|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() intymne -BOJE SIĘ
Otóz dziś dokładnie za 1,5 godz. mam wziąść I tabletkę
Boję się bardzo skutków ubocznych ![]() , że będzie mi nie dobrze, wpadnę w depresję, i będe plamić, a mam chodzić na basen ![]() poza tym, nie wiem w końcu czy mieć cykl co 2, czy normalnie co 1 opakowanie. Chciałabym co 2 bo @ mi bardzo przeszkadza w rehabilitacji... nie wiem co robić |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: intymne -BOJE SIĘ
Z tego co wiem, to plamienie przy pierwszym opakowaniu jest calkiem normalne, i wystepuje chyba u wszystkich az do nastepnej miesiaczki, non stop. Nic nie mozna zrobic.
Miesiaczke bedziesz miala co kazdy listek (21 tabletek). Jak bedziesz robila przerwe. Inne skutki uboczna sa dosyc zadkie (depresie).
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Nic sie nie martw, pamiętaj tylko żeby je regularnie brać.
Skutki uboczne czasem występują, ale jeśli nie miną Ci po 3 opakowaniach lub będą wyjątkowo dokuczliwe to ginekolog poleci Ci inne tabletki. Ja biorę Cilest i nie mam absolutnie żadnych skutków ubocznych. Brałam przez miesiąc Harmonet na próbę i bolał mnie brzuch i zrezygnowałam z nich. Wsztstko to kwiestia dobrego doboru tabletek. Pozdrawiam i nie bój się ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
a co to
są właściwie te plamienia, tak jak zwykła miesiączka, czy co?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: a co to
Ell, plamienia to nie reguła. Ja brałam rózne rodzaje tabletek i nigdy nie miałam żadnych plamień, więc nie ma co "krakać" na zapas.
![]() Jesli chodzi o skutki uboczne, jaki pojawiły się u mnie: przy jednych przytyłam (przy Diane35, ale brałam je tylko ze względu na cerę), przy innych bolały mnie piersi, przy mini-pigułakch pogorszył sie stan cery... Dopiero gdy brałam Harmonet nie miała żadnych tego typów obajawów (nie mówiąc o wspomnienej przez Ciebie depresji, wahaniach nastroju, czy nudnościach - nigdy nie wystąpiły) i czułam się naprawdę bardzo dobrze (nawet moje libido poszło w górę). ![]() Więc Ell, nie bój sie na zapas, na pewno nie będzie tak źle. ![]()
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To wszystko jest uzależnione od twojego organizmu i doboru odpowiednich tabletek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
decydując się na branie tabletek powinnaś zadac lekarzowi wszytskie pytania, podzielić się wątpliwościami. jest to twój świadomy wybór, więc powinnaś znać wszystkie 'za' i 'przeciw'. w końcu byłaś przeciez u ginekologa - nie udzielił Ci informacji??
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
lekarz, właściwie lekarka powiedziała jak je stosować, i co zrobi w przypadku nie połknięcia
pozatym była mało mówna, bo ja....... mam teraz dopiero 2 @ od roku przerwy i się wahała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
nie stresuj sie nie nakrecaj, bo bedzie jeszcze gorzej. podejdz do tego na luzie, bedziesz sie martwic dopiero kiedy cos bedzie nie tak. nie mam doswiadczenia jesli chodzi o tabletki choc niedlugo tez przezucam sie na nie - do tej pory bralam plastry. balam sie jak to bedzie - szczegolnie po przeczytaniu ulotki informujacaej o dzialaniu nieporzadanym i po przeczytaniu doswiadczeni i problemow o ktorych pisaly dziewczyny na jednym z forow... ale podeszlam do tego tak : nie ma co sie martwic na zapas, kazda kobieta moze zareagowac inaczej, moze ja nie bede odczuwac fatalnych skutkow ubocznych - i tak tez bylo organizm barzdo dobrze przyja plastry - jedyne dzialanie uboczne to delikatne nudnosci na poczatku - da sie przezzyc i wieksze piersi (jakos mnie to nie martwi); wiec glowa do gory!!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
a ja miałam jakby dwutygodniowy okres, potem już tylko brązowy śluz - nic nie jest regułą
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:13.