depresja, oszpeciłam się ;-( - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-08-17, 09:55   #1
Soniad
Przyczajenie

depresja, oszpeciłam się ;-(

Hej,
wiem, że to co pisze może wyglądać jak prowokacja, ale niestety nią nie jest. Jest ponad 20 letnią dziewczyną, niedługo wychodzę za mąż, idę do pracy, wszystko powinno się układać... ale niestety tak nie jest. Od 2 miesięcy cierpię na depresję z powodu swojego wyglądu i tego co z nim zrobiłam. Może się wydawać, że jestem próżna i wymyslam sobie kompleksy. Ale tak nie jest. Jako nastolatka zaczęłam depilować swoje ciało i niestety za mało o tym wiedziałam. Zawsze miałam zgrabny, gładki brzuszek, ale w wieku 17 lat kupiłam sobie depilator i stwierdziłam, że mógłby być jeszcze gładszy... wydepilowałam sobie jasne włoski pod pępkiem, to samo zrobiłam z kilkoma jasnymi ale dłuższymi włoskami na brodzie, wyrwałam je pęsetą. Wyrywałam je przez kilka kolejnych lat... niestety w moim przypadku pęsęta ma działanie wzmacniające owłosienie, które robi się czarne i grube.(jestem pewna że to jej działanie mimo, że u wielu ludzi wyrywanie je osłabia) Teraz mam pasek czarnych grubych włosów od pępka aż do łona oraz kilka grubuch czarnych włosów na brodzie. Nie wiem czemu, ale kilka lat temu tym się nie przejmowałam, po prostu je usuwałam. Ale 2 miesiące temu wpadłam w rozpacz. Nie mogę jeść spać, straciłam zainteresowanie wszytskim. Byłam na 1 zabiegu depilacji laserowej. Nie wiem jakie będą ostateczne efekty, na ile się utrzymają i czy moje włoski odrosną po kilku latach jasne, kosmetyczka powiedziała że jest na to szansa. Mój narzeczony akceptuje mnie w 100%, pociesza, mówi że to nie ma znaczenia, że jestem zdrowa. Ale ja nie umiem. Nie mogę sobie wybaczyć tego co zrobiłam ze swoim ciałem.

w sumie nie wiem czego oczekuję od Was pisząc to. Potrzebowalam się wygadać :-(
Soniad jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-17, 10:01   #2
TakaSamaInna
live your passion

Dot.: depresja, oszpeciłam się ;-(

Cytat:
Napisane przez Soniad Pokaż wiadomość
Hej,
wiem, że to co pisze może wyglądać jak prowokacja, ale niestety nią nie jest. Jest ponad 20 letnią dziewczyną, niedługo wychodzę za mąż, idę do pracy, wszystko powinno się układać... ale niestety tak nie jest. Od 2 miesięcy cierpię na depresję z powodu swojego wyglądu i tego co z nim zrobiłam. Może się wydawać, że jestem próżna i wymyslam sobie kompleksy. Ale tak nie jest. Jako nastolatka zaczęłam depilować swoje ciało i niestety za mało o tym wiedziałam. Zawsze miałam zgrabny, gładki brzuszek, ale w wieku 17 lat kupiłam sobie depilator i stwierdziłam, że mógłby być jeszcze gładszy... wydepilowałam sobie jasne włoski pod pępkiem, to samo zrobiłam z kilkoma jasnymi ale dłuższymi włoskami na brodzie, wyrwałam je pęsetą. Wyrywałam je przez kilka kolejnych lat... niestety w moim przypadku pęsęta ma działanie wzmacniające owłosienie, które robi się czarne i grube.(jestem pewna że to jej działanie mimo, że u wielu ludzi wyrywanie je osłabia) Teraz mam pasek czarnych grubych włosów od pępka aż do łona oraz kilka grubuch czarnych włosów na brodzie. Nie wiem czemu, ale kilka lat temu tym się nie przejmowałam, po prostu je usuwałam. Ale 2 miesiące temu wpadłam w rozpacz. Nie mogę jeść spać, straciłam zainteresowanie wszytskim. Byłam na 1 zabiegu depilacji laserowej. Nie wiem jakie będą ostateczne efekty, na ile się utrzymają i czy moje włoski odrosną po kilku latach jasne, kosmetyczka powiedziała że jest na to szansa. Mój narzeczony akceptuje mnie w 100%, pociesza, mówi że to nie ma znaczenia, że jestem zdrowa. Ale ja nie umiem. Nie mogę sobie wybaczyć tego co zrobiłam ze swoim ciałem.

