![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Kosmetyki Paese - wspólne zamówienia
Zdecydowałam się założyć nowy wątek, ponieważ po skorzystaniu z wyszukiwarki i prześledzeniu wątków na temat tych kosmetyków nie znalazłam tego, co by mnie mogło zainteresować
![]() Od jakiegoś czasu używam kosmetyków Paese i jestem z nich baaardzo zadowolona. Problem z tym, że nie chcę przepłacać, a cała kolorówka jaka była dostępna w drogeriach, jest z nich stopniowo wycofywana ![]() ![]() Znajdą się jakieś chętne na wspólne zakupy? Dodam, że wszystkie kosmetyki możecie nabyć z 35% rabatem, a jeśli wartość naszego zamówienia przekroczy 100zł, to za wysyłkę nie zapłacimy ani grosza (poza kosztami nadania paczki do Was). ![]() Moja jedyna korzyść polega jedynie na uniknięciu kosztów wysyłki od producenta, bez obaw, nie zarabiam na Was ![]() Piszcie PW jeśli chciałybyście otrzymać cennik ![]() Dla przykładu: - Podkład Long Cover -18,14zł zamiast 27,90zł - Błyszczyk Milky Lips - 11,64zł zamiast 17,90zł - Puder sypki Luxus - 25,94zł zamiast 39,90zł - Próbka wybranego podkładu w słoiczku - 1zł
Edytowane przez Robaczywka Czas edycji: 2011-02-25 o 16:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Kosmetyki Paese - wspólne zamówienia
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Ja kiedyś pewnie będę chętna, ale niestety nie w najbliższym czasie bo jestem spłukana:P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
W takim razie czekamy na kolejne chętne
![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
A skąd masz te kosmetyki? Bo tak bez podania źródła to wątpie żeby dużo dziewczyn było w stanie wierzyć na słowo
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Chcę zorganizować zamówienie na takich samych zasadach jak to robią dziewczyny, które wspólnie zamawiają z E.L.F., Biochemii Urody, LUSH itd. Nie chcę tu nikogo oszwabić ![]() ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Jasne ![]() Pędzle makijażowe: PP1- do pudru sypkiego 25,29 zł (zamiast 38,90zł) PR2 -do różu 25,94 zł (zamiast 39,90zł) PF3 – do podkładu 31,14 zł (zamiast 47,90zł) PC1 – wąski do cieni 17,49 zł (zamiast 26,90zł) PC2 – szeroki do cieni 21,39 zł (zamiast 32,90zł) PB – do nakładania henny 7,74 zł (zamiast 11,90zł) ![]()
Edytowane przez Robaczywka Czas edycji: 2011-02-25 o 19:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Koleżanka pewnie jest ambasadorką Paese
![]() Sexy, ja mam pędzle do cieni (oba), henny i róży, i pędzel do cieni mały polecam Ci szczerze, do różu to drapak tak jak i większy do cieni, a pędzel do henny się do niczego nie nadaje :/ I jeżeli ktoś martwi się o pochodzenie kosmetyków to są one wysyłane ze stoiska z Gliwic, świerze, legalne i dobrze przechowywane, wiem bo sama pracując tam miałam przyjemnośc pakowania paczek ![]() Jeżeli chcecie jakichś informacji to chętnie odpowiem bo kosmetyków tych mam sporo i trochę w pracy doradzałam ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez goooosienka Czas edycji: 2011-02-25 o 19:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
aahhh to w takim razie zwracam godność
![]() Mnie interesowały podkłady kiedyś ale przeczytałam,że próbki masz dostępne więc dużo lepiej- wtedy mogłabym wypróbować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wiecie co mnie jeszcze denerwuje? Paese ma ogromną ilość kosmetyków których nie ma na stronie. Piękne opalizujące sypkie cienie mineralne, 60 kolorów paletek - seria bez nazwy a numery to np. 10S, 45S, 60S., lakiery do paznokci itd. Przecież gdyby wrzucili to na stronę to zwiększyliby sprzedaż.
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez goooosienka Czas edycji: 2011-02-25 o 19:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Mozecie coś powiedzieć o rózach?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
A mnie 3 podkłady interesują:
Matujący Long Cover Ideal Matte który będzie dość dobrze krył - bez efektu maski - na długo matowił. Czytałam o matującym dość dobre komentarze ale zaczerpnę troche informacji od Was ![]() I jeszcze chciałabym się dowiedzieć dokładniej o kolor dla dość bladych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Róże są dobre, dobrze napigmentowane, utrzymują się przyzwoicie
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
2) Ideal matte z tego co się orientuję to podkład skierowany dla skóry młodszej czyli trądzikowej, niestety nie miałam - nie wypowiadam się. Polecam recenzję podkładów Paese : http://brunettesheart.blogspot.com/2...o-w.html#links ( mam nadzieję że autorka się nie obrazi) ![]() A co do kolorów to zawsze najjaśniejszy do najciemniejszego w tej kolejności są na stronie ![]() Matującego podkładu miałam próbkę ale zrobilam sobie krzywdę. Nałożyłam na 5 minut, zrobił mi mache, za ciemny o 41484789 tonów a do tego na 2gi dzień mnie wysypało ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez goooosienka Czas edycji: 2011-02-25 o 20:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Też byłabym bardzo chętna na wspólne zamówienie
![]() Z tym, że fundusze będą dopiero w marcu ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Przepraszam za offtop, ale mam pytanie do ambasadorek, czy rzeczywiście zapisanie się jako taka ambasadorka nie niesie za sobą żadnych konsekwencji? Szukałam w necie i wszystko wydaje się być takie proste i cudowne, ale jak jest naprawdę? Chodzi mnie głównie o jakieś zobowiązania, opłaty np. za katalogi, etc.
