![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Odkryłam zdradę męża...
Jego telefon leżał na stole. Przyszedł SMS. Obydwoje spojrzeliśmy. Nie zdążył schować wiadomości. Pisała "kocham cie". Poczulam lekkie odretwienie. Pomyslalam, ze to sen, koszmar z ktorego zaraz sie obudzę...
11 lat małżeńskiego życia. Troje dzieci (9, 6,5, 2,5). Co robić? Ciagle myśle o dzieciach. Gdy wychodził prosił "myśl o dzieciach"." Jak wrócę porozmawiamy, nie będę sie tłumaczył ale wszystko szczerze ci opowiem, będę kierował sie dobrem dzieci, pamiętaj jesteś kobieta mojego życia ". Za tydzień wraca z delegacji. Będziemy rozmawiać. To nie był jednorazowy incydent. To relacja, która trwa juz ponad pół roku. To boli mnie najbardziej ... Nigdy nie przypuszczałam , ze może mnie to spotkać. Byłam za niego taka pewna. Czuje jakbym postarzała sie o 20 lat.
![]() |
#2 | |
.
|
Dot.: Odkryłam zdradę męża...
Cytat:
zastanów się, czy jesteś w stanie żyć z kimś, kto zdradził i możliwe, że zrobi to kolejny raz. ja osobiście sobie czegoś takiego nie wyobrażam. trudna decyzja przed tobą, ale powinnaś myśleć przede wszystkim o sobie i swoim samopoczuciu. jeśli będziecie ze sobą nadal, w domu będzie kiepska atmosfera to na dzieciach też się to odbije. bardzo mi przykro, że coś takiego cię spotkało.
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
myśl o sobie. Szczęśliwa matka to szczęśliwe dzieci.
![]() |
#4 |
zuy mod
|
Poczekaj aż wróci i porozmawiaj z nim. Trudniej taka decyzję podjąć mając trójkę dzieci. Współczuję Ci strasznie.
Pamiętaj tylko, że jeśli zdecydujesz się z nim zostać to nie powinnaś mu tego wypominac. Będziesz w stanie?
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Czy będę w stanie. To pytanie kołacze mi w głowie odkąd zamknęły sie za nim drzwi. Nie wiem!!! Na prawdę nie wiem. Tak bardzo chciałabym wiedzieć, kiedy będę to wiedzieć i czuć...
![]() |
#7 |
.
|
jak dla mnie kwestia najważniejsza - co on czuje do tej kobiety? nie upatrywałabym szczerej odpowiedzi, skoro chce być z tobą. zerwie z nią kontakt? będzie lepiej się ukrywał?
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Szkoda, że on nie myślał o dzieciach
![]() Dla mnie facet spalony, raz że romansowałby dalej w najlepsze gdybyś się nie dowiedziała, a dwa, że on wcale nie zamierza Cię przepraszać ani tłumaczyć. Chce wzbudzić w Tobie poczucie winy, pewnie się wysili na jakieś kwiaty, będzie z tydzień super tatusiem, żebyś zobaczyła jaką ma z dziećmi cudowną więź. Ty będziesz dusić wszystko w sobie no bo myślisz o dzieciach, a on pewnie będzie znowu myślał o innej pani. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
sissy that walk
|
Cytat:
Autorko, współczuję bardzo. Ale nie daj sobą manipulować i myśl o SOBIE przede wszystkim. Nie daj sobie wmówić, że nie należą Ci się wyjaśnienia i że można Cię ugładzić "kobietami życia" i "myślami o dzieciach".
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jezu, ZAWSZE kobieta ma najbardziej przewalone w związkach gdzie są dzieci. ZAWSZE ktoś jej powie ''przede wszystkim myśl o dzieciach''. A tu mąż- zapytałaś go autorko czy on myślał o dzieciach jak się puszczał za twoimi plecami? Teraz sobie waszymi dziećmi wyciera mordę?? współczuję ci :/ I jeszcze raz napiszę - MYŚL o sobie, jesteś najważniejsza. Większa krzywda dla dzieci to dorastanie w smutnym małżeństwie niż posiadanie rodziców którzy nie są razem.