w sumie nie wiem czego oczekuję od Was pisząc to. Potrzebowalam się wygadać :-(
Czytając tytuł wątku myślałam, że się pocięłaś i masz blizny na całym ciele czy coś w ten deseń. Problem z nadmiernym owłosieniem ma wiele kobiet i jakoś sobie radzi wyrywaniem itp., a nie każdą stać na depilację laserową. Twój TŻ Cię akceptuje jaka jesteś, a na pewno nie jest tak źle. Proponuję wykonać jeszcze kilka zabiegów, a potem udać się do psychologa chociaż na rozmowę.

angielski - C2
rosyjski - B2
hiszpański - ?
TakaSamaInna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-17, 10:04   #3
Mileva_
Zakorzenienie

- myślę, że trollujesz
- a jeśli nie, w co wątpię, to potrzebujesz psychologa bardziej niż depilacji laserowej. Kurna, myślałam, że to oszpecenie to jakieś blizny po samookaleczeniach, nieudane tatuaże itp, a tu taki bzdet.
Mileva_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-17, 10:14   #4
Soniad
Przyczajenie

chciałabym trollować. Niestety tak nie jest... Wiem, że może wydaje się to bzdetem, ale calkowicie straciłam poczucie własnej wartości. Wyrywając włosy z brody czuje się jak babochłop ( nie chce nikogo obrazić, mam tak tylko w stosunku do samej siebie), a na plaży w stroju kąpielowym nie byłam od kilku lat mimo że jestem szczupła bo mój brzuch od pępka w dół szpecą grube czarne włosy, blizny po ich wrośnięciu, plamy i co tylko jeszcze można sobie wyobrazić. :-( a najbardziej nie mogę się pogodzić z tym, że zrobiłam sobie to sama. Porównuję się z każdą kobietą na ulicy, oglądam je pod kątem owłosienia, to jest chore;-(
Stary 2015-08-17, 10:18   #5
Mileva_
Zakorzenienie

Jeśli rzeczywiście tak robisz, to tak, to jest chore.
Moja autentycznie piękna koleżanka regularnie usuwa grube czarne włoski znad górnej wargi. W niczym jej to nie przeszkadza. Ot, zabieg jak golenie pach.
Stary 2015-08-17, 10:20   #6
TakaSamaInna
live your passion

Cytat:
chciałabym trollować. Niestety tak nie jest... Wiem, że może wydaje się to bzdetem, ale calkowicie straciłam poczucie własnej wartości. Wyrywając włosy z brody czuje się jak babochłop ( nie chce nikogo obrazić, mam tak tylko w stosunku do samej siebie), a na plaży w stroju kąpielowym nie byłam od kilku lat mimo że jestem szczupła bo mój brzuch od pępka w dół szpecą grube czarne włosy, blizny po ich wrośnięciu, plamy i co tylko jeszcze można sobie wyobrazić. :-( a najbardziej nie mogę się pogodzić z tym, że zrobiłam sobie to sama. Porównuję się z każdą kobietą na ulicy, oglądam je pod kątem owłosienia, to jest chore;-(
Psycholog się przyda, bo robisz z igły widły. Każda kobieta ma kompleksy i o wiele, wiele gorsze problemy. Wiem, że dla każdego jego problem może wydawać się najgorszy, ale myślisz,że te kilka włosków to taki koszmar skoro możesz sobie pozwolić na depilację laserową? Wpisz sobie w google Harnaam Kaur i tak, to jest 23-letnia kobieta i od zawsze była kobietą.

