|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
Pokaż wyniki sondy: Skuteczność mezoterapii bezigłowej nnm po serii 10 zabiegów | |||
Rewelacja! Całkowicie pozbyłam się cellulitu ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Bardzo dobra, prawie całkowicie usunęła cellulit. |
0 | 0% |
Mierna, nadal mam widoczny cellulit... |
0 | 0% |
Beznadziejna, nic nie zniknęło przócz moich pieniędzy! |
0 | 0% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 0. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Mezoterapia bezigłowa
Proszę o wypowiedzi osób, które miały doświadczenia z tym zbiegiem.
Czy warto poddać się i jakie są efekty. Jestem po 40 no i szukam sposobów na ożywienie skóry twarzy, poprawę owalu. Na cuda typu likwidacja zmarszczek nie liczę ale chciałabym na wiosnę się odświeżyć. A może jakieś inne skuteczne zabiegi? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mezoterapia bezigłowa
witam serdecznie
Ja poleciłabym mikrodermabrazje.Myślę,że to super zabieg i dobry dla skóry.Ja stosuję mikrodermabrazję na brzuch do likwidacji rozstępów jakie mam po ciąży i efekty są zdumiewające.Jestem bardzo zadowolona.Skóra na brzuchu pojaśniała,a rozstępy prawie znikły,a skóra zrobiła się jędrna i gładka.Efekt jest świetny.Jeśli uporam się z brzuchem to będę robiła zabiegi na twarz.Teraz finanse mi nie pozwalają.Ja za zabieg na brzuch (mikrodermabrazja,ampułka ,maseczka,krem )płacę 150 zł.Koleżanka zrobiła sobie serię zabiegów mikrodermabrazji ( 6) i jest bardzo zadowolona.Pozbyła się głębokich zmarszczek ,a cera jest śliczna i pełna blasku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Ja jestem po pierwszym zabiegu z ampułką nawilżającą. Póki co brak efektów, nawet nawilżających
![]() ![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Miałam mezoterapię bezigłową 3 razy i oprócz nawilżenia skóry - tak jak po zwykłym peelingu i masce - nie zauważyłam różnicy.
Być może jest to też kwestia urządzenia. W niedługim czasie idę na zabieg jakimś nowoczesnym urządzonkiem do mezo, oxybrazję i zobaczymy jak będzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
mezoterapia bezigłowa
Witam, chciałabym dowiedzieć się jak działa mezoterapia bezigłowa i jakie są odczucia podczas zabiegu? Czy można ja wykonywać na skórze naczynkowej?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Dot.: mezoterapia bezigłowa
Mezoterapia bezigłowa to polączenie dwóch czynników: ultradzwieków i fali radiowej, które powodują czasowe "otwieranie barier międzynaskórkowych" przez co można wprowadzic wgłąb skóry i jej komórek aktywne substancje w postaci ampułek. Zabiegi jak najbardziej mozna wykonywac na skórze naczynkowej, stosuje sie do tego celu ampułki z wit.C, arnika, kasztanowcem, miłorząbem japońskim, alantoiną i innymi kojącymi i wzmacniającymi substancjami. efekty przynosi seria zabiegów od 5-10 wykonywanych 1-2 razy w tygodniu.
Edytowane przez Hanka20 Czas edycji: 2011-08-11 o 21:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Ja powiem Wam ze zastanowie sie teraz nad bezigłowa bo jestem po mezoterapii produktem Dermaheal i powiem Wam ze masakra.Buzia spuchnieta,czerwona i nic poza tym.Wiec juz nigdy wiecej.A jakie macie odczucia po tej mezoterapii?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Troche odgrzewam temat ale ja robiłam igłową i bezigłową tego Dermaheala i musze powiedzieć ze efekty całkiem fajne. Po igłowej byłam czerwona, ale ponakłuwana skóra to jest jednak jakas inwazja w skórę.
Potem stwierdziłam, że kasy troche mniej wydać i spróbuje bezigłowej, i ból mniejszy i bez nakłuwania, efekt oczywiscie mniejszy niż po igłowej ale buzia jest znacznie gładsza. Moja lekarka mnie ostrzegła ze teraz niektórzy biorą bezigłową bo jest tansza i wstrzykują i kasują jak za igłową, i potem są podrażnienia i takie sprawy. Trzeba uwazac u kogo to się robi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez ellish Czas edycji: 2012-06-12 o 22:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Witam, mam pytanie odnośnie częstotliwości prądu w sprzęcie do mezoterapii, otóż mogę ustawić 20Hz albo 60Hz- które ustawienie daje lepsze efekty, bo w instrukcji mam tylko informację, że mogę zmienić wg upodobać klientki
![]()
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
cześć dziewczyny
![]() widzę, że Wy już macie jakieś doświadczenia z tym zabiegiem, ja niestety nie mam, a zastanawiam się właśnie nad nim. pytanie brzmi... czy to boli? ![]() igłowa wiem, że tak, pytam o mezoterapię bezigłową.
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tam nie ma co boleć, bo uzywa się np koktajlu witaminowego i wtłacza się go za pomocą glowicy. Czuć tylko delikatne ciepło. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
tez sama sie zastanawiam nad mezoterapia beziglowa bo znalazlam sprzet na eBay'u do robienia samemu w domu, pewnie nie beda takie same efekty jak w salonie ale moze po dluzszym stosowaniu mozna bedzie uzyskac taki sam efekt jak po kilku zabiegach w salonie.
Ja sama juz robie sobie depilacje laserowa i jestem zachwycona wiec czemu nie sprobowac mezoterapii
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Mezoterapia bezigłowa nnm - gdzie w warmińsko-mazurskim?
Witam serdecznie,
jestem zdecydowana na zabiegi mezoterapii bezigłowej nnm, ale zależy mi na dobrym gabinecie kosmetycznym. Zabiegi nie są tanie i nie chcę wydać pieniędzy na zabiegi nieodpowiednią maszyną. Czy któraś z Was robiła te zabiegi i może polecić jakiś gabinet na terenie warmińsko-mazurskiego? Mieszkam 100 km od Olsztyna ale wątpię, żeby w jakiejś bliższej miejscowości mają oryginalną maszynę nnm (Lipo Contour). Chętnie dowiedziałabym się również szczegółów na temat ceny serii 10 zabiegów, pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi! Edytowane przez natisk8 Czas edycji: 2012-12-29 o 09:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Mezoterapia bezigłowa na naczynka?
Witam
![]()
wymiana kosmetyków, minerałów, kolorówki i perfum niszowych: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1266247 wymiana ciuchów (boho, etno, klasyka, znane marki i vintage) https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post49267406 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Bylam na pierwszym zabiegu mezoterapii beziglowej - szczerze powiedziawszy to nie widze zadnej zmiany ale to pewnie dlatego ze pierwszy raz dopiero zrobilam
Bardzo relaksujacy i mily zabieg ![]() Nawet dla samego relaksu mozna go sobie zafundowac Nastepny raz bede robic mezoterapie iglowa - opisze rezultaty ![]()
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Mezoterapia mikro czy bezigłowa
Hej dziewczyny. Wkrótce otwieram gabinet kosmetyczny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Postanowiłam się dowiedzieć u źródła czyli chętnych na tego rodzaju zabiegi ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mezoterapia mikro czy bezigłowa
ja wybrałam bym bezigłowa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mezoterapia mikro czy bezigłowa
oczywiscie, ze mikroiglowa.
Beziglowa to taki masazyk bardziej. Oczywiscie wchlania sie tam substancja ale tak naprawde to tak mini mini. A mikroiglowa to juz jakies nakluwanie i wtedy substancja glebiej nam wchodzi w skore. Oczywiscie najlepsza jest iglowa. I warto to miec, bo jest duzo chetnych na ten zabieg. A w gabinecie warto miec wszystkie trzy. Co do zabiegow, najlepsze to aparaturowe, typu lasery ( raczej nie IPL), zaffiro, RF, Iconne, carboxy, liposukcja ultradzwiekowa z masazem radialnym itd Z manualnych to oczywiscie kwasy. Natomias pedicure/manicure - to mi zawsze kojarzyly sie takie "osiedlowe" saloniki, ale oczywiscie sa potrzebne. Tylko, ze warto czyms sie wybic, wyrozniac. Edytowane przez ellish Czas edycji: 2013-05-29 o 08:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Zgadzam się że mezoterapia bezigłowa to bardzo przyjemne doświadczenie. Po kilku zabiegach naprawdę widać i czuć efekty. Oczywiście trzeba znaleźć miejsce gdzie zrobią nam mezoterapię na naprawdę dobrym sprzęcie. Bo niestety często chcą nas oszukać. Ja polecam Instytut DermaMed we Wrocławiu. Ja z moimi koleżankami tam chodzimy i każda jest zadowolona.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Ja polecam tez mezoterapie mikroiglowa (roller) wlasnie na produktach Dermaheal , chociaz po beziglowej tez byly fajne efekty ale jednak nie umywa sie do igłowej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- na pewno roller lepszy od beziglowej. Ale fakt, iglowa to juz porzadny zabieg;-) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
No a roller to tak posrednio jak komus juz bezigłowa nie wystarcza a igłowej jeszcze nie chce robić, tym bardziej ze to te same produkty co do igłowej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
hej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Nie bardzo. Tzn zależy od ampulki,ale najlepsze efekty to nawilzanie,przeciwzmarszc zkowe,na przebarwienia.
Edytowane przez ellish Czas edycji: 2013-06-05 o 11:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
przebarwień mam właśnie sporo, wcześniej już miałam robione mikro w połączeniu z kwasami migdałowym azelinowym i pirogronowym i tak teraz zastanawiam się nad bezigłową. Hmmm moja skóra jest bardziej przesuszona ale też strasznie przetłuszcza się
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
Lokalizacja: zbyt często sie przenoszę by deklarować się na jedno miast o;)
|
[QUOTE=ellish;41142701]taaa, wszystkie Twoje posty dotycza zachwalanie tego salonu. REKLAMA.
---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- hmmm i teraz napisać czy nie napisac- zarzuca ze spamuje czy nie... anyway ja w tym Dermamedzie robiłam diamentową (nie wiem czy to jakiś rodzaj bezigłowej) i koniec końców naprawdę byłam zadowolona, spoko podejście, babeczka zapodała wiele rad - generalnie dla mnie wsio ok. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=my dee;41176498]
Cytat:
![]() diamentowa, to chyba mikrodermabrazja a nie mezoterapia, a to dwa rozne zabiegi ;-) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
![]()
Sądzę, iż mezoterapia bezigłowa w moim wypadku sprawdza się bardziej, niż mezoterapia iglowa. Jestem alergiczką i po bezigłowej miałam strasznie podrażnioną skórę, nawet do tego stopnia, że tak swędziało, że ciągle się drapałam, co nie wyszło mi na dobre. Więc Kochane skonsultujcie ten zabieg z lekarzem czy kosmetyczką, ale mi doktor zabronił igłowej i powiedział, że mezoterapia bezigłowa jest nieinwazyjnym zabiegiem, bezpieczniejszym w moim przypadku.
Edytowane przez majkage Czas edycji: 2013-10-20 o 13:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Miałam dwa zabigi m. bezigłowej, pierwszy na całą twarz, drugi tylko na okolice oczu. Niestety nie widzę żadnych efektów
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:03.