Cóż by tu zrobić, bo facet niezdecydowany - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-01-26, 18:23   #1
malwensik
Przyczajenie

Cóż by tu zrobić, bo facet niezdecydowany

Może to trochę dziwne ale nie bardzo wiem co zrobić.
W styczniu zeszłego roku na pewnym portalu poznałam faceta. Pisaliśmy ze sobą jakieś 2 miesiące i było całkiem fajnie ale potem dostałam pracę, miałam mniej czasu i go generalnie olałam.
Odezwał się do mnie 30.12, wymieniliśmy się numerami gg i generalnie przegadaliśmy cały wieczór sylwestrowy i cały wczorajszy wieczór.
Okazało się że pracujemy w jednej firmie, co prawda w różnych działach ale to ten sam budynek. On kojarzy mnie z widzenia i stwierdził że często się do mnie uśmiechał jak się mijaliśmy ale rzadko ten uśmiech odwzajemniałam. Fakt faktem kojarzę faceta z widzenia. Zapytał mnie wczoraj czy jak się spotkamy w firmie czy może do mnie zagadać itd czy wolę żeby tego nie robił. Powiedziałam, ze nie mam nic przeciwko.
U nas w firmie "romanse" między pracownikami nie są mile widziane.
Spotkaliśmy sie 2x, za pierwszym on bardzo nalegał, za drugim ja zaproponowałam. Fajny facet z niego, po prawda na żywo bardziej skryty i nieśmiały ale nich mu będzie.
Wszystko było generalnie ok do zeszłego pon. Jak zwykle gadaliśmy na gg. Jakoś tak się rozmowa potoczyła że stwierdził iż on nie potrafi się angażować itd. Ma jakiś tam wyimaginowany obraz partnerki i jak powiedział jeśli wygląd nie idzie w parze z charakterem i zainteresowaniami to on nie umie z kimś takim być. Przyznał się też że uwielbia flirtować z różnymi kobietami. Pod względem zainteresowań i charakteru jesteśmy kompatybilni tylko że on uwielbia kobiety bardzo bardzo chuda a ja przy moim rozmiarze 42 się w to nie wpasowuję. Nie powiedział mi tego co prawda wprost ale... Ma 27 lat a wymagania jak 14 letni chłopaczek...
Potem nie odzywał się do piątku, nawet na sms nie odpisał. W piatek znowu rozmawialiśmy i wtedy stwierdził ze ze wzgledu na wygląd nikogo nie skreśla bo bardziej się liczy żeby się dogadywac bo na tym buduje się prawdziwe uczucie. Teraz znowu się nie odzywa. Jedne co to zapytał czy może mnie odwiedzić w przyszły weekend.
Facet sam sobie zaprzecza moim zdaniem, nie wiem jak go interpretować i jak to wszystko ogarnąć. Co prawda chyba mnie lubi i mi ufa bo bardzo dużo mi mówi ale sama nie wiem czy warto tą znajomość wogóle kontynuować...
Pdpowiedzcie coś...
malwensik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-26, 18:41   #2
skazana_na_bluesa
.

