|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
depresja, oszpeciłam się ;-(
Hej,
wiem, że to co pisze może wyglądać jak prowokacja, ale niestety nią nie jest. Jest ponad 20 letnią dziewczyną, niedługo wychodzę za mąż, idę do pracy, wszystko powinno się układać... ale niestety tak nie jest. Od 2 miesięcy cierpię na depresję z powodu swojego wyglądu i tego co z nim zrobiłam. Może się wydawać, że jestem próżna i wymyslam sobie kompleksy. Ale tak nie jest. Jako nastolatka zaczęłam depilować swoje ciało i niestety za mało o tym wiedziałam. Zawsze miałam zgrabny, gładki brzuszek, ale w wieku 17 lat kupiłam sobie depilator i stwierdziłam, że mógłby być jeszcze gładszy... wydepilowałam sobie jasne włoski pod pępkiem, to samo zrobiłam z kilkoma jasnymi ale dłuższymi włoskami na brodzie, wyrwałam je pęsetą. Wyrywałam je przez kilka kolejnych lat... niestety w moim przypadku pęsęta ma działanie wzmacniające owłosienie, które robi się czarne i grube.(jestem pewna że to jej działanie mimo, że u wielu ludzi wyrywanie je osłabia) Teraz mam pasek czarnych grubych włosów od pępka aż do łona oraz kilka grubuch czarnych włosów na brodzie. Nie wiem czemu, ale kilka lat temu tym się nie przejmowałam, po prostu je usuwałam. Ale 2 miesiące temu wpadłam w rozpacz. Nie mogę jeść spać, straciłam zainteresowanie wszytskim. Byłam na 1 zabiegu depilacji laserowej. Nie wiem jakie będą ostateczne efekty, na ile się utrzymają i czy moje włoski odrosną po kilku latach jasne, kosmetyczka powiedziała że jest na to szansa. Mój narzeczony akceptuje mnie w 100%, pociesza, mówi że to nie ma znaczenia, że jestem zdrowa. Ale ja nie umiem. Nie mogę sobie wybaczyć tego co zrobiłam ze swoim ciałem. w sumie nie wiem czego oczekuję od Was pisząc to. Potrzebowalam się wygadać :-( |
|
|
|
|
#2 | |
|
live your passion
|
Dot.: depresja, oszpeciłam się ;-(
Cytat:
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
- myślę, że trollujesz
- a jeśli nie, w co wątpię, to potrzebujesz psychologa bardziej niż depilacji laserowej. Kurna, myślałam, że to oszpecenie to jakieś blizny po samookaleczeniach, nieudane tatuaże itp, a tu taki bzdet. |
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
chciałabym trollować. Niestety tak nie jest... Wiem, że może wydaje się to bzdetem, ale calkowicie straciłam poczucie własnej wartości. Wyrywając włosy z brody czuje się jak babochłop ( nie chce nikogo obrazić, mam tak tylko w stosunku do samej siebie), a na plaży w stroju kąpielowym nie byłam od kilku lat mimo że jestem szczupła bo mój brzuch od pępka w dół szpecą grube czarne włosy, blizny po ich wrośnięciu, plamy i co tylko jeszcze można sobie wyobrazić. :-( a najbardziej nie mogę się pogodzić z tym, że zrobiłam sobie to sama. Porównuję się z każdą kobietą na ulicy, oglądam je pod kątem owłosienia, to jest chore;-(
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli rzeczywiście tak robisz, to tak, to jest chore.
Moja autentycznie piękna koleżanka regularnie usuwa grube czarne włoski znad górnej wargi. W niczym jej to nie przeszkadza. Ot, zabieg jak golenie pach. |
|
|
|
|
#6 | |
|
live your passion
|
Cytat:
|
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
jakoś mi lepiej, że tak do tego podchodzicie i tylko dla mnie to tragedia... moja mama też usuwa włoski z brody, z brzucha itp i jest pewna siebie i w ogóle tym nie przejmuje. a ja mam jakieś chore dążenie do perfekcji i wydaje mi się, że gdyby ktoś się dowiedział o tych włoskach na brodzie to by sie ze mnie smiał ( wiem, głupie). ech, teraz mam ciężki czas bo do depilacji laserowej nie można wyrywać włosków z cebulką. więc muszę zostawić w spokoju te kikuty na brodzie i chodzić z nimi do pracy itp Dziękuje Wam, za słowa pocieszenia, chyba ich potrzebuje...
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Idź na laser zamiast rozpaczać a ponieważ jest lato najpierw na profesjonalny zabieg do kosmetyczki ,czyli po prostu wosk. Pare czarnych włosów na brodzie to jeszcze nie tragedia. Co ty mówisz, parę tygodni przed laserem nie można wyrywać ,a do lasera i tak musi ci zejść opalenizna.