Nie zależy mi na zarabianiu w ten sposób, po prostu raz na jakiś czas chciałabym robić niewielkie zakupy kosmetyków tej marki i nie przewiduję "wciskania ich" nikomu. Edytowane przez babcia_miecia Czas edycji: 2011-02-26 o 00:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ty kupujesz 35% taniej, a swoim klientkom sprzedajesz kosmetyki po cenie katalogowej (bez żadnej zniżki, chyba że sama się na to zdecydujesz). Możesz kupić papierowy katalog jeśli jesteś nim zainteresowana, ale możesz też korzystać z katalogu dostępnego on-line ![]() Cena jednego katalogu to 2zł, zamawiając 5 katalogów płacisz w sumie 6zł, a zamawiając ich 10szt - 10zł. Do każdego złożonego przez Ciebie zamówienia dołączony jest 1 darmowy katalog. Możesz również zamówić próbki podkładów lub pazurki prezentujące poszczególne lakiery do pazurków. I tak 1 słoiczek podkładu (bodajże 5ml, ale nie jestem pewna) kosztuje 1zł, a kolekcja pazurków to koszt 2zł. Składając zamówienie na stronie internetowej Paese opłacasz 13zł kosztów wysyłki (jeśli wartość Twojego zamówienia nie przekracza kwoty 100zl), lub 0zł (powyżej 100zł). A co do zamawiania kosmetyków z ich strony internetowej... Nie będąc Ambasadorką płacisz za wszystkie kosmetyki cenę katalogową. Czyli dla przykładu za fluid dla mężczyzn płacisz 39,90zł, a do tego musisz doliczyć wspomniane 13zł na wysyłkę ![]() ![]() Dodam jeszcze, że póki co kosmetyki Paese są dostępne w drogeriach, ale... są z nich stopniowo wycofywane i mają z nich całkowicie zniknąć. Sama nie mogłam w to uwierzyć, ale po tym jak zawitałam do ulubionej drogerii i dowiedziałam się, że nie mogę u nich dostać wymarzonego cienia do powiek, bo dostawy są wstrzymane a brakło im już tego kolorku, uwierzyłam ![]() ---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Dziękuję bardzo za wyczerpującą odpowiedź. Szkoda, że nie mają chociaż jednego punktu odbioru osobistego w mieście będącym siedzibą firmy, czyli Krakowie
![]() Z tego, co widzę koszty są niewielkie. Szkoda tylko, że pomysł raczej nie wypali, bo żeby odnieść sukces w sprzedaży bezpośredniej potrzeba ciągłych promocji, nowości, kosmetycznych gadżetów. No i ile świetnych, tanich, naturalnych kosmetyków nie ma rzeszy wielbicielek tylko i wyłącznie z powodu słabej dostępności. Na szczęście ta strona pomaga zwiększyć świadomość konsumentek i pozwala nam znajdować prawdziwe perełki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że mnie uświadomiłaś - nie dobrze, że to drapak. Chyba muszę znaleźć coś innego. Dzięki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() No i fajnie, że ktoś coś kupi od takiej Ambasadorki/dystrybutorki, jeśli: a) nie zna firmy i kosmetyków, b) nie posiada się próbek do zaprezentowania jak to coś w ogóle wygląda ![]() Odbiegając od tematu... polecam przetestowanie zestawu produktów Paese. Wystarczy wpłacić odpowiednią kwotę pokrywającą koszty wysyłki i otrzymujemy kilka produktów do wypróbowania. Jaka to kwota? Z tym bywa różnie ![]() ![]() http://www.paese.pl/89-testuj-produkty.html http://www.paese.pl/88-testuj-produkty.html ![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
To ja mówie, byłabym chętna narazie na te pare próbek podkładów bo wolałabbym najpierw przetestować porządnie i dopiero kupić całe opakowanie bo cera lubi mi "płatać figle". I może na błyszczyk jakiś bym się skusiła jeszcze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
ja też bym chciała próbki podkładów do przetestowania i wybrałabym coś jeszcze
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
byłabym chętna na jakiś różyk a może dwa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
Otwieram zamówienie
![]() wspólne zamówienie Paese ![]() Wpłacamy oczywiście wyróżnioną kwotę ![]()
Edytowane przez Robaczywka Czas edycji: 2011-02-28 o 17:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
Oto moje zamówionko:
http://www.paese.pl/53-meteoryty-puder.html kolor 10p, 24,00 zł http://www.paese.pl/95-rozany-ogrod.html kolor 36, 15,90 Razem 39,90 Rozumiem że kwotę z rabatem wpiszesz w arkusz sama, tak? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
czyli cena katalogowa, to ta zamieszczona na stronie paese w dziale produkty?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:24.