![]() |
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
.
|
też racja. upewniłabym się w firmie, czy miś-pyś na pewno ma delegację.
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Tak, jestem pewna. Nie jestem tylko pewna czy jest tam z nią . Pracują razem. Wolałam nie pytać. Im mniej wiem, tym jest mi łatwiej. Czekam na rozmowę...
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Chyba bardzo się zaangażował w ten romans skoro dostaje smsy - kocham cię.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
.
|
tak obiektywie to ona się zaangażowała. trudno stwierdzić, jaki makaron na uszy on jej nawijał.
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Czyli on z nią kontaktu nie zerwie, bo razem pracują i jeżdżą w delegacje.
Za tekst "myśl o dzieciach", ode mnie dostał by w mordę. Zapytaj o czy myślał jak rozwalał wasze małżeństwo, o dzieciach? Jaką masz sytuację zawodowo-finansową? Bo tekst "nie będę się tłumaczył" sugeruje, że on się czuje dużo silniejszą stroną w waszej relacji, jest pewny, że nie odejdziesz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Konto usunięte
|
Z tego, co piszesz i jak piszesz wnoszę, że domyślałaś się co się dzieje już od jakiegoś czasu. Na co czekałaś? Aż "rozejdzie się po kościach?
---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ---------- Cytat:
![]() I ciekawe, czy to rzeczywiście po raz pierwszy małżonek każe "myśleć o dzieciach". Bo jak dla mnie zachowuje się bardzo pewnie jak na pierwszy romans. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Zmusiłabym go do rozmowy przed upływem tygodnia. Nie podoba mi się, że zdradzający facet wyciąga argument dobra dzieci. Sugeruje to, że ma w nosie ich dobro, a martwi się tylko o siebie. Kobiecie życia powinien okazywać miłość i szacunek. Zdrada akurat nie jest ich przejawem. Jeśli się z nim rozstaniesz, dzieci nie muszą tracić ojca. On może mieć z nimi kontakt regularny, nawet mogą z nim pomieszkiwać (czy mieszkac kilka dni w tygodniu), moze o nie dbać, troszczyć się itd., może na nie łożyć i w razie potrzeby może wspierać ciebie finansowo. Opcji jest mnóstwo. Więc, nie pozwól by mąż odebrał ci możliwość wyboru argumentem: dobro dzieci. Zatroszcz się o sobie. Myślę, ze warto byś zrobiła sobie badania, żeby sprawdzic czy czymś cię nie zaraził.
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
:/
Edytowane przez celka2000 Czas edycji: 2017-05-09 o 10:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Tak, pomyśl o dzieciach.
Jakie kaleki emocjonalne i jak poturbowane psychicznie , rosną dzieci w związkach gdzie rodzice są "dla dobra dzieci". Gdzie matka udręczona psychicznie płacze po kątach z wiekiem gorzknieje, czepia sie, ma wahania nastroju, jest wiecznie nieszcześliwa . Gdzie tatuś udaje przyzwoitego ,mężczyznę i ma z gęby sciere a po katach łązi na baby. Gdzie życie upływa w atmosferze niedomówień, kłamstw, fałszywych uśmiechów i jeszcze fałszywszych życzeń świątecznych. To mu powiedz, że to myślałaś o dzieciach jak rokminiałaś jego zdradę i jak tobie wciskał od kobiet życia zaraz po tym jak wyszło ze zdradza.
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
no na pewno to co sie dzieje teraz jest konsekwencja przeszlosci. Ktora rysuje sie jako wieczne chowanie pod dywan, az pojawilo sie cos tak oczywistego i ciezkiego gatunkowo, ze ciezko schowac jeszcze to lub pod dywanem nie ma juz miejsca.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Pyskatka
|
Wykopac wyrzucić go na bruk!