angielski - C2
rosyjski - B2
hiszpański - ?
TakaSamaInna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-17, 10:24   #7
Soniad
Przyczajenie

jakoś mi lepiej, że tak do tego podchodzicie i tylko dla mnie to tragedia... moja mama też usuwa włoski z brody, z brzucha itp i jest pewna siebie i w ogóle tym nie przejmuje. a ja mam jakieś chore dążenie do perfekcji i wydaje mi się, że gdyby ktoś się dowiedział o tych włoskach na brodzie to by sie ze mnie smiał ( wiem, głupie). ech, teraz mam ciężki czas bo do depilacji laserowej nie można wyrywać włosków z cebulką. więc muszę zostawić w spokoju te kikuty na brodzie i chodzić z nimi do pracy itp Dziękuje Wam, za słowa pocieszenia, chyba ich potrzebuje...
Stary 2015-08-17, 10:26   #8
robcia
Zakorzenienie

Idź na laser zamiast rozpaczać a ponieważ jest lato najpierw na profesjonalny zabieg do kosmetyczki ,czyli po prostu wosk. Pare czarnych włosów na brodzie to jeszcze nie tragedia. Co ty mówisz, parę tygodni przed laserem nie można wyrywać ,a do lasera i tak musi ci zejść opalenizna.

Edytowane przez robcia
Czas edycji: 2015-08-17 o 10:28
robcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-17, 10:27   #9
201607040950
Konto usunięte

A ona dała sobie SPOKÓJ z depilacją.
I żyje.
I ładna.
I facet ją akceptuje.
I fakt - wizualnie może i lepiej byłoby jej bez brody, ale zdecydowała, że woli dać sobie spokój z codziennym skubaniem.

I pamiętaj, że nikt - NIKT nie będzie latał wokół Ciebie z lupą i sprawdzał, czy masz jakieś maleńkie blizny po wrośniętych włoskach czy nie.
A jak czarne to tym lepiej - laser je wypleni.
Problemów z Twojej głowy laser nie usunie. A masz je.
201607040950 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-17, 10:29   #10
201704110957
Konto usunięte

Też jestem brunetką, mam więcej troszkę owłosienia i muszę depilować brodę ha ha i co? i nic. Żyję normalnie i nie robię z tego tragedii.
Dziewczyno najważniejsze jest zdrowie, a nie 5 włosków więcej na brodzie.
201704110957 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-17, 10:35   #11
Soniad
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez TakaSamaInna Pokaż wiadomość
Psycholog się przyda, bo robisz z igły widły. Każda kobieta ma kompleksy i o wiele, wiele gorsze problemy. Wiem, że dla każdego jego problem może wydawać się najgorszy, ale myślisz,że te kilka włosków to taki koszmar skoro możesz sobie pozwolić na depilację laserową? Wpisz sobie w google Harnaam Kaur i tak, to jest 23-letnia kobieta i od zawsze była kobietą.
Znam tą panią, od kilku tygodni przeglądam sobie rózne fora i strony o tematyce "owłosienia" i jej wizerunek jest tam popularny. zazdroszcze jej pewności siebie. Wiem, że powinnam się cieszyć że stać mnie żeby coś z tym zrobić. Martwię się tylko o efekty bo nie chciałabym już całe życie być uwiązana do gabinetu z laserem. dlatego modle się żeby włosy kiedyś po odrosnięciu stały sie jasne

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Dzięki dziewczyny
wiem, że mój problem jest w glowie. Mam jakieś chore wymagania w stosunku do siebie. Na ulicy wydaje mi się, że kązdy jest atrakcyjniejszy ode mnie. I kobiety bardzo grube i z bliznami i z dużymi nosami itp. Każda kobieta wydaje mi się lepsza, ładniejsza i wydaje mi się że nie zasługuję żeby mój narzeczony ze mną był
Stary 2015-08-17, 10:41   #12
Vilqa
Zadomowienie

To nie przez depilację, tylko masz problemy hormonalne. Wypadałoby iść do endokrynologa.

Bazarek na rzecz Azylu dla świń "Chrumkowo"

Vilqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-17, 10:43   #13
Mileva_
Zakorzenienie

Cytat:
I kobiety bardzo grube i z bliznami i z dużymi nosami itp.
Tak mi się przypomniało - trzy z najatrakcyjniejszych i najładniejszych dziewczyn, jakie w życiu poznałam - i to nie tylko moim zdaniem, ale i innych osób, co się przekładało na ich ogromne powodzenie - miały te cechy - jedna, przepiękna, pulchniejsza (to ta od wąsików ); druga - południowowschodnie geny, więc i nos spory i orli, trzecia - duża blizna na twarzy. I żadnej z nich to nie przeszkadzało.

