedanych leków danego producenta - takie praktyki są częstsze niż ci się wydaje... Wiadomo na dłuższą metę pomorze mi dermatolog ale szukam czegoś doraźnie, bo wizytę mam dopiero w styczniu a tu sylwester niedługo :P Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Ja polecam na złuszczenie Squamax ok 30zł na nawilzanie Cerkogel 30 ok 15zł no i później szampon Clobex ale on jest na recepte i ze sterydami zamiast tego szamponu możesz spróbować Polytar ok 20zl/25zl- mi osobiście on nie pomógł. Pozdrawiam i 3mam kciuki oby nie okazało się to łuszczycą.
Pozdrawiam ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Cytat:
Pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Mogę zasugerować jeszcze preparat Proskin, który nawilża skórę od środka, moja mama go stosuje i jest zadowolona. Poczytaj sobie o nim w sieci, ale i tak musisz odwiedzić lekarza, żeby upewnić się czy to na pewno jest łuszczyca.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Możesz napisać coś więcej o tym Proskin ? Jak długo twoja mam ato stosuję i na jak długo pomaga itp ?
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zostawiam Ci też kilka informacji od nich ze strony: "Problemy suchej skóry dotyczą wszystkich jej warstw, a nie tylko tej widocznej, zewnętrznej. Stosowanie wyłącznie kremów czy balsamów nie wystarcza, gdyż działają one tylko na powierzchni skóry i są łatwo usuwane np. przy myciu czy w czasie wykonywania prac. Skutecznym sposobem radzenia sobie z problemem suchej skóry jest przyjmowanie odpowiedniego suplementu diety. Stosując skoncentrowane kobyle mleko korzystnie wpływamy na procesy zachodzące w głębszych warstwach skóry, czyli tam gdzie leży przyczyna problemu suchej skóry. Zawarte w preparacie Proskin LF Niezbędne Nienasycone Kwasy Tłuszczowe zmniejszają przezskórną utratę wody i są prekursorami związków odpowiedzialnych za łagodzenie procesów zapalnych w skórze. Naskórkowy czynnik wzrostowy zwiększa ilość kolagenu w skórze, tym samym poprawia jej elastyczność. Kwas orotowy przyspiesza proces odnowy skóry. Kobyle mleko zawiera bardzo ważne białko – Laktoferynę, która mając właściwości immunomodulacyjne, przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe i przeciwgrzybicze chroni organizm przed zakażeniami. Szczególnie jest to ważne u osób mających suchą skórę, której mikroszczeliny i pęknięcia umożliwiają łatwe przenikanie mikroorganizmów chorobotwórczych, alergenów czy substancji drażniących." |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
[QUOTE=pureinsanity;309961 26]sama mam łuszczycowe zmiany na głowie. niestety, jest to schorzenie nieuleczalne (można tylko zaleczać), a "wysyp" zależy od takich czynników jak stres czy zła dieta.
W moim przypadku wysyp zależy od pogody jaka jest na zewnątrz ,jak wyjdę i będzie wiał wiatr silniejszy niż zwykle to wieczorem mogę zaobserwować nowy "wysyp" lub gdy jest deszcz ,śnieg. MOJA RADA TO NOSZENIE OKRYĆ NA GŁOWĘ (kaptur,czapka ) dla chorych na łuszczycę głowy którym nadmiernie wypadają włosy (w moim przypadku 100-150 /dzień a nawe czasem do 200 . Łuszczycę głowy mam już prawie rok ,stosowałem różne preparaty ,gdy wychodzę z apteki to cos mnie trafia ! rachunek 200-300 zł i nic nie pomaga . Stosunkowo mam dużo mniej zmian ale cały czas włosy lecą setkami /. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zgadzam się z tym, że smarowanie z zewnątrz skóry głowy różnymi mazidłami nie wyleczy, może jedynie złagodzić objawy. Ja polecam picie oleju lnianego 4 łyżki dziennie. Nie dość, że skóra głowy nie będzie się łuszczyć, to skóra na całym ciele będzie nawilżona, gładka i nawet najbardziej wysuszające mydło jej nie wysuszy, a i balsamy nie będą potrzebne. Wiem, bo też miałam problem z łuszczącą się skórą głowy, do tego wypadały włosy, Nizoral nie pomógł, więc to na pewno nie był łupież.
![]() |
![]() |
#15 | |||
Raczkowanie
|
[QUOTE=marcin66544;3207225 3]
Cytat:
---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Na jednym z forum znalazłam coś takiego Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
[QUOTE=long_braid;32102342]
Cytat:
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Ja również zaczęłam pić olej lniany na łuszczyce głowy(piję już ok 1,5 tyg) i powiedź mi jak długo i po jakim czasie zauważyłaś poprawę pijąc ten olej ? A czy wykluczasz z diety tłuszcze ? bo słyszałam że nie powinno ich się mieszać pijąc ten olej co najmniej przez pierwszy miesiąc wtedy podobno większy/szybszy efekt.
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Cześć,
nie jestem żadnym przedstawiciel a człowiekiem któremu udało się pokonać problem ze skórą głowy po 20 latach walki. Polecam wszystkim szampon dostępny za granicą Mg217 - ja na swoje własne potrzeby dostaje go z Florydy od mojej rodziny. Jeżeli ktoś potrzebuje służę pomocą! Jedna butelka starcza na ok 2-3 miesiące i kiedy go stosujesz masz kompletnie z głowy problem łuszczycy. Polecam gorąco bo zanim trafiłam na niego próbowałam wszystkie bezskutecznie. wszystkie inne środki od naświetlań, sterydów, maści itp. niestety działały krótkotrwale albo w ogóle, u mnie też zaczęło się niewinnie na początku a potem zaatakowało całe ciało ![]() ściskam! m konklawezdzblo@gmail.com |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
[QUOTE=marcin66544;3207225 3]
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
mnie pomogl szampon mg217 - jest rewelacyjny. Nie za ladnie pachnie ale od roku nie mam ani sladu po luszczyc. Szampon dostepny w stanach - ja mam większe ilosci sprowadzone na wlasny uzytek wiec jak ktos potrzebuje na probe to chetnie sie podziele. mnie pomogl a 20 lat sie z tym zmagalam wiec to duza ulga. pozdr Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2018-02-02 o 06:23 Powód: mail |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
BAN stały
|
Czy ktoś stosował może dermokosmetyki "dr. Michaels"? Słyszałam, że też dobrze radzą sobie z łuszczycą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Ja też polecam ten krem, jest super! Wszyscy o nim mówią!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
BAN stały
|
O tych preparatach, to ja słyszałam, że są po prostu najlepsze na rynku. Swoją drogą chciałabym Wam polecić i stronę i artykuł o łuszczycy skóry twarzy, który znajdziecie na stronie x Wiadomo, że jest choroba bardzo przykra i trzeba próbować z nią walczyć, a z tego artykuły dowiecie się jak to zrobić.
Edytowane przez Antymionka Czas edycji: 2018-02-01 o 17:11 Powód: link |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Witam
Przeczytałam Pana wątek na temat szamponu.Chciałabym zapytac czy mozna go od Pana kupic? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Polecacie w sumie jakiś szampon na ŁZS? Ewentualnie jakiś zestaw na ŁZS skóry głowy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:39.