![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Problem z wypróżnieniem podczas okresu
Witam wszystkie wspaniałe dziewczyny
![]() Często bywam na tym forum, ale dopiero teraz postanowiłam o coś Was zapytać ![]() Mój problem polega na tym, że podczas okresu mam problem z wypróżnieniem się ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Problem z wypróżnieniem podczas okresu
Ja mam identyczna sytuacje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
To, że narządy są opuchnięte też słyszałam. Ale lekarz mnie tym postraszył, że podczas całej ciąży też może być tak samo! To ja nie wiem czy chce mieć dziecko hehe
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
ja to mam zawsze wrażenie, że tampon naciska mi na jelita
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
niestety też to miałam, zaczynało się już kilka dni przed okresem i kończyło się razem z końcem krwawienia, czasem trwało jeszcze dzień, czy dwa dłużej
![]() pomogło mi to, że zaczęłąm brać tabletki anty :/ strach się bać, co będzie, jak je odstawie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
pomogło mi to, że zaczęłąm brać tabletki anty :/ strach się bać, co będzie, jak je odstawie
![]() Ja biore tabletki od około 5 lat i mi to nie pomogło. Podobno po ciąży ma się coś zmienić ... oby na plus ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
tez tak mam.ogolnie to podczas okresu dobrze sie czuje i nic mnie nie boli,tylko wlasnie wtedy,gdy musze skorzystac z toalety czuje takie skurcze.czasem sa bardzo bolesne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
a leki rozkurczowe próbowałyście? np. no-spę, może ona trochę "obluzuje" te miejsca
![]()
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
No mi nic nie pomaga - No-spa, Ibuprom, Nurofen, Termoforek ... Lekarz polecił mi czopki z wazeliny, ale też nic
![]() Czasami to jest taki ból, że wbijam sobie paznokcie w łapke żeby nie wydawać z siebie dźwięków, które aż sąsiad będzie słyszal hehe. No ale miejmy nadzieję, że dzidzia wszystko zmieni ![]() No chyba, żeby jeść same płynne pokarmy już na pare dni przed ... ale nie wiem czy dałabym radę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
A słyszałyście o endometriozie? I to może być powodem. A o opuchniętych narządach nie słyszałam....nie wiem czy to prawda.
Dziewczyne warto sie zainteresować bo jesłi to endometrioza może doprowadzic do bezpłodności. Osobiscie i mi sie takei bóle zdarzały. Teraz już nie mam takich boleści. Sama nie wiem co o tym myslec. Ktos kiedys nastraszył mnie endometrioza, ale badanie na nią nie miałam.
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze, ale nie musi. ja endometriozy nie mam na pewno a sytuację mam podobną. ale do lekarza warto się wybrać, żeby to wykluczyć. a już zwłaszcza jak znajdzie się w kale w trakcie okresu krew. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Czytałam trochę o tej Endometriozie i w objawach jest: obfite krwawienie podczas okresu, już 5 dni przed pojawia się ból podbrzusza i występuje silny ból podczas stosunku. Ja takich objawów nie mam, więc mam nadzieje, że to nie to
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Też to mam, bo ja mam endometriozę. I to jest jej objaw! Zgadza się, że po ciąży to może ustąpić, bo najlepszym lekarstwem na endometriozę jest ciąża. Radzę się zastanowić czy masz jeszcze inne objawy endometriozy, bo jeśli tak to pora zacząć ją leczyć. Ja narazie leczę tabletkami anty i pomagają na wszystkie dolegliwości.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kiedys obawialam sie tej endometriozy, ale nie mam żadnych innych objawów. Okres krotki, skapy. U mnie to raczej problem z jelitami, albo zła dieta jest. A co tamponów to tez mam wrazenie ze i one czasami uciskaja. Zrezszta nie jedna kolezanka moja skarzyla mi sie, że podczas okresu ma wrazliwe jelita.
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Jak pytałam ginekologa to powiedział, że jestem szczupłą osobą i mam jeszcze macice zgiętą do tyłu i podczas okresu macica puchnie i dotyka jelit. Dlatego jak kupka schodzi to o nią trze i to boli. Powiedział, że po pierwszym dziecku wszystko się tam rozszerza i nie ma już z tym problemu. Ale mimo wszystko jak teraz do niego pójde to spytam jeszcze raz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
Bardzo mozliwe, ze to jest przyczyna...Ja tez mam lekkie tylozgiecie i mam ten sam problem, wiec pewnie jest to powiazane w jakis spsob.
Gdyby to byla endometrioza to chyba problemy bylyby caly czas a nie tylko podczas okresu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
[1=d357993fb563d96255a580a 524765665475ea94f_5ff3ac0 237767;14177888]Bardzo mozliwe, ze to jest przyczyna...Ja tez mam lekkie tylozgiecie i mam ten sam problem, wiec pewnie jest to powiazane w jakis spsob.
