|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Stepper prosty - pracują tylko uda?
Od niedawna ćwiczę na stepperze, prawie codziennie, zaczynałam od 20 minut, teraz średnio po 40-50, jednak gdy ćwiczę, to czuję, że najbardziej pracują mi mięśnie z przodu ud, troszkę łydki, pośladki i tył nóg praktycznie w ogóle. Niestety nie mam możliwości regulacji obciążenia, ale to co mam jest całkiem ok, potrafię się zmęczyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Stepper prosty - pracują tylko uda?
Cytat:
Na 2 głowe uda bez sprzętu: unoszenie bioder w leżeniu na plecach z ugiętymi kolanami (półmostki tzw) z obiema stopami na ziemi lub jedną nogą pionowo w górze. + przytrzymania i pulsowania biodrami w górze. Mozna między kolana włożyć piłeczkę niewielką plażową dziecięcą, to daje większą izolację i pomaga na nie rozjezdzanie sie lub wpadanie do srodka kolan i poprawne, płaskie ułożenie stóp na podłodze.
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Stepper prosty - pracują tylko uda?
Na stepperze angażowanych jest wiele grup mięśniowych jeśli chodzi o nogi,ale najbardziej mięśnie czworogłowe ud i może dlatego masz takie odczucia.Angażowane są również pośladki i w niewielkim zakresie dwugłowy ud i łydki.
Możesz przed stepperem pomaszerować energicznie na bieżni,ja właśnie przeplatam bieżnię ze stepperem,bo angażują inne grupy mięśni w obrębie dolnych partii ciała
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:55.