|
|||||||
| Notka |
|
| Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Co po mgr?
Cześć! Kilka lat temu zrobiłam upragnionego magistra. Mam niestety wrażenie, że wiele z tej wiedzy już zapomniałam, a jednocześnie chciałabym zdobyć nowe kwalifikacje. I z rozmów ze znajomymi zauważyłam, że to nie tylko moja bolączka... Dlatego pytam: co po studiach? Jest ktoś z Opola, kto może polecić dobrą i w miarę tanią szkołę, może jakiś refundowany kierunek podyplomowy albo kurs/szkolenie?
ps. Jeśli jest już gdzieś taki wątek, proszę przekierujcie mnie tam - ja nie znalazłam.
|
|
#2 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Co po mgr?
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Moim subiektywnym zdaniem doktorat jest dla osób, które chcą zostać na uczelni i tam rozwijać swoją karierę zawodową. Opcjonalnie dla osób, które chcą się dowartościować... Ja nie należę do żadnej z tych grup.
Ponadto zależy mi na tym, żeby zdobyć nowe kwalifikacje (wspomniałam już w pierwszym swoim poście), czyli żeby podyplomówka nie była tylko kontynuacją studiów magisterskich. Tym samym robienie doktoratu z innego kierunku niż mam mgr uważam trochę za pójście na skróty i nie wyobrażam sobie, że mogłabym robić doktorat nie mając podstaw (tj. studiów niższego szczebla o tej samej tematyce). A tak na marginesie - nigdzie nie pisałam, że wykluczam doktorat
szerokadroga.pl Edytowane przez iwona_4_6 Czas edycji: 2014-09-18 o 18:56 |
|
|
|
|
#4 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Konto usunięte
|
No to studia podyplomowe
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
To może jakiś kurs zawodowy ? Albo informatyczny?
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
Bez różnicy w jakiej branży? Nie ma dla Ciebie znaczenia czy polecimy Ci szkolenie z psychoterapii, kurs na wózek widłowy czy podyplomówkę z fizyki kwantowej?
|
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
Polecać możecie różne rzeczy, a ja nie muszę ich od razu na ślepo wybierać... Poza tym zakładam, że jeszcze kilka innych osób to czyta (skoro pojawiły się Wasze odpowiedzi), więc może komuś innemu się przyda.
Zakładając ten wątek chodziło mi o to, żeby np. jak ktoś słyszy o jakiś darmowych kursach w okolicy, to żeby się pochwalił, a nuż ktoś skorzysta. Takich propozycji jest naprawdę sporo, tylko niestety do nas nie docierają. Możecie wierzyć lub nie, ale jak działałam w organizacji pozarządowej, to takie propozycje przychodziły co drugi dzień. i były warte uwagi (myślę, że np. taki kurs zarządzania czasem może przydać się każdemu). ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Informatyczny jak najbardziej... Dzięki za odpowiedź ![]() Liczyłam na to, że znajdę tu absolwentki takich kursów, które określą czy warto tracić czas i kasę, bo np. tworzenia stron www można się spokojnie nauczyć samemu, natomiast np. grafiki już nie bardzo i warto, bo...
|
|
#9 |
|
Zadomowienie
|
Podstawowe pytanie: co skonczyłas?
|
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
Politologię (specjalizacja dziennikarstwo i PR). Ale pracuję od kilku lat w ubezpieczeniach...
|
|
#11 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Rozeznanie
|
Zależy w jakim kierunku chcesz się rozwijać, czy tej politologii, czy finanse/ubezpieczenie czy jeszcze coś innego?
Coś zgodnego z zainteresowaniami i pozwalające np. na lepszą pracę i rozwój zawodowy albo zmianę branży...
![]() |
Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:22.