|
Notka |
|
Komputery, telefony, tablety Masz problem z komputerem, telefonem lub tabletem? Potrzebujesz fachowej porady na temat oprogramowania? Masz wiedzę i chcesz pomóc innym? Dołącz. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
IPhone 6 nie dziala na sieci Orange
Kupiłam w Wielkiej Brytanii iPhone 6 (nowego) zapewniano mnie,ze nie ma sim locka.. Wróciłam do polski,chce włożyć kartę Orange i wyskakuje mi komunikat:
'NIEWAŻNA KARTA SIM iPhone zawiera kartę SIM pochodząca od operatora,którego zasady aktywacji przypisane obecnie przez serwer aktywacji traktują jako nieobslugiwanego. iPhone nie jest źrodłem tego problemu. Zainstaluj kartę SIM dostarczona przez obsługiwanego operatora lub poproś swojego operatora o pomoc (iPhone wymaga odblokowania). Aby uzyskać więcej informacji,skontaktuj sie z Apple.' W salonie Orange rozkładają ręce,a ja nie wiem co mam robić.. Czy tu rzeczywiście chodzi o SIM locka czy o cos innego? Błagam pomocy! Nie chce go sprzedawać! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: IPhone 6 nie dziala na sieci Orange
Jest to nowy telefon? Czy to pierwsza karta wkładana do niego? Nie wiem jak jest w iphone'ach, ale moje Samsungi mają różne strefy dystrybucji (w każdej jest jakaś tam liczba krajów) i aby używać telefon z innej dystrybucji na naszej karcie, należy go aktywować kartą pochodzącą z tamtego rynku i wykonać co najmniej 5 minut rozmów... Poczytaj w instrukcji, czy piszą coś na ten temat. Spróbuj kupić najtańsze startery różnych sieci albo włóż do telefonu karte znajomego z innej sieci np. play czy t-mobile i zobacz, co się dzieje. jeśli przyjmie, to raczej nic nie zrobisz i najprawdopodobniej będziesz musiała zmienić operatora, aby używać telefonu. Jeśli na tamte karty zareaguje tak samo, to idź do serwisu apple'a i zapytaj się, czy mogą coś z tym zrobić.
Wysłane z Nołtunia <3 ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Z tego co wiem i co czytałam to takie iphone nigdy nie działają. Na pewno da sie cos zrobic, ale co? Nie wiem. Ciężki kawałek chleba
Wysłano przez tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ściągnęłam SIM locka i działa! ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:20.