|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Przestac smarowac???
Mam zapalenie okołoustne, smaruje Metronidazolem, w zasadzie to juz chyba zapalenie minelo, bo krostek juz nie ma tylko rumien a skora jest jakby spalona od masci i sucha. Czy mam zaprzestac smarowanie ?? I nakladac kremy natluszczajace skoro zapalenie zankika??Dodam ze tydzien smaruje juz ta mascia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
![]()
Metronidazol z reguły sprzedaje się na receptę , więc zakładam, że byłaś po nią u lekarza
![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Przestac smarowac???
uważałabym z natłuszczaniem skóry- zbyt "bogate" kosmetyki uważa sie za jedna z przyczyn zapalenia okołoustnego. jeśli juz to coś lekko nawilżajacego w umiarkowanych ilościach. i ogólnie- ostrożnie z kosmetykami.
jeśli masz metronidazol w zelu, zapytaj lekarza o wersję w kremie- mniej wysusza. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Zapalenie pojawilo sie juz we wrzesniu, bylam oczywiscie u dermatologa stad Metronidazol i Tetracyklina, leczenie trwalo 2 m-ce. I az do zeszlego tygodnia mialam spokoj az tu nagle wysyp, chyba za duzo ostrych potraw jadlam. Wizyte mam dopiero 27 stycznia, wiec dlatego zalozylam watek bo nie wiem co z tym dalej robic.
Do Justy: kupilam zachwalana Nanobase , bo wydaje mi sie ze po takiej kuracji skora potrzebuje regeneracji a ta odzywka swietnie spelnia takie zadanie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
nanobase- ogólnie dobra rzecz. ale w przypadku zapalenia okołoustnego- niekoniecznie. smaruj ostrożnie, dokładnie obserwujac reakcje skóry
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Posmarowalam mascia Rokitoderm i rumien jest mniej widoczny a i skora nie jest juz taka sucha.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:42.