Edytowane przez robcia Czas edycji: 2015-08-17 o 10:28 |
|
|
|
|
#9 |
|
Konto usunięte
|
A ona dała sobie SPOKÓJ z depilacją.
I żyje. I ładna. I facet ją akceptuje. I fakt - wizualnie może i lepiej byłoby jej bez brody, ale zdecydowała, że woli dać sobie spokój z codziennym skubaniem. ![]() I pamiętaj, że nikt - NIKT nie będzie latał wokół Ciebie z lupą i sprawdzał, czy masz jakieś maleńkie blizny po wrośniętych włoskach czy nie. A jak czarne to tym lepiej - laser je wypleni. Problemów z Twojej głowy laser nie usunie. A masz je. |
|
|
|
|
#10 |
|
Konto usunięte
|
Też jestem brunetką, mam więcej troszkę owłosienia i muszę depilować brodę ha ha i co? i nic. Żyję normalnie i nie robię z tego tragedii.
Dziewczyno najważniejsze jest zdrowie, a nie 5 włosków więcej na brodzie. |
|
|
|
|
#11 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Dzięki dziewczyny wiem, że mój problem jest w glowie. Mam jakieś chore wymagania w stosunku do siebie. Na ulicy wydaje mi się, że kązdy jest atrakcyjniejszy ode mnie. I kobiety bardzo grube i z bliznami i z dużymi nosami itp. Każda kobieta wydaje mi się lepsza, ładniejsza i wydaje mi się że nie zasługuję żeby mój narzeczony ze mną był
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zadomowienie
|
To nie przez depilację, tylko masz problemy hormonalne. Wypadałoby iść do endokrynologa.
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
Tak mi się przypomniało - trzy z najatrakcyjniejszych i najładniejszych dziewczyn, jakie w życiu poznałam - i to nie tylko moim zdaniem, ale i innych osób, co się przekładało na ich ogromne powodzenie - miały te cechy - jedna, przepiękna, pulchniejsza (to ta od wąsików
); druga - południowowschodnie geny, więc i nos spory i orli, trzecia - duża blizna na twarzy. I żadnej z nich to nie przeszkadzało.Tak więc szczegóły nie muszą o czymkolwiek przesądzać
|
|
|
|
|
#14 |
|
Przyczajenie
|
Byłam u lekarza, zrobiłam sobie wszytskie hormony. wszystko w normie, jedynie androstendion w górnej granicy normy. Ale zdecydowałam się wspolnie z lekarzem, że nie będę całe życie łykać hormonów, bo sprawy kobiece mam w porządku i nie warto. a te włoski to jestem pewna, że od kiluletniego wyrywania, bo wzmocniły się tylko te, które wyrywałam a pozostałe nie. Nie mam wąsika ani włosków na szyi, rękach czy plecach. tylko w tych miejscach, w których tępiłam je pęsętą;-(
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no, jestem w szoku po prostu. :/
Masz depresje z powodu _KILKU_ włosków na brodzie i naturalnego paska włosów na linii pępek-łono ![]() W dodatku byłaś na laserowej depilacji... i co? Nadal są te włoski? Włoski na brzuchu, regularnie przecieraj wodą utlenioną i chodź na depilacje woskiem do kosmetyczki jak Ci to aż tak przeszkadza. Włoski pojedyncze, twarde w okolicach brody się po prostu zdarzają u kobietom, nawet nie mającym żadnych problemów hormonalnych. No ale co to za szpetota? Bierzesz pensetę i usuwasz jak odrasta. Przede wszystkim, masz jakiś problem z nadmiernym skupianiem się na każdej ☠☠☠☠☠☠☠e dotyczącej wyglądu. Nikt normalny nie wgapia się w drugą osobę przez lupę, żeby śledzić czy gdzieś jej jakiś pojedynczy włos nie odrasta. A jakby trafił sie taki co się wgapia- to czy jest sens się przejmować jakimś nienormalnym ![]() Lepiej popracuj nad sobą, nad tym na czym sie skupiasz i jaki to ma sens. Oraz dlaczego sama sobie to robisz- rujnujesz swoje życie w imię natrząsania sie nad pierdołami. To jest prawdziwy problem a nie 3 włosy na krzyż i to po depilacji laserowej bo" może kiedyś odrosną". Nad tym myśl, co jest problemem a co nie jest. I dlaczego wyszukujesz sobie problemów na siłę i wpadasz w obsesje rujnujące życie.
|
|
#17 |
|
Konto usunięte
|
O ile to nie trollowanie, to te włoski masz, ale w swojej głowie.
Przede wszystkim psycholog.