![]() |
#23 |
zuy mod
|
Pytanie podstawowe - poradzisz sobie bez niego finansowo ?
![]() |
![]() |
#24 | |
on tired little feet
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#25 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Argument delegacji w majówkę jest co najmniej dziwny. Co prawda nie wiem w jakiej branży on działa ale mam kilkuletnie doświadczenie w obsłudze klienta biznesowego (w tym kluczowego) i 99% z nich nie chce załatwiać istotnych spraw w okolicach typowo urlopowych jak święta, długie weekendy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;5967463 1]Jesteś pewna bo tak Ci mówił czy upewniłaś się w jego firmie?
Argument delegacji w majówkę jest co najmniej dziwny. Co prawda nie wiem w jakiej branży on działa ale mam kilkuletnie doświadczenie w obsłudze klienta biznesowego (w tym kluczowego) i 99% z nich nie chce załatwiać istotnych spraw w okolicach typowo urlopowych jak święta, długie weekendy.[/QUOTE] Tez słabo widzę ta delegacje akurat w długi weekend majowy. Widzę ze już dziś "nikogo nie ma w pracy" , maile nie schodzą w odróżnieniu do dni poprzednich gdzie schodziły głownie zawiadomienia o nie pracowaniu w poniedziałek. Wszyscy byle przeczekać do końca dniówki i do domu na majówkę. Koledzy męża pracujacy na wyjazdach masowo zjezdzaja do domów i umawiaja sie na rybki/rowery/piwka/itp. Razem parcują, mogli w firmie kogoś poprosić o krycie tyłka pana meza. ;/
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;5967463 1]Jesteś pewna bo tak Ci mówił czy upewniłaś się w jego firmie?
Argument delegacji w majówkę jest co najmniej dziwny. Co prawda nie wiem w jakiej branży on działa ale mam kilkuletnie doświadczenie w obsłudze klienta biznesowego (w tym kluczowego) i 99% z nich nie chce załatwiać istotnych spraw w okolicach typowo urlopowych jak święta, długie weekendy.[/QUOTE] Nawet jeśli to rzeczywiście delegacja, to pytanie czy czasami pan mąż sam nie zgłosił się na ochotnika ![]() Swoją drogą, gdyby mu zależało na rodzinie, to stanąłby teraz na głowie by wymiksować się z delegacji, skrócić ją lub wyrwać się w wolny dzień do domu. A on zostawił żonę z masą pytań bez odpowiedzi, niepewności i ma wszystko w czterech literach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
A moze to nieprawda ?
Jakby cos mial na sumieniu, to by sie kryl z komorka i esemesami ? Moze jakas niunia chciala mu zrobic na zlosc ? A moze nawet nie niunia, tylko koledzy dla kawalu ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Czerwcowa PM
|
1500 zł na dzieci plus spokojnie minimum drugie tyle alimentów, a zapewne i jeszcze więcej. Da radę.
Autorko odezwij się na priv, pomogę Ci w kwestii pozwu rozwodowego, podziału majątku i alimentów. I nie łam się, proszę! To kawał gnoja i nie zasługuje na tak fajną żonę i tak fajne dzieciaki! Jeśli tylko możesz to nie czekaj na wyjaśnienia tylko go pakuj. Niech wyjaśnia potem. Może coś go otrzeźwi, bo dopóki będzie robił co chciał to nic dobrego z tego nie będzie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
Jakie znaczenie ma to z kim pojechał na delegację skoro już wiadomo, że zdradza od pół roku?
Autorka najważniejszego faktu już się dowiedziała bo sam się przyznał więc po co ma go tropić w pracy i na wyjeździe. To już lepiej, żeby ten czas i energię poświęciła na uspokojenie się i zastanowienie jak się z tego bagienka sprawnie wygrzebać z jak najmniejszym uszczerbkiem dla siebie i dzieci. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:20.