Gdyby to byla endometrioza to chyba problemy bylyby caly czas a nie tylko podczas okresu?[/QUOTE] Nie, właśnie nie problemy cały czas a TYLKO podczas okresu. Nie chce was straszyć ale warto porozmawiać jeszcze o tym z ginekologiem. Ja nigdy nie przypuszczałam, że mogę mieć endometriozę, bo żadnych objawów nie miałam poza tym, który wy opisujecie, miesiączki krótkie i skąpe, prawie, że bezbolesne, aż któregoś dnia na usg wyszło, że mam torbiel endometrialną :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Ja przed porodem nie miałam tego problemu
Za to teraz ( mam już dwoje dzieci) strasznie boli wypróżnianie w czasie okresu ... zupełnie jak poród... przechodzi jak ręką odjął wraz z okresem a to wcale nie jest zależne od konsystencji stolca bo mam je normalne. Więc nie pocieszajcie się , że z porodem to przejdzie ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
U mnie niestety bez różnicy kiedy następuje wypróżnianie, czy w trakcie, czy po, czy przed okresem. Chociaż fakt bardziej boli, jak mam miesiączkę.
Na dodatek parcie jest masakryczne, jak tylko zaczyna mi się krwawienie, to musze lecieć na totalne przeczyszczenie. Odkąd pamiętam mam tak zawsze. Tylko niestety w ostatnim czasie, jakoś dopadło mnie kucie aż do pachwiny i ból krzyża po okresie oraz ból przy uczucia, jak mam pójść do toalety ![]() We wtorek idę do ginekologa, mam nadzieję, że to nie endometrioza ![]()
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
ja mam odwrotnie ;-)
tzn.podczas miesiączki mam biegunkę i prawie nie schodzę z wc pierwszego dnia :/ i to też jest męczące ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
też tak mam (a nie mam ani endo ani tylnozgięcia trzonu macicy)
poprostu tam wszytsko mam takie opuchnięte, ale znalazłam sposób, łatwiej się robi kupkę jak jest tampon i wtedy też mniej boli, albo leki przeciwbólowe wtedy spokojnie ![]()
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Ja także mam problem z bardzo bolesnym wypróżnianiem podczas 2-3 pierwszych dni miesiączki. Ostatnio usłyszałam w jakimś programie, że pozycja "na kucki" jest lepsza niż pozycja siedząca do wykonania omawianej czynności, ze względu na to, że wszystko nam się tam luźniej ustawia i stolec łatwiej przechodzi przez końcowy odcinek jelita. W praktyce chodzi o to żeby podłożyć coś pod nogi tak żeby kolana były wyżej, kiedy siedzimy na sedesie, a im wyżej tym lepiej ( w moim przypadku odwrócona do góry nogami miska :P ). Wypróbowałam podczas ostatniego okresu i to na prawdę pomaga, przynajmniej w moim przypadku. Nie mówię, że ból całkowicie znika, ale jest bez porównania mniejszy i znośny. W końcu nie musiałam się pilnować, żeby nie jęczeć z bólu. Dlatego polecam spróbować, może wam też trochę ulży
![]() Pozdr Edytowane przez bronte61 Czas edycji: 2012-06-16 o 12:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Mam ten sam problem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
ja przez pierwsze dwa dni mam bardzo luźne stolce, a potem normalne i bolesne przez kolejne dwa dni.
Nie ma rady, tabletki tez nie pomagaja. Ogólnie mam dosyć mocne miesiączki. Ostatnio z tego wszystkiego wstrzymałam oddech, z bólu w sensie i trochę pomogło. Wiem że głupio to brzmi i nie wiem na jakiej zasadzie to zadziałało, ale tak było ![]()
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Wątek stary, ale ja też mam ten problem. Dziś krzyknęłam z bólu podczas wypróżniania - jedyne, co mi pomaga, to ibuprom, ale musiałabym go brać odpowiednio wcześniej,a wiadomo, że faszerować się nim nie chcę.
Wysłane z tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale szczerze mówiąc z początku z tymi bólami było gorzej, strasznie bolało, ściskałam podbrzusze z bólu... bardzo męczący problem. Jednak jak już jest to po raz ENTY lepiej to znoszę, dziś też cierpię przez to niestety i wydaje mi się, że nie ma na to rady. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Mi pomaga panadol femina. Rozluźnia brzuch i nie czuć tego napięcia, który powoduje u mnie ból :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
nieszczęścia chodzą parami, nie dość, że okres, to jeszcze to...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Ja w sumie tylko podczas okresu mam taki problem..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
http://www.wykop.pl/link/2794477/jan...a-na-toalecie/
Squatty Potty i koniec problemów z wypróżnianiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:01.