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
wiem, wiem. to moja głowa ![]() u mnie to nie jest naturalny pasek na linii brzucha. to są grube, czarne włosy, nawet takich ciemnych nie mam na łydkach gdzie gole od 10 lat. więc mogłabym je nawet 100lat pocierać wodą utlenioną i prędzej bym sobie dziurę wydrapała. Byłam dopiero na pierwszym zabiegu laserowej depilacji więc jeszcze długa droga przede mną. a wosk się niesty u mnie nie sprawdza bo wszystko mi wrasta. a teraz do lasera i tak nie mogę wyrywać... |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Are you talking to me?!
|
Cytat:
|
|
|
#22 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() może też pomyślę nad takim domowym laserem na inne partie ciała. do tej pory czytałam zlę opinie o tych laserach, że trzeba się sporo namachać a to i tak ciągle odrasta. ale skoro u Ciebie się sprawdza to przemyślę. ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#23 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupiłam Philips Lumea z końcówkami do depilacji twarzy i bikini.Był trochę droższy przez to ,z wysyłką coś koło 1700 zł.Ale za to nie mam juz włosów pod pachami, na brzuchu i wzgórku, kępkami odrastają na tyłku.Nogi i ręce zdążyłam opalić zanim go kupiłam i nie depilowałam jeszcze.Tez słyszałam ,że różnie to działa, na razie jestem dobrej myśli, okaże się po zimie ,kiedy wezmę się za to juz tak systematycznie. Edytowane przez robcia Czas edycji: 2015-08-17 o 11:35 |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
A on mówi, że to nic, że po co to w ogóle usuwam, że jemu nie przeszkadza itp. Ale ja jakoś tak sama ze sobą nie mogę się z tym pogodzić jaka byłam głupia, że zaczęłam niepotrzebnie to zaczęłam usuwać i teraz całe życie będę musiała. ale ciesze się, że laser Ci tak pomógł;-)
|
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
pesymistka
|
Masz świetnego przyszłego męża, który Cię wspiera. Stać było Cię na zabieg laserowy, który tani nie jest. Z tego co słyszałam czasem potrzeba kilka powtórzeń. Włoski mogą odrosnąć np. pod wpływem hormonów w czasie ciąży.
Musisz zmienić myślenie Może warto wybrać się do psychologa, skoro już tracisz chęć do wszystkiego. Masz przecież tak dużo
|
|
#28 |
|
Zakorzenienie
|
nie oszpeciłaś się.
Byłaś w okresie dojrzewania i twoje włoski dopiero zaczęły rosnąc. Pociemniałyby i zagęściły z czasem, niezależnie od tego czy je depilowałaś. Laser jest fajny, ale kosztowny. U mnie 4 zabiegi usunęły tylko ok. 50% włosów z pachwin.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
|
|
|
#29 |
|
Wtajemniczenie
|
Wbrew pozorom dużo kobiet ma takie problemy, widoczność owłosienia oraz jego gęstość jest zależna przede wszystkim od hormonów, genów, leków jakie bierzemy/braliśmy, tego jak wyglądamy i jakiego rodzaju mamy włoski na całym ciele oraz paru innych czynników.
Nie zadręczaj się - ważne, że działasz, robisz coś w tym kierunku, aby niechcianych włosów nie było oraz masz bliską osobę, która Cię wspiera. Zamiast oglądać swoje włosy zajmij się czymś pożytecznym, co wzbogaci Twoją osobowość lub wiedzę. |
|
|
|
|
#30 |
|
Zadomowienie
|
jeśli już to jest to reakcja mieszków włosowych na depilacje i wtedy ma się też ciemniejsze i mocniejsze włosy, rozumiem Cię, bo faktycznie jest też mnóstwo osób z delikatnym owlosieniem, jedrną skórą i gestymi włosami i dla Ciebie to jest problem, ale tak jak dziewczyny mówią szukaj w nim plusów,
dużo gorzej mieć twarz w trądziku, łysienie plackowate czy androgenowe, łuszczycę, keloidy itd... ja również mam utrapienie z depilacją, dodatkowo mam skłoność do keloidów, czyli paparania się blizn i tworzenia przerostowych...nic fajnego, zdarza mi się nie nadażać za wyrywaniem włosków z brody,ale jakos do tej pory nikt mi nie zwrócił na to uwagi... Laser moze pomóc na naprawde długo, dodatkowo na przebarwienia po bliznach peeling, a miejsca pod pępkiem faktycznie niezłym pomysłem jest ich rozjaśnienie... polecam obejrzeć dziewczyna na filmie ma 22 lata
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:04.

); druga - południowowschodnie geny, więc i nos spory i orli, trzecia - duża blizna na twarzy. I żadnej z nich to nie przeszkadzało.
Przede wszystkim psycholog.

A on mówi, że to nic, że po co to w ogóle usuwam, że jemu nie przeszkadza itp. Ale ja jakoś tak sama ze sobą nie mogę się z tym pogodzić jaka byłam głupia, że zaczęłam niepotrzebnie to zaczęłam usuwać i teraz całe życie będę musiała. ale ciesze się, że laser Ci tak pomógł;-)