Tak więc szczegóły nie muszą o czymkolwiek przesądzać
Stary 2015-08-17, 10:45   #14
Soniad
Przyczajenie

Byłam u lekarza, zrobiłam sobie wszytskie hormony. wszystko w normie, jedynie androstendion w górnej granicy normy. Ale zdecydowałam się wspolnie z lekarzem, że nie będę całe życie łykać hormonów, bo sprawy kobiece mam w porządku i nie warto. a te włoski to jestem pewna, że od kiluletniego wyrywania, bo wzmocniły się tylko te, które wyrywałam a pozostałe nie. Nie mam wąsika ani włosków na szyi, rękach czy plecach. tylko w tych miejscach, w których tępiłam je pęsętą;-(
Stary 2015-08-17, 10:59   #15
robcia
Zakorzenienie

Cytat:
Byłam u lekarza, zrobiłam sobie wszytskie hormony. wszystko w normie, jedynie androstendion w górnej granicy normy. Ale zdecydowałam się wspolnie z lekarzem, że nie będę całe życie łykać hormonów, bo sprawy kobiece mam w porządku i nie warto. a te włoski to jestem pewna, że od kiluletniego wyrywania, bo wzmocniły się tylko te, które wyrywałam a pozostałe nie. Nie mam wąsika ani włosków na szyi, rękach czy plecach. tylko w tych miejscach, w których tępiłam je pęsętą;-(
A więc jesteś szczęściarą, ja przez większość życia muszę depilować prawie wszystko. Żyję ,mam się dobrze , trochę to kłopotliwe, bywa tez kosztowne.Po serii zabiegów laserem włosy praktycznie nie odrastają, nie jesteś na całe życie "uwiązana" bo jedynie po 2 latach był zabieg na jakieś niedobitki i tyle. Ja mogłam sobie pozwolić finansowo tylko na twarz. Teraz sama kupiłam taki depilator i działa, jest ok
Stary 2015-08-17, 11:03   #16
cava
Zakorzenienie

Nie no, jestem w szoku po prostu. :/

Masz depresje z powodu _KILKU_ włosków na brodzie i naturalnego paska włosów na linii pępek-łono
W dodatku byłaś na laserowej depilacji... i co? Nadal są te włoski?

Włoski na brzuchu, regularnie przecieraj wodą utlenioną i chodź na depilacje woskiem do kosmetyczki jak Ci to aż tak przeszkadza.
Włoski pojedyncze, twarde w okolicach brody się po prostu zdarzają u kobietom, nawet nie mającym żadnych problemów hormonalnych.
No ale co to za szpetota?
Bierzesz pensetę i usuwasz jak odrasta.

Przede wszystkim, masz jakiś problem z nadmiernym skupianiem się na każdej ☠☠☠☠☠☠☠e dotyczącej wyglądu.
Nikt normalny nie wgapia się w drugą osobę przez lupę, żeby śledzić czy gdzieś jej jakiś pojedynczy włos nie odrasta.
A jakby trafił sie taki co się wgapia- to czy jest sens się przejmować jakimś nienormalnym

Lepiej popracuj nad sobą, nad tym na czym sie skupiasz i jaki to ma sens.
Oraz dlaczego sama sobie to robisz- rujnujesz swoje życie w imię natrząsania sie nad pierdołami.
To jest prawdziwy problem a nie 3 włosy na krzyż i to po depilacji laserowej bo" może kiedyś odrosną".
Nad tym myśl, co jest problemem a co nie jest. I dlaczego wyszukujesz sobie problemów na siłę i wpadasz w obsesje rujnujące życie.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-17, 11:08   #17
201803290936
Konto usunięte

