|
Notka |
|
Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Dopasowanie do partnera w związku- jak to jest z Wami?
Drogie Wizażanki,
chciałam Was zapytać o zdanie w pewnej sprawie ![]() Czy uważacie, że kobiety są bardziej "plastyczne" w kwestii seksu niż mężczyźni? Chodzi mi o to, czy będąc z kimś w związku zdarzyło się Wam zmienić swoje dotychczasowe zachowania, bądź poglądy w pewnych sprawach. No i zastanawia mnie, czy to dlatego, że po prostu kobiety dopasowują się do swoich partnerów w łóżku (w większym stopniu niż faceci dopasowują się do nas). Jak to było u Was? A może Wasz facet dopasował się do Was? Edytowane przez karitsa66 Czas edycji: 2015-04-17 o 17:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Dopasowanie do partnera w związku- jak to jest z Wami?
Nie, nigdy się nie dopasowywałam. Seks jest dla mnie BARDZO ważny w związku, tak samo jak zaufanie i szacunek, TAK SAMO, bez seksu nie ma związku, więc szukam takich facetów, którzy mają libido jak moje, żeby nikt nie był frustrowany.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
zuy mod
|
Kaguya - no ale chyba troszkę zawsze trzeba się dopasowac do partnera (w drugą stronę też), bo trudno o dwie osoby z dokladnje takimi samymi potrzebami?
![]() |
![]() |
#4 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie ma żadnej opcji bycia z kimś kto ma mniejsze libido niż ja ![]() Dokładnie, związek bez seksu czy seksu 2 razy w miesiącu to dla mnie kpina jakaś. Czy to w ogóle związek jest? Bez namiętności, skoro facet chce się ze mną kochać codziennie to oznacza, że go pociągam i podniecam a wynikiem tego jest wiadomo co ![]() Gdyby on się ze mną kochał 2 razy w mies dla mnie by to oznaczało,że go poprostu nie pociągam seksualnie, a to co nas łączy to jakaś bliska przyjaźń, bo nie miłość. Kaguya, szukaj dobrze i nie rezygnuj. Moj ost urlop z facetem: bilans: 10 godz codziennie ![]() ![]() To tylko moje zdanie ![]() P.s akurat mój ex i mój obecny to Arabowie, to wiadomo libido nie z tej ziemi, ale z tego co czytam i słysze o znajomych to Polacy mają niskie libido, 2 razy w miesiącu to norma a nie wyjątek a w związkach paroletnich prawie zapomina się już co to seks i namietność. Niewyobrażam sobie być w takim 'związku'. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ---------- Cytat:
Jednak można znaleźć i trzeba szukać ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Ieka Czas edycji: 2015-04-18 o 06:28 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
zuy mod
|
Ale chyba inaczej rozumiemy temat watku. Ja widzę coś więcej niz częstotliwość seksu
![]()
![]() |
![]() |
#6 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Co do dopasowania się w innych dziedzinach, to zależy, jakie to dziedziny, ale skoro temat na Seksie, to odpowiedziałam o seksie. Nie mogłabym związać się np. z miłośnikiem disco polo albo rapu, narcyzem, alkoholikiem, narkomanem, imprezowiczem, uległym facetem (w sprawach życiowych), bucem, krótkowłosym, otyłym itd. itp. U mnie nie chodzi o samo dopasowaywanie się, ja po prostu nie wchodzę w związek, jeśli bardzo się różnimy i wiem, że nie dam rady zaakceptować pewnych cech czy zainteresowań. Zawsze byłam tolerancyjna, nie skreślałam facetów, dawałam drugą szansę, ale życie mnie kopnęło parę razy boleśnie w dupę, więc teraz nie ma zmiłuj. Łatwiej mi tak żyć. To nie oznacza, że szukam ideału ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
zuy mod
|
Kurcze, musze sie obudzic całkiem zeby pisac bardziej zrozumiale chyba
![]() Chodzilo mi o to, ze sama czestotliwosc seksu nie czyni - ale tez to, co kto lubi w lozku. Ot, chociazby ulubione pozycje nie muszą się pokrywac, jeśli potrafimy się dogadać i isc na kompromis. Faceta moze np jarac dochodzenie na piersi - mnie to osobiście ani ziebi, ani grzeje wiec nie widzę problemu, zeby sprawic mu w ten sposob przyjemnosc. O takie - moze bardziej szczegółowe - kwetie mi chodzilo ![]()
![]() |
![]() |
#8 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
zuy mod
|
Nie no, to inna kwestia - bardziej chodzilo mi o to, ze ja np lubie misjonarska, TZ na pieska, wiec mozemy robic raz tak, raz tak. Jeśli ulubiona pozycja jest problematyczna dla drugieh strony to moze byc kiszka :/
![]() |
![]() |
#11 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Nie wiem po co się na siłę dopasowywać w takiej kwestii...
![]() Odnośnie libido, ja mogę spokojnie kilka razy dziennie nawet, mój obecny TŻ ma minimalnie niższe, ale nie narzekam ![]() Poprzedni to był niewypał, raz na 2-3 tygodnie i jeszcze marudził na mnie wspólnej znajomej, że ja chcę za dużo ![]() Odnośnie pewnych upodobań muszą być takie same, bo inaczej to by nie miało racji bytu. I takich partnerów szukałam. A co do pozycji... Ja w sumie prawie wszystkie lubię, ulubionej brak, ale za to nie przepadam za byciem na górze i nie dałabym rady z kimś, dla kogo to najlepsza pozycja ![]()
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
BAN stały
|
Cytat:
Dodam, że nie traktuję stojącego na mój widok notorycznie członka mojego faceta, jako dowód jego miłości. Uczucia się okazuje w różny sposób, z drugiej strony napalenie nawet częste na czyjś widok wcale nie musi tejże miłości oznaczać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Oj tam nie chciałam nikogo urazić, napisałam tylko jak ja to widzę.. Mój ex, bo z nim mieszkałam też spooro pracowal ja też bylam na studiach i wiadomo sobie dorabiałam ale to nie przeszkadzało. Ja w takim związku funkcjonowalam bardzo dobrze, bo innego nie znałam.
Cieżko mi sobie wyobrazić by było inaczej ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Nie dopasowują, tylko poświęcają swoje własne upodobania dla świętego spokoju, albo żeby nie urazić misiaczka, albo ze strachu, że odejdzie.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Czuję sarkazm, ale to się chyba naprawdę często zdarza. Kobiety chyba wciąż czują się "zobowiązane" do poświęcania swoich upodobań w związku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
BAN stały
|
Cytat:
A dopasowanie się tym się różni od poświęcania, że dotyczy obu stron i odbywa się przy obopólnej skłonności do kompromisów, po tym można je odróżnić od poświęcania. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
chodziło mi o to ze w seksie nie da się "dopasować", bo to oznacza kompromis, rezygnację z czegoś. Albo się pasuje od razu i jest super, albo nie styka i trzeba się poświęcać by zachować inne elementy związku.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
zuy mod
|
Kompromis jest zly?
![]() |
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Nie. napisałam, że kompromis nie jest dopasowaniem. jest rezygnacją z części swoich upodobań.
Poza tym nie zawsze jest możliwy. Jak rozwiązać seks w związku dwóch uległych? Albo przy drastycznej różnicy temperamentów? Wówczas mamy poświęcenie a nie kompromis (zacisnę zęby i rozłożę nogi raz w tygodniu, chociaż dla mnie lepiej jest raz w miesiącu, ale facet chce codziennie)
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Poświęcenie w seksie nie jest dobrym pomysłem... W ogóle podejście w stylu 'poświęcę się żeby jemu było dobrze' jest złym pomysłem. A kompromis chyba działa tylko wtedy kiedy obie osoby coś lubią (w stylu ona preferuje pozycję A, on pozycję B i robią raz tak raz tak, a nie: ona lubi tylko pozycję A, a B nie znosi, ale poświęca się dla niego). Nie widzę możliwości kompromisów w związkach 2 uległych/dominujących (oprócz otwartości lub switchowania jednej osoby) albo osoby klimatycznej z kompletnie waniliową.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:01.