![]() |
#1 |
BAN stały
|
Homoseksualizm
Jeśli homoseksualizm jest etycznie ok (a nie ma argumentów, żeby nie był) to adopcja dzieci też jest ok. Wiele osób akceptuje homo, ale bez adopcji dzieci - problem polega na tym, że taka argumentacja nie wytrzymuje krytyki. Nie ma za bardzo argumentów, żeby zakazać adopcji dzieci. Popularnym stwierdzeniem jest to, że dzieci są okrutne i wyśmiewałyby takie dziecko; w rzeczywistości dzieci wyśmiewają też osoby, które mają ojca Murzyna. Nikt jednak nie postuluje, by zakazywać czarnym adopcji.
Zawsze, gdy toczą się dyskusje na ten temat, argumenty zaczynają się i kończą na religijnych. Okazuje się więc, że za pomocą zdrowego rozsądku nie za bardzo jest jak pokazać, że geje nie powinni mieć dzieci. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Homoseksualizm
Argument jest naukowy. Wychowanie dziecka w takiej "rodzinie" może negatywnie wpłynąć na jego psychikę. Dziecko wychowane przez dwóch tatusiów może mieć zaburzoną wizję rodziny. Może - nie musi, ale ja jestem przeciwny eksperymentowaniu na dzieciach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Negatywne skutki na psychikę może mieć wychowanie w jakiejkolwiek rodzinie.
Widziane okiem faceta. Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap. http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20 http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie ma pewności, że wychowanie w rodzinie homoseksualnej będzie obojętne dla dziecka. Nikt nie robił badań, ale są przesłanki wskazujące, że to co do zasady w negatywny sposób wpływa na dziecko. Dla mnie wystarczy - dobro dziecka przede wszystkim. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() strach myśleć o dzieciach z bidula, brak wizji rodziny musi być przerażający ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
zuy mod
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
Co to jest zaburzona wizja rodziny? Jaka to konkretnie wizja?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Buc
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
Nie mam nic przeciw adopcji dzieci przez homoseksualistów dowolnej płci. Mogą być wspaniałymi rodzicami, a każda kochająca rodzina jest lepsza niż bidul.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie problemem nie jest sama rodzina homo jako taka, w niej ,tak jak i w zwykłej hetero może pojawić się patologia ale tak jak i w "normalnej" w większości przypadków jest po prostu ok, jest troska ,więzi i miłość.Dla mnie problemem dla takiej rodziny jest jej otoczenie,które może ją piętnować,przekazywać własnym dzieciom negatywne emocje ,lekceważenie ,przez to krzywdząc dzieci z takich rodzin. A dzieci bywają okrutne,zwłaszcza jeśli mają poparcie rodziców, jeśli czują się lepsze ,bo mają tatę i mamę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
Ja popieram adopcje dzieci przez homoseksualistow, ale nigdy o tym nie dyskutuje, bo ludzie, ktorzy w zyciu nie mieli w rekach ksiazki o rozwoju dziecka itp. zawsze wytaczaja argumenty typu "tak! a potem dziecko bedzie mialo zaburzona psychike! uwazam, ze dziecku lepiej w domu dziecka, niż się z pedałami wychowywać" itp. A jak to mowi kiepski rodzic, ktorego dzieci wcale nie mialy wspanialego dziecinstwa w pelnej rodzinie z mama i tata, to po prostu rece opadaja.
Edytowane przez b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e Czas edycji: 2015-04-25 o 10:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Queen Of Darkness
|
Uważam, że homoseksualne osoby nie powinny adoptować dzieci.
Już sam fakt, że są z sierocińca, jest stresujący. Takie dziecko będzie sie bało zaprosić znajomych do siebie, bo w Polsce katolickiej gdzieś na wschodzie będzie wytykane palcami, z łatką geja. Bardziej akceptowalny społecznie jest alkoholizm niż homoseksualizm. Tak mi się wydaje. Problem leży w religii, bo duża część katolików ( która mało wie o swojej religii) pod pretekstem, kościoła szykanuje takie osoby. Na zachodzie jak najbardziej, w Polsce chyba nigdy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
BAN stały
|
Cytat:
Idąc tym tropem powinno się nie pozwalać na adopcję śmieciarzom, bo dzieci będą miały polewę że stary Krzyśka jest śmieciarzem. Poza tym ten argument każe podporządkować się różnym degeneratom (degeneraci się śmieją, więc nie róbmy tego i tego). Dziwne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zaczynanie tematu z tezą i takimi tekstami pokazuje, że jesteś totalnie zamknięty na dyskusję. Wbrew pozorom materiału jest sporo - jest wiele szokujących badań na temat molestowania, które według niektórych (a według innych nie) zdarza się znacznie częściej, niż w heteroseksualnych czy domach dziecka. Ostatnio pojawiła się książka dziewczyny wychowanej przez dwie lesbijki, która przyznaje, że one robiły co mogły, ale jest absolutnie przeciw takim adopcjom + otrzymała szereg głosów poparcia od osób w dokładnie tej samej sytuacji. Są głosy psychologów i psychoterapeutów mówiących o problemach dzieci z takich adopcji. By dyskutować na poziomie - musiałbyś znać badania, zrozumieć metodologię, by podważyć, znać literaturę przedmiotu, doskonale znać się na psychologii dziecięcej, umieć uzasadnić swój pogląd i obronić go. Szanując opinię rozmówców, jeśli mają podstawy. A mają. Zacytowany fragment pierwszego, rozpoczynającego temat posta (!) pokazuje, że jesteś zaślepionym fanem jednej tezy, nie przyjmującym żadnych argumentów - a priori. Opinię sobie możesz mieć dowolną, możesz innych spytać o opinię i tak samo kompletnie nic z tego nie wyniknie, bo sam dobrze wiesz, co się do posiadania opinii porównuje. Też mam swoją, ale tym tekstem zabiłeś całkowicie sens rozmowy z Tobą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
BAN stały
|
Cytat:
Polecam kurs czytania ze zrozumieniem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||
Raczkowanie
|
Nie uważasz, że zakładając temat z tezą wypadałoby choć odrobinę wiedzieć o czym piszesz? Tak choć trochę się wysilić, uzasadnić, a nie rzucić "bo ja tak mam, mi się tak wydaje, a jak ktoś ma inne zdanie to debil i czytać nie umie? btw mi się nie chciało czytać".
Ręce opadają. Cytat:
By wątpić w ich autentyczność - musisz umieć podważyć. Swoją drogą wątpisz zanim widziałeś - sam się podkładasz, dyskutujesz nie dla dyskusji, ale dla wyrażenia wbitej opinii, której nie zmienisz niezależnie od faktów. Urocze. I bezcelowe. Cytat:
Po kiego w ogóle ten temat założyłeś? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
BAN stały
|
Zboczeńcy molestujący dzieci są i homo i heteroseksualni. Kazirodztwo w rodzinie też nie zależy od preferencji molestującego.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
a'propos badań, tu jest urocza i popularna (acz z dobrymi źródłami) dekonstrukcja naczelnej homofobicznej ściemy: http://slwstr.net/blog2/2014/1/31/regnerus-fail. Na tymże samym blogu można znaleźć równie ładne podsumowanie rozmaitych badań udowadniających, że homoseksualizm jest chorobą; po tej lekturze nie dziwią już cuda, jakie ze swoją próbą robił inny naczelny ściemniacz, czyli Paul Cameron.
Edytowane przez rembertowa Czas edycji: 2015-04-25 o 17:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
I jak rembertowa gorąco polecam Pochodne |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Hrodebert
|
Całkiem niedawno Mark Regnerus przeprowadził dość obszerne badania na ten temat. No niestety nie wyszły zbyt dobrze dla par homoseksualnych, co mnie zaskoczyło dzieci wychowywane przez dwie lesbijki były częściej molestowane niż dzieci wychowywane przez gejów.
http://www.thepublicdiscourse.com/20...regnerus.com/. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
Dopiero co rembertowa zalinkowała materiał na ten temat.
A badania są stare, co w zasadzie nie czyni różnicy bo od początku śmierdziały zgnilizną. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Przeczytałam go, no pewnie faktycznie była z jakiegoś powodu nieszczęśliwa, bo pechowo trafiła do rodziny, która miała inne potrzeby i inne podejście do życia niż ona, dopiero gdy dorosłą mogła się od tego świadomie odciąć. Ale to samo może się wydarzyć gdy np. głęboko wierząca rodzina adoptuje dziecko, które wewnętrznie czuje, że w boga nie wierzy, ale żyje zgodnie z zasadami rodziny i dopiero po latach może żyć po swojemu. I w wielu innych sytuacjach, gdy rodzice mają poglądy i potrzeby mocno odmienne od poglądów i potrzeb dziecka. No i ona pisze, że "robiły co mogły", ale jednak wydaje mi się, że niezbyt i mogły się postarać bardziej, zamiast wychowywać córkę w poczuciu, że mężczyźni są zbędni w życiu, co zdaje się było głównym zarzutem tej pani wobec jej mam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
zuy mod
|
Argument anegdotyczny w takiej sytuacji to zaden argument, poczytajcie sobie milionowy watek o problemach z toksycznymi rodzicami, o DDA, o przemocy w rodzinie. Tej hetero.
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
Dzieci Neil Patricka Harrisa nie wyglądają na nieszczęśliwe. Rickiego Martina też nie
![]() Wydaje mi się, że większość ludzi gdy mówi "homoseksualista" ma przed oczami oszołoma pokroju Rafalali czy Michała Witkowskiego, stąd te dziwne osądy i oskarżenia. Smutne.
![]() |
![]() |
#27 |
BAN stały
|
Sam znam ludzi, którzy nienawidzili pedałów, bo to szatan, zło, rozpusta. Ale jak pojechali na Zachód i poznali porządnych gejów, to od razu zmienili zdanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
Normalnie jest przyjete ze mama to kobieta a tata to mezczyzna.W zwiazku homoseksualnym to ta sama plec jest mama i tata.Mezczyzna to mama i mezczyzna to tata.
W takich zwiazkach dzieci moga byc szczesliwe,ja nie widze przeszkod.Niestety wielu ludziom przeszkadza gdy dziecko do kobiety wola tata,a w innym zwiazku do mezczyzny wola mama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
zuy mod
|
wtf a czemu ma wołać mama do faceta?
![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Ponoć to grubella i wypisuje swoje standardowe mądrości
![]()
Widziane okiem faceta. Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap. http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20 http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:48.