|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Farbowanie foteli samochodowych
Pytanie niecodzienne
![]() Czy ktoś ma doświadczenie z farbowaniem foteli samochodowych, których część jest z materiału, a część z jakiegoś weluru? Weszłam w posiadanie fajnych, kubełkowych foteli do samochodu. Problem w tym, że chociaż ogólnie są w dobrym stanie to jednak są brudne [chociaż bardziej zakurzone] oraz ich część materiałowa, czarna, jest wypłowiała. O ile czyszczenie jakiegoś wielkiego problemu nie stanowi, o tyle schody zaczynają się odnowieniem koloru. Nie bardzo wiem jak się do tego zabrać bez ściągania obicia i rozpruwania go - nie wchodzi to w grę, bo nie dam rady tego potem złożyć do kupy. Może macie jakieś pomysły, propozycje? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Farbowanie foteli samochodowych
Fotele z materiału najlepiej zanieść do tapicera.
Edytowane przez jerr Czas edycji: 2014-11-19 o 20:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
Znalazłem taki link.
http://lederzentrum.pl/czeste-pytani...rialowych.html i na yt http://www.youtube.com/watch?v=JbeOxWx3ziQ Edytowane przez jerr Czas edycji: 2014-11-19 o 20:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Znalazłam już wcześniej
![]() Przejrzałam tez kilka wątków w google, tylko pytania zazwyczaj dotyczą tapicerem skórzanych. Liczę, że może znajdzie się gdzieś ktoś, kto sam robił coś podobnego - niekoniecznie na samochodowych fotelach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
Nie robiłem,nie widziałem osobiście,ale słyszałem o farbowaniu materiałowych foteli,że często wychodzą inne odcienie i nie wygląda to za ciekawie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
To moze sobie daruję...
Fotele są czarno szare - chciałam ufarbować jedynie tę czarną część na... czarno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Nie ma szans bez rozebrania, ew profesjonalne farbiarnie moga pomóc- al eobstawiam, ze trudno farbiarnię znależć, a i koszty będa pewnie większe niz same fotele.
Tapicer może obszyć na nowo- ale to także znowu koszty. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:53.