|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
Co na której randce?
W moim życiu odbyłem już trochę randek, choć zwykle bardzo mało z jedną kobietą (w sensie najwyżej 4 z jedną). Zawsze się to dość szybko kończyło. Poza tym tak naprawdę nigdy nie byłem pewien czy to randka czy zwykłe koleżeńskie spotkanie.
W związku z tym proste pytanie - na której randce (można podać przedział) Waszym zdaniem powinno dojść do: - jakiegoś dotyku typu dotknięcie ramienia w czasie rozmowy - objęcia - przytulenia - złapania za rękę - pocałunku - odważniejszych pieszczot - seksu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co na której randce?
Zależy. Dla jednej seks na pierwszej randce będzie normalnością, dla drugiej seks tylko po ślubie. Jedna będzie chciała, abyś złapał za rękę na 2, 3, 10 randce inna będzie żądać pocałunków na pierwszej. Najlepiej wybadać, jak to sama zainteresowana widzi.
![]() |
#3 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
No ale ja nie wiem, jak wybadać. Mam spytać?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
jak chcesz to probuj.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Heh, powiem straszny banał, no ale trudno... Każda relacja jest inna, więc stosowanie schematów mija się z celem, bo możesz nie trafić i tylko będziesz sprawiał nienaturalne wrażenie.
Obserwuj po prostu reakcje kobiety, z którą jesteś na randce i możesz się domyślić, co będzie dla niej komfortowe, a co nie. Plus wydaje mi się, że lepiej działać powoli niż za szybko. Słyszałam kiedyś taki zwrot "nie zachowuj się jak Rambo w starciu z drzwiami", jakoś wydaje mi się zabawny i w miarę oddaje, co mam na myśli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Ooo kolejny oczekujący instrukcji obsługi kobiet? :P No to się misiu zdziwisz, bo NIE każda oczekuje tego samego, więc nie ma "ogólnych standardów w społeczeństwie".
Jeśli teraz napiszę, że wszystkie marzą o seksie na 1 randce, to czy nawet cnotliwą, cichą dziewoję o to zapytasz, czy od razu przejdziesz do akcji? ;] Chociaż z drugiej strony, ostatnio moda była na trylogię Greya, także kto wie, kto wie.... :P
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Zgodzę się z moimi przedmówcami, że to kwestia indywidualna i chyba lepiej zdać się na instynkt
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
and cigarettes
|
Skoro nigdy nie byłeś pewien czy jesteś na randce, to myślę, że pierwsze 4 czynności możesz próbować, choćby po to, by zrozumieć czy jesteś na randce czy nie.
A reszta - trzeba wyczuć konkretną dziewczynę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
o mamo, piszesz scenariusz swojego życia?
![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
Powiem Ci, jak to u mnie wyglądało na przykładzie randek z trzema ostatnimi facetami, z którymi randkowałam:
Pan nr 1 - pierwsza randka i przytulanie plus pocałunek. O ile przytulanie było ok, to pocałunek mnie mocno zniesmaczył. Zdecydowanie wystarczyłoby same trzymanie za rękę i ewentualne przytulenie na pożegnanie. Całował z zaskoczenia i bez mojej zgody. Pan nr 2 - 4 spotkania i na żadnym nie wyszedł poza przelotny uścisk dłoni i jedno objęcie. Pan nr 3 - całusy i seks na 1 randce (i pierwszym spotkaniu w ogóle). Dziś mój mąż. Wszystko zależy od tego, jaki charakter ma dziewczyna, czego oczekuje, jakie ma doświadczenia, przekonania itd. Trochę też od wieku zależy oraz od tego, jaka chemia jest między wami. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
hmmm po co nakładać sobie ograniczenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po 4 randkach na których nie byłoby jakiegokolwiek przełamania bariery intymności np: dotyku czy pocałunku, to sama nie wiedziałabym czy jestem na randce czy na spotkaniu z kolegą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Na pierwszej się spotkaliśmy tak o, na drugiej obiad i obejmował, na koniec jeden pocałunek na pożegnanie. Za trzecim razem już się calowaliśmy, przytulaliśmy i leżeliśmy sobie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
jeżeli to randka, a nie pierwsze spotkanie, to już na pierwszej RANDCE liczyłabym na jakiś kontakt fizyczny, tj. dotknięcie rąk, lekkie objęcie. Nic nachalnego. Jeżeli widzisz, że dziewczynie się to nie podoba - odpuszczasz, jeżeli chętnie na takie zachowanie przystaje - możesz spróbować pocałować ją na pożegnanie w policzek i z jej spojrzenia i zachowania wyczytać, czy liczy na coś więcej.
Podejrzewam, że na 4. randce liczyłabym już na pocałunek, bo skoro zgodziłam się spotkać z facetem czwarty raz, to znaczy, że mi się podoba i jest dla mnie atrakcyjny, a co za tym idzie - mam ochotę go pocałować ![]() Powodzenia w dalszym randkowaniu ![]()
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Ogólnie to takie sytuacje powinny być spontaiczne i odpowiednie do sytuacji. Bez sensu żebyś myślał "To już druga randka, powinienem ją złapać za rękę".
Ja uważam, ze zwykle pierwsza randka jest taka, ze dwie osoby się poznają, a na następnej mogloby juz dojsć do jakiegoś kontaktu fizycznego np. złapanie za rękę.
"When I let a day go by without talking to you... then that day's just no good." A. ![]() Edytowane przez szynka_w_toscie Czas edycji: 2014-07-08 o 20:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I pamietaj pewnosc siebie dziala 100x lepiej niz uroda, czarowanie i pierdzielenie glupot. Nawet jak Ci powie NIE - to swiat Ci sie nie zawali. Zacznij o tym myslec w ten sposob a problem zniknie. Edytowane przez xFacetx Czas edycji: 2014-07-08 o 20:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
.... " a buzi????" albo przybliżał się do mojej twarzy a ja sie odsuwałam .. tot ez pytali " a nie bedzie buzi??" dla mnie buziak na pierwszej randce odpada... i takie pytanie i marudzenie ze nie bedzie jest bardzo zniechecające... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie to zależy od moich uczuć do tego faceta, jak bardzo by mi się podobał, wiec ciężko Ci jednoznaczn,ie doradzić Autorze ![]()
![]() |
![]() |
#23 |
BAN stały
|
Dobrze, to już wiem, że pytać nie będę.
![]() Co do tej chemii, to ja sam nie wiem. Kobiety, z którymi się spotykałem niejednokrotnie nieziemsko mi się podobały, ale nie oznaczało to, że nagle dla mnie najbardziej spontaniczną i oczywistą rzeczą będzie złapanie za rękę czy dotknięcie ramienia. A już na pewno nie było to rzeczą oczywistą dla kobiety ![]() Dotykanie ud po wewnętrznej stronie i brzucha kojarzy mi się z obmacywaczami. Nie będę tego robił na początku randek. Zrozumcie mnie, cały ten temat jest właśnie dlatego, że ja nigdy nie poczułem na randce "tego czegoś" - nigdy dotyk sam nie wyszedł, więc muszę jakoś poczytać, jak z tym u innych. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() To już wyższy poziom. Jak już dobrze się czujecie razem, możecie się obejmować i ona nie ma nic przeciwko - można iść dalej. Ale w 75% przypadków raczej nie na pierwszej randce takie rzeczy, choć zdarzają się znajomości co idą jak burza i na pierwszej randce ląduje się w łóżku. Edytowane przez xFacetx Czas edycji: 2014-07-09 o 09:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:43.