|
|||||||
| Notka |
|
| Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Joanna Małgorzata
|
menu na chrzciny
witam 20 stycznia robimy chrzciny będzie 15 osób chciałabym przygotować obiad co można zrobić by po ceremonii zaprosić gości i tylko podgrzać jedzonko i nie trzeba czekać Zupka ok to nie ma problemu ale na drugie danie? Ziemniaki zanim sie ugotują to potrwa a coś zamiast ziemniaków albo ziemniaki inaczej
|
|
#2 |
|
With Beauty In Love
|
Dot.: menu na chrzciny
Ja chrzciłam synka w Święta i na obiad był rosół, a na drugie mięso w sosie i do tego ziemniaki, które ugotowałam, jak goście już byli i nie miałam z tym żadnego problemu. Przecież to nie restauracja (chociaż w restauracji też się czeka, no chyba powinnam napisać, że to nie McDonalds) i goście wiedzą, że idziesz też do kościoła no i co najważniejsze masz małe dziecko.
Ja po przyjściu z Kościoła zajęłam się synkiem, nakarmiłam go i przebrałam, a dopiero potem poszłam obiad szykować. Ziemniaki były ugotowane akurat jak zjedliśmy zupę i naprawdę nie widzę problemu, że ktoś 15 minut posiedzi i poczeka, świat się cgyba nie zawali. |
|
|
|
|
#3 |
|
Joanna Małgorzata
|
niby racja ale na 15 osob tych ziemniakow jest tona
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chrzcilam syna dwa lata temu i obiad byl w domu.Rosól z makaronem na drugie kurczak i ziemniaki+surówki.Mi pomagała mama.Dzieki jej za to!Moze mozesz poprosic kogos o pomoc jesli nie z rodziny to moze jakos kolezanke ktora jak wy bedziecie w kosciele zajmie sie obiadem.A nawet jesli goscie chwile poczekaja to nic sie nie stanie powinni zrozumiec ze masz dziecko i w kosciele tez musisz byc a nie stac przy garach
Życze powodzenia!
|
|
|
|
|
#5 |
|
With Beauty In Love
|
Ja gotowałam ziemniaki w tym największym garnku z kompletu, czyli 6,3 l i jeszcze zostało, także na 15 osób wystarczy.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Joanna Małgorzata
|
WIELKIE DZIęKI DZIEWCZYNKI PRZESTAłAM SIę STRESOWAć
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
polecam tez zajerzec tutaj https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=158957 i moze z stad jakis pomysl bedzie dobry. a co do czekania to goscie zrozumia. mozesz im za ten czas zaproponowac np kawe\herbate do picia.
|
|
|
|
|
#8 |
|
Wtajemniczenie
|
niby nie ma pracy z gotowaniem no ale zawsze....
ja w takich wypadkach robie salatke z ziemniakowprzepis dobry gatunek ziemiaków gotujemy w mundurkach po czym odstawiamy by się zrobiły zimnne, jak już takie się staną obieramy i kroimy np. w talarki do tego dodajemy ogórki korniszone drobno pokrojone, pieprz, sól i wszystko mieszamy z majonezem i śmietaną![]() naprawde jest pyszne i najlepsze na drugi dzień i dosyć efektowne do mięs
|
|
|
#9 |
|
Konto usunięte
|
Ziemniaki może podpieczone? ja nawet takie wolę
u nas na chrzcinach takie były, tyle ze w lokalu.Ziemniaki trzeba wczesniej podgotowac i wystudzić. Jak goście zaczną jesc zupę, zimniaki wstawic do piekarnika (pokrojone , posypane przyprawą) skropic olejem i zarumienic. |
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
[1=1d36bece409c03b7a589597 7e3eaa07c69f6d3f6_6423717 1b1711;6360473]Ziemniaki może podpieczone? ja nawet takie wolę
u nas na chrzcinach takie były, tyle ze w lokalu.Ziemniaki trzeba wczesniej podgotowac i wystudzić. Jak goście zaczną jesc zupę, zimniaki wstawic do piekarnika (pokrojone , posypane przyprawą) skropic olejem i zarumienic.[/quote] ciekawy pomysl. wprawdzie nie robie chrzcin ale sprobuje na zwykly obiad. bo ja daje surowe ziemniaki pokrojone w cwiartki albo do mikrofalowki, albo do zwyklego piekarnika. a do tego podaje sos czosnkowy (ser feta, plus zabki czosnku, ewentualnie sol czosnkowa oraz troche smietany lub jogurtu naturalnego ) |
|
|
|
|
#11 |
|
Joanna Małgorzata
|
problem sie sam rozwiazał bo w domu został tato i szwagierka
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:47.

Życze powodzenia!

z ziemniakow
obieramy i kroimy np. w talarki do tego dodajemy ogórki korniszone drobno pokrojone, pieprz, sól i wszystko mieszamy z majonezem i śmietaną