![]() |
#1 |
BAN stały
|
Kraków-gdzie kupię półfabrykaty do biżuterii,filc?
Drogie Wizanki może któraś z Was wie gdzie w Krakowie kupić koraliki chodzi mi o takie większ kostki, łezki imitacje turkusów itp. Wiem, że można to kupić przez internet, ale wolałabym oglądnąć te koraliki i wogóle czy pasuję do mojego pomysłu. Może adres jakiejś hurtowni świecidełek???
PA |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
![]()
Niestety nie mieszkam w Krakowie ale w Dębieńsku (30km od Katowic) Jest to mała miejscowość ale mamy tam pasmanterię . Założę się że w Krakowie też jest . Gdy mam ochotę na zrobieniu czegoś z koralików to takież zawsze dostanę w pasmanterii .
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Koraliki
Betto znalazlas gdzies w Krakowie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
w pasmanterii to bedzie cieko kupic koraliki z kamieni, ja kupuje na gieldzie mineralow ktora jestna slasku w listopadzie, albo tutaj:
http://www.qnszt.pl/catalog/94/640.html http://www.qnszt.pl/catalog/62/921.html http://www.qnszt.pl/catalog/130/994.html albo tutaj: http://www.hand-made.pl/go/_info/?id=781 http://www.hand-made.pl/go/_info/?id=713 http://www.hand-made.pl/go/_info/?id=672 powodzenia aha: sklepy sa sprawdzone, dobry kontakt, szybko wysylaja, gnszt daje jakis gratis do przesylek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
W Galeri Kazimierz w Empiku są różne koraliki, nie wiem czy akurat kamienie też, ale koraliuczki na pewno no i są też różne inne ciekawe rzeczy (linki, bigle...)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
a Białystok?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
podłączam sie do pytania. a Białystok??
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Co do Krakowa to często sa organizowane targi minerałów i skamieniałości a tam często mozna trafic na koralki z kamieni, a także kupic ciekawa bizuterie duzo taniej. Już pewnie niedlugo odbędą się takie targi w nowej hucie a później na większości uczelni i w hotelu cracowia. Ja szcze gólnie polecam te w Nowej Hucie i na UJ
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Nie wiem czy to prawda ale moja koleżanka która już hoho robi wyroby z koraików i kamyków mówiła mi że na ul.Rakowickiej 1 i 5 (chyba takie numery
![]() I jakbyś tam była i sprawdził się ten sklepik możesz dać mi znać czy warto tam zawitać. Czekam i pozdrawiam Marta |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Mieszkam w Zachodniopomorskim, 100km do Szczecina.. hi hi
Kupuję koraliki w tanim sklepie, ale takie zwykłe. Najlepiej spróbować przez internet. Na allegro widziałam dużo różnych koralików, ale nie wiem, czy zaspokoją twoje ambicje. http://www.allegro.pl/search.php?str...der=t&st=gtext może tu coś znajdziesz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Pytanie do Krakowianek:)
Drogie Panie, zwlaszcza z Krakowa (ale jesli znacie podobne adresy w Wawie, tez chetnie skorzystam), gdzie moge znalezc W REALU sklep w ktorym moglabym zakupic drucik posrebrzany, linke jubilerska, zawieszki etc.
Wrocilam z zagranicy, ktora pelna byla autorskich cudeniek, wyksztalcenie stosowne mam i sporo pomyslow, tylko materialow znalezc nie moge! Skad jubilerzy i autorzy bizuterii biora takie elementy??? Kiedy wykonam pierwsze prace, chetnie sie pochwale ![]() Ach, dodam tylko, ze wyszukiwarka nic mi nie odpowiedziala na ten temat... Edytowane przez Sylwiasta Czas edycji: 2008-05-06 o 20:51 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Dot.: sklep z materialami jubilerskimi w Krakowie
hmm.. nie jestem z krakowa, ale przykaldowo we wroclawiu zbyt wielkiego wyboru nie ma i trzeba korzystac z internetu: qnszt.pl, koraliki.pl, dadaleria.pl itd
gdzies byl watek gdzie co i za ile - dziewczyny swoje doswidczenia opisały ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Nie jestem z Krakowa ale wiem że na Rakowickiej 5 jest sklep z półproduktami zresztą tam sklep koło sklepu wszytko dla jubilerów no i w Empiku w Galerii Kazimierz ale tam drożej podobno (nie wiem nie byłam).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Wtajemniczenie
Lokalizacja: jestem czarownica wiec pewnie gdzies latam na miotle...
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Na razie prefabrykaty sie susza....
![]() Sklep znalazlam, na Rakowickiej 1, przemili panowie i spory wybor ale elementy drogie po pieronie bo wszystko na wage. Za srebrna zaczepke do branzoletki zaplacilam prawie 10 PLN! Karta placic nie mozna. W Empiku w Galerii Kazimierz? Cos podobnego!? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
BAN stały
|
Cześć!Sklep jest na Rakowickiej 5 lub 7,nie pamiętam nazwy-takie przeszklone wejście.Płacić kartą można tylko maszeruje się do sklepu ze złotem (to chyba ta sama firma).Rzeczywiście sporo zapłaciłaś za zapięcie,w Galerii Kazimierz są też inne rzeczy,sama musisz się przejechać i zobaczyć co Cię interesuje,bo nie sposób opisać wszystkiego,ale raczej wszystko jest Rayhera,a ta firma do tanich nie należy.Napisz,co chcesz konkretnie wiedzieć,może będę mogła Ci pomóc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Kraków-gdzie kupię półfabrykaty do biżuterii?
witajcie dziewczyny
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
Lokalizacja: jestem czarownica wiec pewnie gdzies latam na miotle...
|
Dot.: gdzie w KRAKOWIE kupię półfabrykaty do biżuterii?
nie jestem z krakowa ale może pomogę.... http://www.empik.com/homeart.jsp?a=1 - empik sztuka rodzinna ale tam mają trochę drogo....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
yhm, w empiku w Galeri Kazimierz, koraliki są drogie ale półfabrykanty typu zawieszki, bigle mają ceny jak w sklepach internetowych.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
no to super.....
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
polecałabym raczej pasmanterie a nie drogerie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
uppps....faktycznie się żle wysłowiłam...chodziło mi o pasmanterie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
w pasmantriach tez są, np w M1 (taki sklep z włóczkami i chyba maszynami do szycia gdzie haftują motywy na życzenie) albo ten drugi z materiałami, albo pasmanteria na Limanowskiego, tam są koraliki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Nie wiem czy kojarzysz DH Wanda w Hucie. Pzy nim po lewej stronie jest pasmanteria, mają naprawdę bogaty wybór. No i ceny znośne, a obsługa bardzo miła, zawsze jakimś swoim pomysłem doradzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Sklepy z dodatkami jubilerskimi w Krakowie?
Witam!!
Czy może spotkałyście się ze sklepami, które w swojej ofercie mają półfabrykaty do produkcji biżuterii i może jakieś kamienie? Ja widziałam jeden na Ariańskiej, ale był bardzo drogi i słabo wyposażony. Zresztą sprzedaż tylko hurtowa, ewentualnie po uśmiechu i tak w drodze wyjątku przy dużych zakupach zgodziliby się na detal. Na qnszcie i innych tego typu stronach jest o wiele taniej, ale same wiecie, że najfajniej się robi zakupy jak się coś widzi na własne oczy. Ratujcie...
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Dot.: Sklepy z dodatkami jubilerskimi w Krakowie?
o ile dobrze kojarze to na ul.Rakowickiej-jest tam centrum jubilerskie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Podobno w Galerii Centrum (w Empiku) jest dużżżżży wybór
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
ja bylam w empiku, ale w galerii kazimierz -wybor dosc duzy, ale niestety dosc drogo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
Na ul.Rakowickiej jest kilka sklepów z półfabrykantami/dodatkami jubilerskimi. Niestety nie wiem jak kształtują sie ceny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
Dziękuję, widziałam w Empiku, może i się wydaje duży wybór alee tylko kryształków i perełek. Może dość duży wybór półfabrykatów, ale zgadazm się starsznie drogo.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:02.