|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Wypadanie włosów=łysienie
Hej!
Moim problemem od ponad pół roku jest wypadanie włosów. Brzmi to banalnie i pewnie sobie pomyślicie " a tutaj to każda przychodzi z takim problemem do forum, a nie do lekarza". Tak to prawda może i tak jest ale moje włosy już są w takim stanie, że chce mi się płakać. Prawie rok temu byłam u trychologa w super drogiej klinice w Warszawie gdzie za kosmetyki sprowadzane prosto z Hiszpanii zapłaciłam 400zł. Ogólne doświadczenie z takiej wizyty mam nijakie. Pani co prawdzie miła zaprowadziła mnie do małej klitki gdzie przeprowadziła ze mną wywiad (pytania typu czy badała Pani tarczycę, jak się Pani odżywia itd)następnie po jeżdżeniu kamerką po skórze głowy stwierdziła, że moja skóra głowy jest bardzo zaczopowania przez łój i powinnam stosować właśnie ich kosmetyki bo nic innego mi nie pomoże. Hmm fakt faktem kupiłam te kosmetyki efekty jakieś tam były, a po skończeniu kosmetyków znowu miałam płacić 400zł! Nie było mnie stać na taki wydatek co 3mies tyle kasy! Umówiłam się na wizytę do Pani dermatolog przeprowadziła ogólny wywiad opowiedziałam jej o swoich doświadczeniach, a ona nawet nie zerknęła na moją skórę głowy przepisała loxon2% , PHYSIOGEL co ma mi pomóc. Po 5mies. trochę tych włosków odrosło stosowałam tak jak producent radzi w ulotce. Efekt mam łysego placka na środku głowy wąsy pod nosem i już nie wiem co mam robić. Nie ufam lekarzom w Warszawie bo wydaję dużo pieniędzy a mój problem jest i to bardzo duży. Aktualnie biorę revalid , szampon Montibello treat naturtech,maskę oczyszczającą clarity mask z artego i czarną maskę z kosmetyków z syberii. Po mies widzę dużo małych włosków ale i te już wypadają. Znacie może jakiegoś dobrego dermatologa na Ursynowie który może mi pomóc? Na dole widnieją zdjecia aktualnego stanu moich włosów. Bardzo proszę was o radę ! |
|
|
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wypadanie włosów=łysienie
Na pewno zmień lekarza na jakiegoś dobrego specjalistę, w Warszawie z pewnością znajdziesz kogoś wartego zaufania. Nie martw się, bo przyczyn wypadania włosów jest całe mnóstwo, a na zdjęciach naprawdę nie wygląda to źle, właściwie normalnie.
|
|
|
|
#3 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wypadanie włosów=łysienie
Koniecznie wejdź, poczytaj i napisz w tym wątku https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=730531
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:21.