O ile to nie trollowanie, to te włoski masz, ale w swojej głowie. Przede wszystkim psycholog.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-17, 11:08   #18
Soniad
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez robcia Pokaż wiadomość
A więc jesteś szczęściarą, ja przez większość życia muszę depilować prawie wszystko. Żyję ,mam się dobrze , trochę to kłopotliwe, bywa tez kosztowne.Po serii zabiegów laserem włosy praktycznie nie odrastają, nie jesteś na całe życie "uwiązana" bo jedynie po 2 latach był zabieg na jakieś niedobitki i tyle. Ja mogłam sobie pozwolić finansowo tylko na twarz. Teraz sama kupiłam taki depilator i działa, jest ok
kurcze, pocieszyłaś mnie bo już czytałam tyle skrajnych opinii o depilacji laserowej., od zachwytów po stwierdzenie że po 3 miesiącach wszystko odrosło. Ja chodzę na laser diodowy LightSheer bo z tego co czytałam to IPL nie usuwa włosków tylko je "usypia". uciążliwe jest to zapuszczanie włosków szczególnie na twarzy.a golić całej brody nie chce przez bo to max 10 ciemnych wlosków. ja trafiłam na fajny salon gdzie płacę tylko za linię brzucha i uda i w tej cenie Pani mi robi też pachwiny i kilka włosków na brodzie i wokół brodawek, które też niestety wyrywałam;-/
Stary 2015-08-17, 11:13   #19
robcia
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze, pocieszyłaś mnie bo już czytałam tyle skrajnych opinii o depilacji laserowej., od zachwytów po stwierdzenie że po 3 miesiącach wszystko odrosło. Ja chodzę na laser diodowy LightSheer bo z tego co czytałam to IPL nie usuwa włosków tylko je "usypia". uciążliwe jest to zapuszczanie włosków szczególnie na twarzy.a golić całej brody nie chce przez bo to max 10 ciemnych wlosków. ja trafiłam na fajny salon gdzie płacę tylko za linię brzucha i uda i w tej cenie Pani mi robi też pachwiny i kilka włosków na brodzie i wokół brodawek, które też niestety wyrywałam;-/
Nie histeryzuj. Na razie robisz wszystko tak jak ma być.Tez chodziłam na taki laser.Teraz kupiłam do użytku domowego i jestem zadowolona , włosy nie wrastają , nie kłują a w kilku miejscach już nie mam ich wcale.Chłop mi pośladki robi bo nie sięgam i ma jeszcze zabawę przy tym .Normalna ,ludzka rzecz
Stary 2015-08-17, 11:14   #20
Soniad
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Nie no, jestem w szoku po prostu. :/

Masz depresje z powodu _KILKU_ włosków na brodzie i naturalnego paska włosów na linii pępek-łono
W dodatku byłaś na laserowej depilacji... i co? Nadal są te włoski?

Włoski na brzuchu, regularnie przecieraj wodą utlenioną i chodź na depilacje woskiem do kosmetyczki jak Ci to aż tak przeszkadza.
Włoski pojedyncze, twarde w okolicach brody się po prostu zdarzają u kobietom, nawet nie mającym żadnych problemów hormonalnych.
No ale co to za szpetota?
Bierzesz pensetę i usuwasz jak odrasta.

Przede wszystkim, masz jakiś problem z nadmiernym skupianiem się na każdej ☠☠☠☠☠☠☠e dotyczącej wyglądu.
Nikt normalny nie wgapia się w drugą osobę przez lupę, żeby śledzić czy gdzieś jej jakiś pojedynczy włos nie odrasta.
A jakby trafił sie taki co się wgapia- to czy jest sens się przejmować jakimś nienormalnym

Lepiej popracuj nad sobą, nad tym na czym sie skupiasz i jaki to ma sens.
Oraz dlaczego sama sobie to robisz- rujnujesz swoje życie w imię natrząsania sie nad pierdołami.
To jest prawdziwy problem a nie 3 włosy na krzyż i to po depilacji laserowej bo" może kiedyś odrosną".
Nad tym myśl, co jest problemem a co nie jest. I dlaczego wyszukujesz sobie problemów na siłę i wpadasz w obsesje rujnujące życie.

wiem, wiem. to moja głowa
u mnie to nie jest naturalny pasek na linii brzucha. to są grube, czarne włosy, nawet takich ciemnych nie mam na łydkach gdzie gole od 10 lat. więc mogłabym je nawet 100lat pocierać wodą utlenioną i prędzej bym sobie dziurę wydrapała.
Byłam dopiero na pierwszym zabiegu laserowej depilacji więc jeszcze długa droga przede mną. a wosk się niesty u mnie nie sprawdza bo wszystko mi wrasta. a teraz do lasera i tak nie mogę wyrywać...
Stary 2015-08-17, 11:16   #21
quench
Are you talking to me?!

