|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Pasemka tracą kolor!!!
Wydaję zawsze sporo kasy na balayage u dobrego fryzjera ale trzyma się on niestety z 1,5 miesiąca! Używam szamponu i odżywki Elseve (czerwonej). Zawsze tak mi się robi. Blond pozostaje a inne kolorki powoli się wypłukują...Raz zafundowałam sobie profesjonalny szmpon L'Oreal i niestety 38 zł poszło na marne bo efekt ten sam - kolor znika! Dlaczego? czy to zależy od struktury włosa, czy może farba źle położona bo już mi ręce opadają...
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pasemka tracą kolor!!!
radze ci zmienic tego fryzjera
moze sam fryzjer nie jest zły ale farby ktoore uzywa napewno tak!
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Problem w tym, że za każdym razem idę do innego fryzjera i robi mi nie jakimiś paletami tylko profesjonalnymi farbami!
|
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
mam ten sam problem ,niestety na moich wlosach farba trzyma sie jeszcze krócej,podejrzewam że to wina kondycji moich włosów niestety
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
ja mam to samo
,pierwszy raz w życiu farbowałam włoski tzn robiłam balejaż z dwoch kolorów:ciemnego (mocca) i blondu iiiii cooo? ciemny się wypłukał i to już po 3 tyg a jedynie blond został taki jaki był.Myślę że to nie jest wina kondycji włosów bo moje przed farbowaniem były zdrowiutkie-niczym nienaruszone i teraz myślę że też takie są-nie mam z nimi żadnego problemu,są lśniące i wyglądają zdrowo -jedynie ten ciemny kolorek się wypłukuje
"Mówią, że, kiedy rodzi się człowiek z nieba spada dusza i rozpada się na dwie połowy... Jedna z nich trafia do kobiety druga do mężczyzny... Natomiast całe życie polega na odnalezieniu tej drugiej połowy... połowy swojej własnej duszy... połowy samego siebie..." |
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, jeśli często farbujecie, zapewne macie już przesuszone, porowate włosy - farba nie wnika głęboko (bo łuski są otwarte) i dlatego się wypłukuje.
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Mnie już po tygodniu zmył się kolor ten ciemniejszy, na drugi raz to chyba wezmę ze sobą wypróbowany szampon danej firmy
|
|
|
|
|
#8 |
|
Przyczajenie
|
wydaje mi się ,że tessalia trafiła w samo sedno mojego problemu z pasemkami i chyba dokładnie opisała moje włosy.Mam dokładnie taki problem z nimi.Okropnym błędem z mojej strony było ufarbowanie latem na blond,a póżniej urlop w gorącym kraju i słona woda.Do tej pory nie mogę trafić na żadną odżywke ( z tych ogólnie dostępnych w sklepach )która by pomogła.Macie jakieś propozycje ?
|
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny....blond włosy mają otwarte łuski przez rozjaśnianie i jest naturalna sprawą że pasma ciemniejsze się zmywaja....ja tez na początku byłam w szoku....no bo jak to mozliwe...ale po uświadomieniu mnie przez fryzjera wiem że to mozliwe...sama bardzo zapragnełam miec na blond włosach ciemne brązowe pasma ale pomyslałam że to marnotrastwo -wyrzucac co rusz pieniądze...ale zdecydowałam sie....fakt włosy jasnieją po myciu a po miesiacu mało są widoczne ale podczas kolejnych farbowań te pasma utrzymuja się dłużej....i fajnie wyglądają...z tego co usłyszałam od fryzjera bardziej niszczący dla włosów jest zabieg rozjasniania-czyli odwrotna sprawa-jasne pasma na ciemnych włosach-tak więc znajdzcie dobrego fryzjera i do dzieła....o tyle ten fakt spłukiwania jest dobry, że zawsze można powrócić do jednolitego kolorku....no a co do niszczenia włosów to normalne że każdy zabieg tego typu niszczy włosy-zreszta wszystko jest dla nich szkodliwe-zarówno wiatr, słońce, nawet związywanie gumka...także moim zdaniem warto spróbowac choć jednorazowo....ja się czuję w nich świetnie....pozdrawiam
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:17.

moze sam fryzjer nie jest zły ale farby ktoore