|
Notka |
|
Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
UKW Bydgoszcz
Hej
![]() Interesują mnie przede wszystkim: - psychologia - kulturoznastwo - lingwistyka stosowana (ang+niem) - filologia polska - dziennikarstwo Może są tu studenci któregoś z tych kierunków? Oprócz tego ciekawa jestem, jak wygląda życie w akademiku, bo własnie tam się wybieram ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
na przekór do celu
|
Dot.: UKW Bydgoszcz
Sorki że się wcinam, ale czemu akurat 3,5 roku?
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Po 3,5roku zdobywasz tytuł inżynieria
![]() Mam znajome, które studiują na ukw, 2 pedagogikę i jedna coś z angielskim+rosyjski. Zawszę mówią, że bez problemu zdać ![]() Edytowane przez Nikaaa152 Czas edycji: 2013-05-23 o 16:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a w akademikach dość nudno i spokojnie ![]()
Edytowane przez nellady Czas edycji: 2013-05-23 o 17:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
na przekór do celu
|
Wiem o tym, bo sama taki będę miała
![]() ![]() Czy mam to rozumieć tak, że poszłaby na coś inżynierskiego wtedy, kiedy nic nie musiałaby na studiach robić, mimo że w tym samym zdaniu pisze o kulturoznawstwie ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Obecnie jestem na czwartym semestrze dziennikarstwa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
ja tu kolejna skierowana na UKW... Też chciałabym się dowiedzieć czegoś więcej o uczelni i w miarę możliwości o kierunkach, na które złożyłam: lingwistyka stosowana angielski+rosyjski (Nikaaa152, Twoja koleżanka to studiuje? Jest zadowolona?
![]() Nie jestem też w stanie znaleźć progów punktowych na te kierunki... Ale mam nadzieję, że się dostanę, tak jak wszyscy którzy tak sobie zaplanowali ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
https://www.rekrutacja.ukw.edu.pl/re...liczba_miejsc/
Tu masz progi :3 I sprawdźcie na facebooku, w tym roku utworzyli grupy dla kandydatów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Aaaa może wie ktoś coś na temat wychowania fizycznego?
![]() Z góry dzięki za odpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Dzienne;p Chyba jednak kulturoznawstwo będę studiować bo na turystyce jestem na liscie rezerwowych. ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
właśnie też jestem tego wfu ciekawa..:P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Studiuje na tej uczelni zaocznie dziennikarswto. generalnie mamy laby, połowa zaliczeń to "proszę napisać pracę na dany temat", i nie ma na to wpływu to, że studiuje weekendowo. Mam koleżankę na dziennych i też twierdzi, że nie jest tak trudno. Oczywiście jak wszędzie zdarzają się wykładowcy "jak spod igły", którzy koszą, ale dla chcącego nic trudnego. Dużo ciekawych rzeczy można się dowiedzieć, tylko trzeba się mocno interesować tym co się studiuje bo inaczej nuda. Generalnie łatwy kierunek.No i dziennikarstwo nie jest na głównej uczelni, tylko w odpowiedniej filii, teraz dali nowe okna, kaloryfery... Jednak budynek z zewnątrz wygląda okropnie, wyposażenie pozostawia wiele do życzenia. No i od roku nie ma wolnego wi-fi. Jednak budynek w dobrej lokalizacji (przy starym rynku w centrum) blisko do dziekanatu, ok 500m do dworca PKS i centrum handlowego, często w przerwie zajeć chodzimy tam na kawę bo niestety w budynku brak bufetu o który walczymy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
a znacie może kogoś kto się jeszcze nie obronił, a chce iśc na mgr? wiem, że można, ale nie wiem czy przed obroną, czy po się dowiadywać
![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Serdecznie proszę o wypełnienie krótkiej ankiety do pracy magisterskiej na temat postaw wobec niepełnosprawnych. Oto linki:
http://www.wbadanie.pl/ankieta/261536355/1/ http://www.wbadanie.pl/ankieta/261558973/1/ Z góry dziękuję |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
witam,
jestem studentką V roku psychologi na UKW. Poszukuję osób obecnie mieszkających w Bydgoszczy które pomogły by mi w badaniach do pracy mgr. Temat mojej pracy to: Psychospołeczne korelaty nadwagi i otyłości. Wiem, że nadwaga to temat delikatny i dlatego jak możecie się domyślać ciężko mi znaleźć osoby do badania. Proszę o pomoc serdeczne osoby. Jeśli znacie kogoś kto mógłby mi pomóc lub same/sami możecie odezwijcie się proszę! Mój mail to: angelika256@gmail.com Badanie zajmuję maksymalnie godzinę. Obejmuje wywiad plus kwestionariusz. Pozdrawiam i proszę o pomoc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.