Cytat:
Znam tą panią, od kilku tygodni przeglądam sobie rózne fora i strony o tematyce "owłosienia" i jej wizerunek jest tam popularny. zazdroszcze jej pewności siebie. Wiem, że powinnam się cieszyć że stać mnie żeby coś z tym zrobić. Martwię się tylko o efekty bo nie chciałabym już całe życie być uwiązana do gabinetu z laserem. dlatego modle się żeby włosy kiedyś po odrosnięciu stały sie jasne

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Dzięki dziewczyny
wiem, że mój problem jest w glowie. Mam jakieś chore wymagania w stosunku do siebie. Na ulicy wydaje mi się, że kązdy jest atrakcyjniejszy ode mnie. I kobiety bardzo grube i z bliznami i z dużymi nosami itp. Każda kobieta wydaje mi się lepsza, ładniejsza i wydaje mi się że nie zasługuję żeby mój narzeczony ze mną był:confused:
Coś mi się wydaje, że te kilka włosków to akurat Twój najmniejszy problem.
Stary 2015-08-17, 11:20   #22
Soniad
Przyczajenie

Cytat:
Nie histeryzuj. Na razie robisz wszystko tak jak ma być.Tez chodziłam na taki laser.Teraz kupiłam do użytku domowego i jestem zadowolona , włosy nie wrastają , nie kłują a w kilku miejscach już nie mam ich wcale.Chłop mi pośladki robi bo nie sięgam i ma jeszcze zabawę przy tym .Normalna ,ludzka rzecz
zazdroszczę chłopa
może też pomyślę nad takim domowym laserem na inne partie ciała. do tej pory czytałam zlę opinie o tych laserach, że trzeba się sporo namachać a to i tak ciągle odrasta. ale skoro u Ciebie się sprawdza to przemyślę.

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Cytat:
Napisane przez quench Pokaż wiadomość
Coś mi się wydaje, że te kilka włosków to akurat Twój najmniejszy problem.
wiem, poczucie mojej wartości leży na podlodze. albo nawet 100 metrów pod ziemią
Stary 2015-08-17, 11:22   #23
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552
Konto usunięte

Cytat:
Teraz kupiłam do użytku domowego i jestem zadowolona
A możesz pokazać który to
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-17, 11:27   #24
robcia
Zakorzenienie

Cytat:
zazdroszczę chłopa
może też pomyślę nad takim domowym laserem na inne partie ciała. do tej pory czytałam zlę opinie o tych laserach, że trzeba się sporo namachać a to i tak ciągle odrasta. ale skoro u Ciebie się sprawdza to przemyślę.

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

wiem, poczucie mojej wartości leży na podlodze. albo nawet 100 metrów pod ziemią
Ja od początku wychodziłam z założenia ,że niektórych rzeczy,jeśli z kimś żyjesz nie da się ukryć.Wcześniej czy później facet zobaczy to czy tamto,tak jak mój widział mnie w różnych fazach depilacji ,bądź też bez a owłosiona byłam duuużo bardziej niż ty. Taka jestem, nie będę inna albo mnie bierze w całości albo to nie wypali.

Kupiłam Philips Lumea z końcówkami do depilacji twarzy i bikini.Był trochę droższy przez to ,z wysyłką coś koło 1700 zł.Ale za to nie mam juz włosów pod pachami, na brzuchu i wzgórku, kępkami odrastają na tyłku.Nogi i ręce zdążyłam opalić zanim go kupiłam i nie depilowałam jeszcze.Tez słyszałam ,że różnie to działa, na razie jestem dobrej myśli, okaże się po zimie ,kiedy wezmę się za to juz tak systematycznie.

