|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
prasowanie ubrań - praca
Hej dziewczyny
![]() Jestem studentką, co za tym idzie wiadomo - nie przelewa się, a i sesja powoli się zaczyna, więc trzeba sobie znaleźć jakieś zajęcie ;> Buszując po gumtree wpadłam na ogłoszenie pracy, które wydaje mi się idealne w mojej sytuacji. Mianowicie ktoś chce żeby mu prasować ubranka dla dzieci, które później sprzedaje na aukcjach. Ubranka będzie przywozić i odbierać, także nawet bez wychodzenia z chaty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: prasowanie ubrań - praca
Nie, prasowanie to żadna filozofia. No chyba, że masz jakieś felerne żelazko albo ciuchy z jedwabiu etc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Jak już będziesz prasować, uważaj na szwy.
Nieraz kupiłam córce ciuchy na All, prasowane po lewej stronie - wszystkie szwy (nici poliestrowe) stopione żelazkiem, drapiące i gryzące po ramionach i bokach. Ciuchy do wyrzucenia. Niby taka bzdurna rzecz prasowanie, ale nawet to trzeba umieć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Ogólnie ciuszki dziecięce ciężko się prasuje. Moja mała miała kiedyś bluzeczkę z tak zwaną złotą niteczką. Wyobraźcie sobie, że po przeprasowaniu niteczka się stopiła pomimo, że na metce była informacja, że można prasować. Reklamacji oczywiście nie przyjęli. Odpisując, ze prasowałam za wysoka temp. a jak im udowodnię, że było inaczej?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Ja też coś dorzucę, trzeba uważać na bluzki, koszulki, które z przodu mają ozdóbki typu guziczki, bo jak będziesz prasowała tył (plecy) to taki guziczki brzydko się odbijają. Dlatego ja wtedy taki ciuszek delikatnie naciagam na początek deski, na ten trókjkąt i prasuję po jednej stronie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Marszałkini II RP
|
To dobry pomysł. Sama z chęcią zatrudniłabym kogoś do prasowania.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:36.