|
|||||||
| Notka |
|
| Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
Lokalizacja: Czasami Londyn,czasami Hiszpania-aktualnie Lidzbark Warmiński.
|
Kosmetyki z Hiszpanii!
Czesc ,dziewczyny!
Jakie lubicie kosmetyki(ciuszki) w Hiszpanii? Ja b.lubie np. cala serie Deliplusa(pielegnacja+kol orowka)szczegolnie swietny peeling do ciala,super balsamy do ciala-tylko 1,29 €-a jakie dobry! Kolorowka Any Dominguez tez niezla-po mojemu to taki hiszpanski Max Factor!Z ciuszkow lubie Mango,Zare no i Bershka tez moze byc.... |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kosmetyki z Hiszpanii!
Uwilbiam Mango i Zarę
Ubóstwiam!!!No i jeszcze Zarę Home- i co dziwnego mam stamtąd balsam do ciała waniliowy- najlepszy jaki w życiu miałam. Szkoda, że był sezonowy. |
|
|
|
|
#3 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
lady Electra, czy to nie Ty przypadkiem bywasz w klubie glamour?? bo dziś natkęłam się tam na fotki dziewczyny o identycznym nicku
You say the word you know I will find you Or if you need some time I don’t mind I don’t hold on to the tail of your kite I’m not like the girls that you’ve known But I believe I’m worth coming home to Kiss away night This girl only sleeps with Butterflies Paris Paris |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bywam, bywam i propaguję nasz wizaż, jak mogę |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
You say the word you know I will find you Or if you need some time I don’t mind I don’t hold on to the tail of your kite I’m not like the girls that you’ve known But I believe I’m worth coming home to Kiss away night This girl only sleeps with Butterflies Paris Paris |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Deliplus-ani używam,ani nawet nie kupuję
.A jeśli chodzi o sklepy-Bershka może być,ale Zara odpada zdecydowanie-za niska jakość w porównaniu do ceny
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Mango uwielbiam
![]() Moglabym wlasciwie kupowac ubrania bez przymierzania bo sa uszyte dokladnie na mnie... no ale nie odmawiam sobie przymierzenia duzo wiekszej ilosci rzeczy niz moglabym kupic kosmetykow hiszpanskich wlasciwie nie znam
|
|
|
|
|
#8 |
|
Rozeznanie
|
dzien dobry
![]() a powiedzcie mi prosze, czy w alicante sa jakies drogerie, w ktorych obecnie sa wyprzedaze. a jesli tak, to jakie kosmetyki warto kupic. chodzi mi w sumie o kosmetyki selektywne, ale firm znanych tez u nas ![]() przyjaciel jest wlasnie w alicante, ale to facet i na nic mi sie zdalo jego rozeznanie ![]() dzieki ))pzdr. al |
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Podbijam watek, jestem ciekawa jakie perelki (kosmetyki) udalo sie Wam znalezc w Hiszpanii ?
Ja uwielbiam olejek ze slodkich migdalow ktory jest tutaj bardzo tani. Poza tym dla supermarketow Mercadona kosmetyki kolorowe robi niemiecka firma, kredki do oczu wspaniale, miekkie, a na koncach maja super gabeczki do rozcierania jak w Chanel. Cena 2 euro. czekam na dalsze odkrycia.....
|
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
Ja z deliplus mam dwie kredki do oczu czarna i brazowa i jestem z nich zadowolona.Ostatnio nabylam maskare tej marki i ....zawiodlam sie,ten tusz nie robi kompletnie nic z moimi rzesami (sa krotkie i rzadkie),wiec odradzam.
Mam jeszcze blyszczyk z zary ale chyba juz go wycofali a szkoda bo to kolor jakiego od dawna szukalam
|
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
Przygladalam sie ostatnio kosmetykom Deliplus w supermarkecie (zwracajac uwage na sklady) i stwierdzam, ze w ogromnej wiekszosci sa to zwykle drogeryjno-marketowe chemikalia z niewielka iloscia naturalnego skladnika lub skladników, gdzies przy koncu listy. Jest jednak pewien wyjatek
Aceite Regenerador con Rosa Mosqueta (Rózany olejek regenerujacy) z serii Dermik. Naturalny sklad, w tym olej rozany na drugim miejscu Jest tez takim ''pogotowiem'' na wszelkie podraznienia. Jestem nim zachwycona i przed wyjazdem na pewno zrobie zapasy, bo jest swietny i niedrogi, aczkolwiek urocza buteleczka z mrozonego szkla zawiera tylko 30ml specyfiku. Mimo to naprawde warto bo jest super. Zapakowany w biale podluzne pudelko z zielonymi literami. Aczkolwiek cienie do powiek maja bardzo ciekawe kolorki, nie wykluczam, ze sie skusze w koncu
|
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
a czy któraś zna może jakąś drogerię w Lloret de mar?
|
|
|
|
|
#13 |
|
Przyczajenie
|
Witam,w Hiszpanii jest wiele rzeczy godnych uwagi
. Zawsze polecam rynki(ale takie wieksze) do odwiedzenia,naprawde warto Pozdrawiam wizazanki w tym poscie |
|
|
|
|
#14 |
|
Przyczajenie
|
Ja będąc 2 lata temu w Hiszpanii natknęłam się w Gironie na sklepik w stylu "Wszystko po 2 euro", kupiłam paletkę cieni; 2 euro to mi nie było szkoda, więc można spróbować
są to kosmetyki marki Vera Valenti. Kolory żywe, mocno napigmentowane, metaliczne, dobrze odbijają światło, idealnie się rozcierają cudo! Minus jest taki, że się nieco obsypują, ale jaki cień się nie obsypie chociaż trochę? ;p Niestety, szukałam, w Polsce niedostępne... a na wycieczkę do Hiszpanii póki co się nie zanosi ;(
|
|
|
|
|
#15 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny, podbijam wątek. Wybieram się do Barcelony i chciałabym sobie kupić jakąś kosmetyczną pamiątkę. Chodzi mi głównie o kolorówkę, ze względu na podręczny bagaż w samolocie. Czy Hiszpania ma swojego Inglota?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pokochałam ten peeling od pierwszego użycia
https://www.ulabox.com/media/25229_l1.jpg Zadowolona z niego, kupiłam od razu inny zapach i byłam bardzo rozczarowana... http://www.milyunasensaciones.es/wp-...-yogur-sys.jpg Poza tym nie przepadam z hiszpańskimi kosmetykami. Kilka sie zdażyło, które mi się spodobały, ale zdecydowanie preferuję polskie, niemieckie, czy rosyjskie.
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:05.

Ubóstwiam!!!
no ale nie odmawiam sobie przymierzenia duzo wiekszej ilosci rzeczy niz moglabym kupic

a szkoda bo to kolor jakiego od dawna szukalam

. Zawsze polecam rynki(ale takie wieksze) do odwiedzenia,naprawde warto