|
|
#1 |
|
BAN stały
|
Prounijna indoktrynacja w szkołach
Natknąłem się na pewną smutną rzecz. Mianowicie przypomniałem sobie jak w podstawówce czy gimnazjum czy nawet w szkole średniej była ostra prounijna propaganda. Wszelkiego rodzaju "Dni Europejczyka", "Konkursy wiedzy o Unii", malowanie flagi Unii czy ciągła nauka "Ody do radości". Moim zdaniem przekroczono pewną granicę i niczym młodzież w Syzyfowych Pracach, w czasach PRL czy teraz w Korei Północnej indoktrynowano.
Niedawno na maturze próbnej był tekst Baumana, ale znalazłem akurat unijny kwiatek: https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.n...6056686428f7c0 Najpierw indoktrynowano za Unią, teraz za wspólną walutą a potem za wspólną armią? Co sądzicie o postawie młodego ucznia? Kolega na próbnej napisał: "Nie będę analizował tekstów zbrodniarza Baumana" i miał nieprzyjemności. Co powinno stać się z uczniem, który coś takiego oddał nauczycielowi? Edytowane przez Imperialista Czas edycji: 2014-12-02 o 15:45 |
|
|
|
|
#2 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Prounijna indoktrynacja w szkołach
Robisz z igły widły, to nie czasy, gdy uczono kreatywnej historii, że uczniowie muszą czuć się uciskani i walczyć z systemem. Jeśli ktoś chce sobie poobcinać punkty na maturze czy tam innych testach, no to droga wolna, ale nie wiem czy gra warta świeczki, jeśli na szali jest jeszcze możliwość pójścia na studia. To mi się wydaje być tak samo denne, jak odpowiedź mojego kumpla na próbnej maturze, gdy miał wyjaśnić czemu wegetarianizm jest szkodliwy dla organizmu (chodziło o pewne aminokwasy), to on napisał, że nie uważa, żeby wegetarianizm był szkodliwy dla organizmu. Fajnie, że wyraził swoje poglądy, ale punktów za to nie dostał.
Edytowane przez b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e Czas edycji: 2014-12-02 o 16:18 |
|
|
|
|
#3 | |
|
wasza koleżanka
|
Cytat:
Gdybym była nauczycielką i dziecko odmówiłoby wykonania jakieś pracy to zostałoby przeze mnie ukarane jedynką/uwagą. A w duchu cisnęłabym beke z kolejnego dziecka indoktrynowanego "Najwyższym Czasem"
|
|
|
|
#4 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
ty tak na poważnie? jeśli tak, to a) idź do psychologa, bo widocznie masz jakąś traumę z dzieciństwa b) zgłoś do kuratorium oświaty, że byłeś indoktrynozonowany ale przede wszystkim nie zakładaj o tym wątków na wizażu, bo to nudne.
|
|
|
#5 | ||||
|
BAN stały
|
[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;49178407]Robisz z igły widły, to nie czasy, gdy uczono kreatywnej historii, że uczniowie muszą czuć się uciskani i walczyć z systemem.[/QUOTE]
Ojciec opowiadał, że w szkole średniej wprawdzie nie było mowy o Katyniu, ale nauczycielka opowiadając na przykład o 17 września 1939 robiła to takim tonem, że uczniowie nie musieli pytać o szczegóły i wiedzieli o co chodzi. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- No u mnie dochodziło nawet do tego, że nauczyciele namawiali dzieciaki, żeby przekonały rodziców, aby głosować na "tak". |
||||
|
|
|
|
#6 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
tiaaaaaaaaaaaa, a dzieciaki i ich rodziny łykały to bezwidnie i bez namysłu rodzice głosowali na tak. A jakby w szkole powiedzieli dzieciom, że mają powiedzieć, zeby rodzice skoczyli w ogień to co?
|
|
|
#8 |
|
Kawaii strona mocy
|
Myśli o integracji europejskiej zaczęły się już w dwudziestoleciu międzywojennym. Proponuję wykasować całą historię współczesną, nie będzie problemu z "indoktrynacją"
|
|
|
|
|
#9 | |
|
wasza koleżanka
|
Cytat:
|
|
|
|
#10 | |
|
Kawaii strona mocy
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Już wolałbym spędzić kolejne 2 godziny na takich zajęciach i dowiedzieć się czegoś o organizacji, która daje grubą kasę na rozwój Polski, gdzie mam możliwość wyjechać do kraju do, którego pewnie bym się nie wybrał, bo coś tam, niż 2 godziny na religii (i wiem, że nie jest to żaden obowiązek do uczęszczania), gdzie każde odmienne zdanie niż ksiądz czy zakonnica jest krytykowane i jesteś tym najgorszym wysłannikiem Lucyfera, lewakiem, antykatolikiem i co w ogóle ty tu robisz, skoro nie myślisz tak ja - ksiądz?
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
ale widzisz Imperialisto człowiek ma mimo wszystko prawo do wyrażania opinii, może się uczyć każdy a nie tylko wybrani w tym lewackim układzie.
mój dziadek przed wojną studiował prawo, po wojnie siedział w więzieniu a potem jedyne co mógł robić to pracować fizycznie jako zwykły robotnik, a o powrocie na studia mógł zapomnieć. dzisiaj taki dzieciak może sobie napisać co chce i nic mu za to nie grozi, ciekawe czy lata temu byłby taki cwany gdyby wiedział że cos faktycznie mu grozi za pisanie mądrości nie na temat podczas egzaminów. dlatego ja widzę że Ty za wszelkę cenę starasz się widzieć wszędzie problemy, ucisk złej unii. gdzie nawet narysowanie rewersu monety jest traktowanie jako zamach na niezależność państwa. ja pamiętam czasy zanim weszliśmy do unii, pamiętam referendum i to już jako człowiek mający trochę lat i nie pamiętam aby ktoś namawiał dzieciaki aby nakręcały rodziców, przynajmniej w mojej szkole tego nie było.. |
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
a mnie dużo bardziej niż unijna razi w szkołach katolicka indoktrynacja
dzięki środkom z Unii przynajmniej młodzież ma jakieś większe lub mniejsze korzyści. A jakie korzyści płyną z lekcji regularnych lekcji religii? Ja przez lata szkoły nie wyniosłam z religii żadnych korzyści, te godziny lekcyjne uważam za bezpowrotnie stracone na gadanie o głupotach, W tym czasie mógł być drugi język obcy albo dodatkowa fizyka której w LO było skandalicznie mało. |
|
|
|
|
#14 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko o to, że kolega nie napisał w ogóle pracy, więc za co komisja miała przyznać punkty? Poza tym- teksty Baumana nie Baumana, analizować trzeba umieć. A jeśli to taki wróg, to chyba tym bardziej powinniście to robić. |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Wtajemniczenie
|
Czyli nie zgadzasz się z informacją serwowaną przez środowiska prawicowe jakoby na 2014 rok, bilans Polski w Unii to 385 miliardów złotych strat?
|
|
|
|
#16 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mądry człowiek w ramach buntu przeanalizowałby słowa Baumana własnymi słowami, a nie pisał to co Imperialisto przytoczyłeś, bo to nie jest zachowanie człowieka mądrego a zwykłego człowieka który wie że brak byłoby mu argumentów, bądź nie wie jak to zrobić. a co do kościelnej indoktrynacji to jest dopiero ciekawy temat, a nie jakaś tam prounijna indoktrynacja. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
BAN stały
|
Autorze, ale analizować można każdy tekst, nawet człowieka, którego nie szanujemy. Jeśli się tylko potrafi. Widocznie tamten nie potrafił.
|
|
|
|
|
#19 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I skończyły się całą serią wojen polsko-niemieckich w zaledwie 2 lata po Zjeździe Gnieźnieńskim. PS. Czy wiecie, że Unia nie opisała żadnej procedury wystąpienia z niej? |
|||
|
|
|
|
#20 | |
|
Kawaii strona mocy
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Spisek |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Innymi słowy to nie Sejm i Senat, a Parlament Europejski wydaje zgodę na wystąpienie z UE. Ładna mi procedura. ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Oczywiście, że spisek, bo GW strasznie płakała nad biednym Baumanem po tym, jak powitał go NOP we Wrocławiu. Szkoda tylko, że nie opisała jak on mordował polskich patriotów. |
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Kawaii strona mocy
|
Cytat:
Masz więc przedstawione 2 strony: UE i państwo członkowskie. W naszym ustawodawstwie do wystąpienia z organizacji międzynarodowej (bo UE jest nią od Traktatu z Lizbony) Sejm i Senat muszą wyrazić zgodę. A reszta jest standardową procedurą procesu decyzyjnego UE, nic dziwnego w tym nie widzę.Przy okazji polecam Ustawę o umowach międzynarodowych. |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tu widzę głębszy problem w koledze a nie w egzaminie. no ale był to próbny, wiec nic nie znaczący egzamin więc przykozaczył, ciekawe czy tak samo by się zachował na państwowym, no ale wtedy by pewnie nie chciał "ginąć" za poglądy i by odpowiadał na te pytania. zresztą dlaczego nie zostawił tego testu, przechodząc do innych pytań tylko musiał błysnąć? ja bym zostawił te zadania i przeszedł do innych, bo co to niby miałoby mi dać że napisałbym sobie co myślę o nim? to nic nie daje, poza zrobieniem celowego szumu w szkole i przylansowania się w towarzystwie, że oto patrzcie jaki jestem za☠☠☠isty w dupie mam Baumana, zachowanie dziecinne a nie osoby która zaraz ma zdawać egzamin dojrzałości. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Konto usunięte
|
Imperialisto, jak mi powiesz, ile masz lat, to Ci wytłumaczę, czemu gw robi te matury.
|
|
|
|
|
#25 |
|
BAN stały
|
Wrocławski sąd na szczęście złagodził wyroki wobec członków NOPu którzy zakłócili wykład Baumana i zamiast 6 tysięcy złotych grzywny najwyższa będzie wynosić 2 tysiące (trzeba będzie wspomóc chłopaków jakoś). Co oczywiście i tak jest skandalem, bo gdyby takie coś miało miejsce w Wielkiej Brytanii czy USA policja skwitowałaby słowami "mamy wolność słowa".
W Polsce Bauman stał się wręcz męczennikiem. Minister Nauki z PO jeszcze przepraszała go za incydent, Policja rozpędza nawet delikatne demonstracje przeciwko jego wizytom w Polsce: https://www.youtube.com/watch?v=qcoNf9Us0MM Mam tylko nadzieję, że czerwona kreatura nigdy Gdańska nie odwiedzi. Raz był, ale niestety nie powitałem go. A wracając do meritum przerażające jest to, że w Polsce historia w szkołach cały czas dostaje mniej godzin i bardzo często kończy się na roku 1945, przez co nikt nie zdaje sobie sprawy czym była komuna w Polsce. Nie mam pojęcia dlaczego GW bierze udział w układaniu matur próbnych. |
|
|
|
|
#26 |
|
Konto usunięte
|
Moim zdaniem przesadzasz. Unia ma swoje plusy jak i pewne absurdy, ale na pewno nie działa to w ten sposób jak opisujesz. Co do finansów od Unii to i tak dużo kasy idzie na urzędników od spraw Unii, więc sama Unia nam jako krajowi za wiele nie pomaga, no ale zawsze coś.
Pamiętam jak jakieś gender-oszołomy zakłócali niedawno czyiś wykład, ciekawi mnie co wtedy pisałeś o tym. A teraz jak jakieś oszołomy po drugiej stronie barykady zaczęli zakłócać czyiś wykład, to ich bronisz. Hipokryzja. ''wracając do meritum'' - nie przypominam sobie byś kiedykolwiek odnosił się do meritum. Edytowane przez 201605161006 Czas edycji: 2014-12-03 o 15:25 |
|
|
|
|
#27 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#28 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Siedemdziesiąt lat po tym, jak Hallstein przedstawił swoją wizję Europy w wygłoszonym przez siebie przemówieniu, jest ona bliska urzeczywistnienia. Politycy bezwzględnie słuchają rozkazów kartelu . To nie przypadek, że dokładnie ci sami politycy przymuszali innych przywódców politycznych do złożenia podpisu pod tak zwanym Traktatem Lizbońskim, który umożliwia kartelowi przejęcie władzy nad Europą. Więcej o korzeniach Unii dla ciekawych tu http://www.relay-of-life.org/pl/introduction/index.html A tu, można rzec, historia UE w pigułce http://www.kurkiewicz-family.com/nor...a-bruksela.htm Edytowane przez corka_rybaka Czas edycji: 2014-12-03 o 16:38 |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Zakorzenienie
|
lubię w prawaczkach to, że jak unia daje pieniądze, to oni biorą, jeżdżą po nowych drogach, korzystają z nowych miejsc pracy itp.
ale ogólnie to nie są za unią, bo są tacy zasranie wolnościowi (oczywiście wolność to życie według jedynego słusznego wzorca)
|
|
#30 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Tak swoją drogą komuniści w stosunku do tych, którzy ich nie lubili mówili podobnie. Czyli na przykład komuna ich wykształciła, a śmią pluć na nią. Swoją drogą to Unia czy socjaliści próbują ustawić nam życie pod wspólny wzór. Jako wolnościowiec uważam, że to ludzie w najważniejszej sprawie powinni o sobie decydować - czyli innymi słowy co chcą robić z pieniędzmi, a nie państwo przez wysokie podatki. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:40.