Edytowane przez robcia
Czas edycji: 2015-08-17 o 11:35
Stary 2015-08-17, 11:32   #25
Soniad
Przyczajenie

Cytat:
Ja od początku wychodziłam z założenia ,że niektórych rzeczy,jeśli z kimś żyjesz nie da się ukryć.Wcześniej czy później facet zobaczy to czy tamto,tak jak mój widział mnie w różnych fazach depilacji ,bądź też bez a owłosiona byłam duuużo bardziej niż ty. Taka jestem, nie będę inna albo mnie bierze w całości albo to nie wypali.
Ja przed moim też nie ukrywam, nawet mu pokazuje jak mi cośtam wyrośnie żeby potwierdził jakie to okropne A on mówi, że to nic, że po co to w ogóle usuwam, że jemu nie przeszkadza itp. Ale ja jakoś tak sama ze sobą nie mogę się z tym pogodzić jaka byłam głupia, że zaczęłam niepotrzebnie to zaczęłam usuwać i teraz całe życie będę musiała. ale ciesze się, że laser Ci tak pomógł;-)
Stary 2015-08-17, 11:52   #26
robcia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja przed moim też nie ukrywam, nawet mu pokazuje jak mi cośtam wyrośnie żeby potwierdził jakie to okropne A on mówi, że to nic, że po co to w ogóle usuwam, że jemu nie przeszkadza itp. Ale ja jakoś tak sama ze sobą nie mogę się z tym pogodzić jaka byłam głupia, że zaczęłam niepotrzebnie to zaczęłam usuwać i teraz całe życie będę musiała. ale ciesze się, że laser Ci tak pomógł;-)
Ja tam nie wierze ,że od wyrywania akurat tak ci się te włoski uwidoczniły.Przypuszczam, że jedynie przyspieszyłaś wzrost włosków ,które i tak kiedyś by urosły.Nie ma co się zadręczać i gdybać.
Stary 2015-08-17, 11:54   #27
Kasia Katarzynka
pesymistka

Masz świetnego przyszłego męża, który Cię wspiera. Stać było Cię na zabieg laserowy, który tani nie jest. Z tego co słyszałam czasem potrzeba kilka powtórzeń. Włoski mogą odrosnąć np. pod wpływem hormonów w czasie ciąży.

Musisz zmienić myślenie Może warto wybrać się do psychologa, skoro już tracisz chęć do wszystkiego.

Masz przecież tak dużo
Stary 2015-08-17, 14:35   #28
Elfir
Zakorzenienie

nie oszpeciłaś się.
Byłaś w okresie dojrzewania i twoje włoski dopiero zaczęły rosnąc.
Pociemniałyby i zagęściły z czasem, niezależnie od tego czy je depilowałaś.

Laser jest fajny, ale kosztowny. U mnie 4 zabiegi usunęły tylko ok. 50% włosów z pachwin.

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-17, 15:19   #29
Anonimka1988
Wtajemniczenie

Wbrew pozorom dużo kobiet ma takie problemy, widoczność owłosienia oraz jego gęstość jest zależna przede wszystkim od hormonów, genów, leków jakie bierzemy/braliśmy, tego jak wyglądamy i jakiego rodzaju mamy włoski na całym ciele oraz paru innych czynników.
Nie zadręczaj się - ważne, że działasz, robisz coś w tym kierunku, aby niechcianych włosów nie było oraz masz bliską osobę, która Cię wspiera. Zamiast oglądać swoje włosy zajmij się czymś pożytecznym, co wzbogaci Twoją osobowość lub wiedzę.
Anonimka1988 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-17, 18:39   #30
change
Zadomowienie

jeśli już to jest to reakcja mieszków włosowych na depilacje i wtedy ma się też ciemniejsze i mocniejsze włosy, rozumiem Cię, bo faktycznie jest też mnóstwo osób z delikatnym owlosieniem, jedrną skórą i gestymi włosami i dla Ciebie to jest problem, ale tak jak dziewczyny mówią szukaj w nim plusów,
dużo gorzej mieć twarz w trądziku, łysienie plackowate czy androgenowe, łuszczycę, keloidy itd...
ja również mam utrapienie z depilacją, dodatkowo mam skłoność do keloidów, czyli paparania się blizn i tworzenia przerostowych...nic fajnego, zdarza mi się nie nadażać za wyrywaniem włosków z brody,ale jakos do tej pory nikt mi nie zwrócił na to uwagi...

Laser moze pomóc na naprawde długo, dodatkowo na przebarwienia po bliznach peeling, a miejsca pod pępkiem faktycznie niezłym pomysłem jest ich rozjaśnienie...

polecam obejrzeć dziewczyna na filmie ma 22 lata

I) 10 kg
II) 10 kg
change jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości