|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
cienie z brokatem
proszę was o pomoc; czy któras z was może polecić mi dobre cienie do powiek z brokatem? być może oglądałyście program'Idol', kosmetyczki tam pracujące używały niesamowitych cieni z brokatem, powieka mieniła sie na kilometr
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: cienie z brokatem
Ostatnio zakupiłam cienie firmy Ruby Rose - zestaw 20 cieni, w tym jest 8 ze srebrnym brokatem. Na prawdę polecam, bo są super i długo się trzymają. A efekt niesamowity...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Ja ci mogę szczerze polecić z AVONU-Połyskliwy cień do powiek w płynie w 6 kolorach napewno wybierzesz coś dla siebie.Jest naprawdę dobry,oczywiście biorąc pod uwagę gdzie chcesz w nim wyjść,ja w nieświadomości namalowałam się nim do szkoły i moje oczy widać było z km a nie wspominając co było na świetle dziennym
![]() Zawiera on dużo brokatu a kawałki są spore dlatego tak dobrze widoczne.Tylko przeglądam katalog i nie widzę ich akurat,były we wcześniejszych.Popytaj się koleżanek może mają.Albo poprostu idź do drogerii i zapytaj o coś opalizującego do powiek,może kredka? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
cienia połyskującego w płynie Avonu nie polecam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
ja kupiłam kiedyś podwójne cienie firmy Pupa, pojemniczek z dwoma cześciami, w jednej sypki kolorowy cien a w drugiej sam brokat. wyglądaja super ale po dwóch dniech uzywania zapalenie spojówek murowane, a poza tym cena astronomiczna ok.80zł.najlepiej kup sypki brokat, w okolicach 8zł i pomieszaj go z żelem pod oczy . Tanie i działa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Podobno te z Sephory sa swietne, zwlaszcza cos a'la samego brokatu ktory mozesz nalozyc na dowolne cienie. Wyglda slicznie. Osobiscie nie przetestowalam ale zamierzam
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
kupiłam sobie takie cienie brokatowe, białe sensique za niecałe 5zł, żeby wypróbowac czy to wogóle do mnie pasuje. Pomalowalam się ładnie i pojechałam do mechanika odstawić auto. Poprosiłam, zeby sam na kanał wjechał a on do mnie "jasne, z takim brokatem na oczach też bym nic nie widział" wrrrrrrrr gość, koło 30lat, to był jego sposób bajeru bleee. Wcale nie miałam tego brokatu w oczach , ale mnie wkurzył, aż musiałam tu się wygadać...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Buuuuheheheh, bęcwał!! Ja równiez nie polecam cienia Avonu w płynie! Teraz proponują takie w szufladkach różowy i srebrny, ale ich nie mam. Mają również eyeliner srebrny, który mnie kusi. Poszukuję też złotego. Wiem,że Oriflame me złoty, ale eyelinery wolałabym kupić w sklepie po dokładnym obejrzeniu.
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Oglądłam i sprawdzałam cienie Avonu w szufladkach w Centrum Obsługi Konsultantek. Raczej nie polecam. Coś co jest w dotyku jak szminka będzie się ważyć, nie ma cudów. Ty bardziej że kiedyś skusiłam się na inny cień w szufladce, potrójny (opakowanie miało maleńkie lusterko i było fajniejsze od samych cieni
![]() Eyelinera nie polecam. Też sprawdzałam. W katalogu wygląda tak, jakby był cały brokatowy, a po maźnięciu widać żelowy ślad z paroma drobinkami błyskotek. Trzeba by nałożyć 3-4 warstwy żeby było coś widać... :| A Sephora z brokatem jest bardzo fajna ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
za ile to z sephory?
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Sephora 19,99 o ile dobrze pamiętam.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Może nie kupuj, nie są takie super extra... wprawdzie się trzymają długo ale z zachwytu nie pieje. Chociaż za te 5zł to można poszaleć
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za informację.