Dot.: Cóż by tu zrobić, bo facet niezdecydowany

Cytat:
Napisane przez malwensik Pokaż wiadomość
Może to trochę dziwne ale nie bardzo wiem co zrobić.
W styczniu zeszłego roku na pewnym portalu poznałam faceta. Pisaliśmy ze sobą jakieś 2 miesiące i było całkiem fajnie ale potem dostałam pracę, miałam mniej czasu i go generalnie olałam.
Odezwał się do mnie 30.12, wymieniliśmy się numerami gg i generalnie przegadaliśmy cały wieczór sylwestrowy i cały wczorajszy wieczór.
Okazało się że pracujemy w jednej firmie, co prawda w różnych działach ale to ten sam budynek. On kojarzy mnie z widzenia i stwierdził że często się do mnie uśmiechał jak się mijaliśmy ale rzadko ten uśmiech odwzajemniałam. Fakt faktem kojarzę faceta z widzenia. Zapytał mnie wczoraj czy jak się spotkamy w firmie czy może do mnie zagadać itd czy wolę żeby tego nie robił. Powiedziałam, ze nie mam nic przeciwko.
U nas w firmie "romanse" między pracownikami nie są mile widziane.
Spotkaliśmy sie 2x, za pierwszym on bardzo nalegał, za drugim ja zaproponowałam. Fajny facet z niego, po prawda na żywo bardziej skryty i nieśmiały ale nich mu będzie.
Wszystko było generalnie ok do zeszłego pon. Jak zwykle gadaliśmy na gg. Jakoś tak się rozmowa potoczyła że stwierdził iż on nie potrafi się angażować itd. Ma jakiś tam wyimaginowany obraz partnerki i jak powiedział jeśli wygląd nie idzie w parze z charakterem i zainteresowaniami to on nie umie z kimś takim być. Przyznał się też że uwielbia flirtować z różnymi kobietami. Pod względem zainteresowań i charakteru jesteśmy kompatybilni tylko że on uwielbia kobiety bardzo bardzo chuda a ja przy moim rozmiarze 42 się w to nie wpasowuję. Nie powiedział mi tego co prawda wprost ale... Ma 27 lat a wymagania jak 14 letni chłopaczek...
Potem nie odzywał się do piątku, nawet na sms nie odpisał. W piatek znowu rozmawialiśmy i wtedy stwierdził ze ze wzgledu na wygląd nikogo nie skreśla bo bardziej się liczy żeby się dogadywac bo na tym buduje się prawdziwe uczucie. Teraz znowu się nie odzywa. Jedne co to zapytał czy może mnie odwiedzić w przyszły weekend.
Facet sam sobie zaprzecza moim zdaniem, nie wiem jak go interpretować i jak to wszystko ogarnąć. Co prawda chyba mnie lubi i mi ufa bo bardzo dużo mi mówi ale sama nie wiem czy warto tą znajomość wogóle kontynuować...
Pdpowiedzcie coś...
jak kontynuować znajomość to tylko na stopie koleżeńskiej.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-26, 18:42   #3
vadi
*sportaddict*

Przykro mi, on nie jest zainteresowany
vadi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-26, 18:51   #4
I am Rock
lokalna gwiazda

Każdy ma w głowie wizerunek partnera idealnego, a często kończy z kim innym. Co z tego, że lubi chude, jak takiej "na stanie" nie posiada. To nie będziesz się z nim kumplować, bo masz inne gabaryty?
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-26, 18:58   #5
malwensik
Przyczajenie

No właśnie zaczynam miec takie wrażenie...
Najchętniej bym się po prostu całkowicie od niego odcięła i aktualnie myślę czy to nie byłoby najlepsze wyjście...

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

Kumplowanie nie jest problemem.
Chodzi o to że momentami on mówi takie rzeczy i tak ostro flirtuje że zaczynam sie gubić. Bardzo dużo podtekstów seksualnych rzuca i czesto pyta mnie czy byłabym czymś takim zainteresowana, keidy odpowiadam że nie przeszkadza mi to to na ogól on mówi że to świetnie bo przynajmniej od niego nie ucieknę...
I bądź tu teraz mądra...
Stary 2014-01-26, 19:08   #6
anjuta
Zakorzenienie

on ma ochotę na filtr, sex, ale nie na związek
anjuta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-26, 19:34   #7
Suzanne
Rozeznanie

Nie jest zainteresowany...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-26, 19:39   #8
szynka_w_toscie
Zadomowienie

On jasno wyraził swoje zdanie na temat związku więc ja bym nie liczyła na nic więcej niż przyjaźń z jego strony.
szynka_w_toscie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-26, 20:17   #9
Pazurka
Zakorzenienie

Może do tej pory interesowały go "chude" a chciałby raz czegoś innego spróbować... z rozm. 42? Obawiam się, że chce tylko pobzykać. Lepiej go olej, chyba że jesteś zainteresowana tym samym co on...
Pazurka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-26, 20:25   #10
malwensik
Przyczajenie

Spróbować z nim porozmawiać i ustalić o co chodzi czy odpuścić próbując utrzymać to wszystko na poziomie koleżeństwa i próbując się nie angażować?
Stary 2014-01-27, 10:05   #11
Suzanne
Rozeznanie

a po cholerę? Co tu niejasne? NIE JEST ZAINTERESOWANY!

Ani się z tobą nie całował, ani Cię bliskim nie przedstawiał, tam puścić oko ze dwa razy i pogłaskać to nie znaczy NIC...

Nie jesteś mu winna żadnego wyjaśnienia do twojego nowego (mam nadzieję) zachowania, on nie jest Ci winny żadnego wyjaśnienia również!

Po prostu wstań jutro z łóżka szczęśliwie, idź zadowolona do pracy i żyj swoim życiem! Nic się nie stało!

Ani nie ma potrzeby na fochy, ani na głębokie rozmowy, ani na ostracyzm.

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości