|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Smoczki Avent - wadliwe??
Witajcie Dziewczyny!
Mam spory problem ze smoczkami Avent Airflex (odpowietrzające się, antykolkowe). Kilka miesięcy temu kupiłam te smoczki po raz pierwszy i wszystko było ok. Teraz kupiłam kolejne smoczki (tym razem dla większego dziecka) też z serii Airflex, ale smoczki nie odpowietrzały się prawidłowo. Zauważyłam, że wyglądają inaczej w stosunku do poprzednich i w stosunku do opisu na stronie Aventu i na opakowaniu: te prawidłowe mają 2 szerokie rowki odpowietrzające, podczas gdy te nowe mają tylko 1 cieniutki rowek. Szukałam prawidłowych smoczków w wielu sklepach, ale wszędzie są te nowe, tych starych zostało niewiele, pojedyncze sztuki z niektórych rodzajów. Czy któraś z Was spotkała się też z tym problemem? O co w tym wszystkim chodzi: czy są to wadliwe smoczki, czy to jakaś modyfikacja? Pisałam maila do producenta, ale od tygodnia brak odpowiedzi. Będę wdzięczna za info jeśli ktoś coś wie za ten temat. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Smoczki Avent - wadliwe??
Mimo 1,5 rocznego stosowania, nigdy nie przyglądałam się rowkom w smoczkach i nawet nie bardzo wiem o czym mówisz.
![]() Może fotki zrobisz? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Oto zdjęcia:
- smoczek prawidłowy: z 2 grubymi rowkami obok siebie - smoczek nowy - moim zdaniem wadliwy - z pojedycznym cienki nacięciem - 2 smoczki obok siebie Chodzi o te nacięcia na dole, na tej jakby obręczy. Mam nadzieję, że widać różnicę... ![]() Edytowane przez bagietka3 Czas edycji: 2011-12-06 o 08:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Nawet nie wiedziałam, że te rowki mają mieć funkcję odpowietrzającą.
![]() Mam tylko te stare, więc nie pomogę. Ale jeśli na rynku nie ma innych, to nic nie zrobisz. Widać firma takiej zmiany dokonała. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
A to ciekawe, bo ja też mam te z 2 rowkami, ale fakt że kupowane ponad rok temu. Ciekawe czy wypuścili wadliwą serię, czy to specjalna zmiana (na gorsze?). Może któraś z mam będzie coś więcej wiedziała.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Własnie się zastanawiałam o co Ci chodzi - trzeba było napisać smoczki do butelek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
A moze przeplyw ma znaczenie w ilosci rowkow? Bo ten z dwoma to dwojka a ten z jednym to trojka, wlasnie sprawdzalam moje smoczki i dwojki mam z dwoma rowkami a wieloprzeplywowe z jednym. Trojek nie posiadam.
Watpie zeby to byla wadliwa seria, skoro sa roznice w rozmiarze i ilosci rowkow, to zgaduje, ze te smoczki z wiekszymi "dziurkami" maja jeden rowek odpowietrzajacy, zeby mleko nie lecialo zbyt szybko co mogloby doprowadzic do zaksztuszenia sie. Ale nie wiem czy to faktyczny powod. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
![]() Ja mam 1, 2, 3, 4 i do kaszy. Wszystkie mają te dwa grube rowki. I wszystkie są kupione przed rokiem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Poniżej zamieszczam zdjęcia ze strony producenta: rysunek pokazujący działanie rowków odpowietrzających oraz zdjęcia smoczków 1,2 i 3 - wszystkie z 2 szerokimi rowkami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
No to nie wiem dlaczego ale najwyrazniej musieli wprowadzic zmiany skoro wszystkie stare maja 2 a nowe 1 rowek.
Wadliwa seria to nie jest na 100% bo gdyby wypuscili serie z defektem, to trafila by pewnie w jedno miejsce a nie na cala Europe. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
uzywam smoczkow akuku tak samo jak butelek i zawsze sa te same, moze jakies podrobki ci sie trafily?
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
BAN stały
|
Ja przed rokiem też kupowałam Aventa smoczki i mam z dwoma rowkami, dziwne że ta produkcja by się zmieniła. A przy drugim maluszku przeszłam na Lovi bo nie chciał ciągnąć z butelki i kupiłam ta sylikonową, nie mamy problemu teraz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:46.