P.S. ... ale cienie w kremie pielęgnujące Avonu to lubie (bez brokatu heh)
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Alicjo, a oglądałaś może ten puderek błyskotliwy? Cena zachęcająca, ale może lepiej wziąć ten w pędzlu, albo te nowe kulki nabłyszczające?
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
Hej popatrzcie tu :
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=36064370 Ja za taką torebke brokatu po długich poszukiwaniach zapłaciłam w sklepie 5 zł. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
okrutnica jakaś... |
puderek w puszku nie taki sobie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
okrutnica jakaś... |
cieni SENSIQUE też nie polecam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
No przed chwilą sobie wzięłam 4 odcienie tych brokacików z allegro, będę mieszać z cieniami, żelem i czym sie da
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
A CZYM TE brokaciki 'przylepić' do skóry?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Hej, polecam cienie Pupy, o ktorych byla tu mowa. Ja mam te dwuczesciowe - z jednej strony jest sypki cien szaro-srebrny z odrobina brokatu, a z drugiej - sam brokat przezroczysty, malusienkie drobinki, dzieki czemu idealnie sie rozprowadza i pieknie lsni.
Tutaj lineczka: http://www.estyl.pl/sklep/customer/p...cat=311&page=1 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
żelem do włosów, klejem do rzęs.... brokat w żelu - te z reguły nie są zbyt intensywne można też posypać dodatkowo takim sypkim. Słyszałam też o używaniu do tego lakieru do włosów, ale nie ryzkowałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
a mnie SENSIQUE odpowiadają - mają fajne kolorki, choć ten brokacik trochę się osypuje, ale i tak ładnie wyglądają takie błyszczące drobinki na policzkach
![]() Te cienie nakładam zawsze na mokro i efekt jest mocniejszy, a drobinki wtedy bardziej trzymają się powiek a z Vipery cień perłowy w żelu?? ponoć też jest ok - ma dobre opinie - sprawdź na KWC
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Sorki że dopiero odpowiadam, wróciłam właśnie do domku
![]() Puderek oglądałam. To taki bajerek, wygląda jak z bajki o Królewnie Śnieżce :P Wszystko jest zamknięte w tym puszku więc osoby wrażliwe na punkcie higieny go sobie nie poużywają - bo nie ma go jak umyć. Efekt jest taki sam jak w przypadku pudru w pędzlu z serii makijażu glamour - chyba był zeszłej zimy, czyli kolor puderku cielisty ale pięknie błyszczący. Ja mam bardzo jasnę cerę i tego używam na kości policzkowe jako różu, osoby z ciemniejszą cerą mogą nim chyba omieść całą buźkę. Z tym że tego puszku z pudrem raczej się nie da używać precyzyjnie bo jest większy niż pędzel ;> Jak go położysz na dłoni, zajmie jej środkową część (mniej więcej, bo dłonie też są różne). Pudrów w kuleczkach nie macałam osobiście, niestety... Wiem jedynie że jest ich mało, na samym dnie, może jednak na długo starczają, nie wiem... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
A właśnie - Jola mi przypomniała
![]() ![]() Trzeba tylko uważać żeby nie nasypać do oka brokatu bo wściekle drapie, zwłaszcza jak ktoś nosi soczewki. No i warstwa pudru pod oko na czas nakładania - a potem pedzlem elegancko zmieść z buzi to co się osypało. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
okrutnica jakaś... |
kulki rozświetlające maja wagę 22g,tyle co kulki brązujące ARABIAN GLOW ,które mi starczyły na trzy lata(czasem używałam codziennie,czasem co kilka dni).Są bardzo wydajne.
Ale bardziej polecam puder w pędzlu. Jeżeli zas chodzi o brokat sypki,to nalezy uważać z przyklejaniem go na żel do włosów(zwłaszcza w okolicach oczu,które są bardzo wrażliwe).Ja odkryłam,że równie dobrze trzyma zwykły żel pod oczy.Umalowałam koleżankę wieczorowo,nanosząc jej właśnie na całe powieki srebrzysto-biały brokat.Nawet po zmyciu mleczkiem ,na jej powiekach przez kilka dni widać było połyskujące drobinki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:08.