intymne -BOJE SIĘ - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-12-18, 19:36   #1
ell
Raczkowanie

Unhappy

intymne -BOJE SIĘ

Otóz dziś dokładnie za 1,5 godz. mam wziąść I tabletkę
Boję się bardzo skutków ubocznych
, że będzie mi nie dobrze, wpadnę w depresję, i będe plamić, a mam chodzić na basen

poza tym, nie wiem w końcu czy mieć cykl co 2, czy normalnie co 1 opakowanie. Chciałabym co 2 bo @ mi bardzo przeszkadza w rehabilitacji...
nie wiem co robić
ell jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-18, 19:46   #2
bunny-pie
Zakorzenienie

Dot.: intymne -BOJE SIĘ

Z tego co wiem, to plamienie przy pierwszym opakowaniu jest calkiem normalne, i wystepuje chyba u wszystkich az do nastepnej miesiaczki, non stop. Nic nie mozna zrobic.
Miesiaczke bedziesz miala co kazdy listek (21 tabletek). Jak bedziesz robila przerwe.
Inne skutki uboczna sa dosyc zadkie (depresie).
Stary 2005-12-18, 19:50   #3
Biricchina
Zadomowienie

GG do Biricchina

Nic sie nie martw, pamiętaj tylko żeby je regularnie brać.
Skutki uboczne czasem występują, ale jeśli nie miną Ci po 3 opakowaniach lub będą wyjątkowo dokuczliwe to ginekolog poleci Ci inne tabletki.
Ja biorę Cilest i nie mam absolutnie żadnych skutków ubocznych. Brałam przez miesiąc Harmonet na próbę i bolał mnie brzuch i zrezygnowałam z nich. Wsztstko to kwiestia dobrego doboru tabletek.
Pozdrawiam i nie bój się

Karolinka

Aniołek? 28.01.08

[aniolek1]28390[/aniolek1]
Biricchina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-18, 20:09   #4
ell
Raczkowanie

a co to

są właściwie te plamienia, tak jak zwykła miesiączka, czy co?
Stary 2005-12-18, 20:26   #5
ewka.mnk
Wtajemniczenie

Dot.: a co to

Ell, plamienia to nie reguła. Ja brałam rózne rodzaje tabletek i nigdy nie miałam żadnych plamień, więc nie ma co "krakać" na zapas.
Jesli chodzi o skutki uboczne, jaki pojawiły się u mnie: przy jednych przytyłam (przy Diane35, ale brałam je tylko ze względu na cerę), przy innych bolały mnie piersi, przy mini-pigułakch pogorszył sie stan cery... Dopiero gdy brałam Harmonet nie miała żadnych tego typów obajawów (nie mówiąc o wspomnienej przez Ciebie depresji, wahaniach nastroju, czy nudnościach - nigdy nie wystąpiły) i czułam się naprawdę bardzo dobrze (nawet moje libido poszło w górę).
Więc Ell, nie bój sie na zapas, na pewno nie będzie tak źle.

ewka.mnk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-18, 20:53   #6
bunny-pie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ell
są właściwie te plamienia, tak jak zwykła miesiączka, czy co?
Nie, to nie jest jak miesiaczka, tylko jak zwykly sluz (tylko troche wiecej), który jest jasno - czerwono - brazowy i przezroczysty. Te plamienia nie sa takie mocno czerwone jak przy okresie. Nieraz bedziesz miala tylko jasnorózowa plame w bieliznie.
Stary 2005-12-18, 21:40   #7
iwciunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bunny-pie
Nie, to nie jest jak miesiaczka, tylko jak zwykly sluz (tylko troche wiecej), który jest jasno - czerwono - brazowy i przezroczysty. Te plamienia nie sa takie mocno czerwone jak przy okresie. Nieraz bedziesz miala tylko jasnorózowa plame w bieliznie.
Ja nigdy czegoś takiego nie miałam Skutki uboczne jedyne jakie zaobserwowalam to spadek libido przy Harmonecie i pamiętam, że kiedy zaczynałam nowe opakowanie było mi przez pierwsze 3 dni niedobrze...
To wszystko jest uzależnione od twojego organizmu i doboru odpowiednich tabletek.
iwciunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-12-18, 22:59   #8
Martiq:)
Zadomowienie

decydując się na branie tabletek powinnaś zadac lekarzowi wszytskie pytania, podzielić się wątpliwościami. jest to twój świadomy wybór, więc powinnaś znać wszystkie 'za' i 'przeciw'. w końcu byłaś przeciez u ginekologa - nie udzielił Ci informacji??
Stary 2005-12-19, 09:08   #9
ell
Raczkowanie

lekarz, właściwie lekarka powiedziała jak je stosować, i co zrobi w przypadku nie połknięcia

pozatym była mało mówna, bo ja.......
mam teraz dopiero 2 @ od roku przerwy i się wahała
Stary 2005-12-19, 09:26   #10
hefalumpa
Rozeznanie

nie stresuj sie nie nakrecaj, bo bedzie jeszcze gorzej. podejdz do tego na luzie, bedziesz sie martwic dopiero kiedy cos bedzie nie tak. nie mam doswiadczenia jesli chodzi o tabletki choc niedlugo tez przezucam sie na nie - do tej pory bralam plastry. balam sie jak to bedzie - szczegolnie po przeczytaniu ulotki informujacaej o dzialaniu nieporzadanym i po przeczytaniu doswiadczeni i problemow o ktorych pisaly dziewczyny na jednym z forow... ale podeszlam do tego tak : nie ma co sie martwic na zapas, kazda kobieta moze zareagowac inaczej, moze ja nie bede odczuwac fatalnych skutkow ubocznych - i tak tez bylo organizm barzdo dobrze przyja plastry - jedyne dzialanie uboczne to delikatne nudnosci na poczatku - da sie przezzyc i wieksze piersi (jakos mnie to nie martwi); wiec glowa do gory!!!!
hefalumpa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-19, 12:40   #11
agnieska
Zakorzenienie

a ja miałam jakby dwutygodniowy okres, potem już tylko brązowy śluz - nic nie jest regułą
agnieska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości